Állampolgárok a centrumban Egyesület


Az egyesületünk célja egy olyan Budapest megvalósítása, ami zöld, élhető, emberi léptékű. Ami nem az autókra, hanem az emberekre van optimalizálva. Ahol közvetlen kapcsolatunk van a Dunával, ahol a levegő tiszta, ahol a tömegközlekedést, a biciklit használók, a sétálók igényei jelentik a prioritást. Ennek eléréséért különösen fontosnak tarjuk a belvárosban egy összefüggő sétáló övezet megvalósítását, illetve a város belső magját védő dugódíj bevezetését. Célunk továbbá esztétikus, egységes arculatú városrészek megvalósítása, Budapest jelenlegi centralizáltságának megtörése, úgy a közlekedésszervezésben, mint a városi funkciók decentralizálásával, és a budapesti identitás mellett, más lokális identitások kialakításával. Ennek fontos eszköze a városban található irtózatos mennyiségű, mérgező reklámszemét kiszorítása, mérséklése éppúgy, mint a különböző városrészekben egységes arculat teremtése, pl. portálok valamilyen mértékű egységesítésével. Célunk továbbá, hogy szembefeszüljünk a társadalom és a politikai beszéd polarizálódásának. Olyan centrumot szeretnénk létrehozni, ami nyitott minden társadalmi csoport felé, kompromisszumkész bármely ideológiával és empatikus minden történelmi sérelemmel. De nem engedünk a jogállamból és a jogbiztonságból, szeretnénk erősíteni az állampolgári öntudatot, ami jogokat és kötelezettségeket egyaránt tartalmaz.

Adószám:
19138732-1-43

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Állampolgárok a centrumban Egyesület

Szervezet adószáma:
19138732-1-43

A szervezet címe:
1115 Budapest, Ballagi Mór utca 3. 3. 18.


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.