Romaversitas Alapítvány

Húsz éve a tehetséges roma fiatalokért

A Romaversitas az első, tehetséges roma fiataloknak szóló komplex képzési program Magyarországon. Célunk, hogy támogató közeget biztosítsunk a roma középiskolások és egyetemisták szakmai fejlődésének, tehetségük kibontakozásának, egy kritikusan gondolkodó, magasan képzett, öntevékeny roma közösség kialakulásának, és hogy tevékenységünkkel hozzájáruljunk a magyarországi roma középosztály megerősödéséhez.

Adószám:
18175079-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Romaversitas Alapítvány

Szervezet adószáma:
18175079-1-42

Honlap:
http://www.romaversitas.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/RomaversitasAlapitvany

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCmTILY7kbSXQu5JQw1iQRdQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11708001-20534448-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 302221109

A szervezet címe:
1086 Budapest, Dankó utca 15.

Tevékenységi kör:
Felsõoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Romaversitas sokkal több mint egy képzési intézmény. A Romaversitas egy közösség, ahol a kritikai gondolkodás, a szolidaritás, a közösségi részvétel és az elfogadás a kiindulási alap. A mindennapos tevékenységeinket is áthatják ezek az alapelvek, a programokat együtt tervezzük, és együtt valósítjuk meg a diákokkal.

Középiskolás programunkban tizennégy, továbbtanulásra készülő roma fiatalnak nyújtunk egyénre szabott segítséget. A diákok hétköznap nagyszerű és elkötelezett tanároktól kapnak tantárgyi felkészítést, ami a hétvégékre szervezett tanulás-módszertani tréningekkel, karriertervezési és az identitásukat erősítő képzésekkel egészül ki.

Egyetemista programunkban különféle képzésekkel (nyelvtanulás, munkaerő-piaci és IT tréningek, stb.) és közösségi programokkal támogatjuk a diákokat abban, hogy sikeresen befejezzék egyetemi tanulmányaikat, szakmailag kiteljesedjenek és a végzettségüknek megfelelő állást találjanak.

Inspiráló környezetet biztosítunk, ahol a diákok szakmai támogatást kapnak kreatív és innovatív ötleteik megvalósításához. Az elmúlt években számos projekt, szervezet és kezdeményezés növekedett a Romaversitas keltetőjében.

Mire gyűjt:

Az idei tanévben egy komplex, továbbtanulásra készülő roma fiatalokat támogató programot indítottunk. A célunk, hogy ezeknek a diákoknak mindent megadjunk, amire szükségük van ahhoz, hogy bejussanak az egyetemre: tudást, készségfejlesztést, önbizalmat, odafigyelést.

A program költségeit önkéntes munkából és pályázati forrásból finanszírozzuk. Van pénzünk arra, hogy nagyszerű tanárok tartsanak órákat a diákjainknak, hogy nyelvtanfolyamot szervezzünk nekik, hogy készségfejlesztő képzéseket biztosítsunk a tanulás-módszertani tréningtől a karriertervezésig. Mentora is van minden diáknak – ők a Romaversitas volt ösztöndíjasai, akik önkéntesként egyengetik a középiskolások útját az egyetem felé.

Amire nincsen pénzünk: hogy az értelmiségi léthez szorosan hozzátartozó kulturális élményekben lehessen részük, hogy elmenjenek színházba, egy jó koncertre a MÜPÁ-ba, megnézhessenek egy kiállítást vagy beiratkozhassanak a Szabó Ervin könyvtárba. Ehhez kérjük a támogatásotokat!

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
kampány

Vennél színházjegyet egy roma diáknak?

Romaversitas Alapítvány

Ha szerinted is fontos, hogy a Romaversitas továbbtanulásra készülő roma diákjai eljuthassanak színházba, koncertre, vagy megnézhessenek egy kiállítást, akkor támogass minket!

107% 642.100 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
kampány

Fényhozók Bakson

Romaversitas Alapítvány

100% 656.000 Ft összegyűlt
650.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.