Egyenlítő Alapítvány

A nők és férfiak egyenlő esélyeiért.

Az Egyenlítő Alapítvány célja azoknak a változásoknak az elindítása és támogatása, amelyek eredményeként több női vezető lesz a magyar gazdasági, kultúrális, akadémia, tudományos és politikai életben.

Adószám:
18845088-2-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Egyenlítő Alapítvány

Szervezet adószáma:
18845088-2-41

Honlap:
https://egyenlitoalapitvany.org/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/EgyenlitoFoundation

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCuwna1GTDK8DUSQRCQUhC2Q

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11702067-21222339-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 304666424

A szervezet címe:
1134 Budapest, Váci út 33.

Tevékenységi kör:
Általános és országos gazdaságfejlesztés

Tevékenység leírása:
Hisszük, hogy karriert építeni, vezetőnek lenni a nemünktől független univerzális, emberi képesség. Célunk, hogy mindenki – férfiak és nők – számára magától értetődő, természetes legyen: ne nemünk vonatkozásában hozzunk döntést arról, hogy rálépünk-e erre az útra. Bár Magyarországon a gazdaságilag aktívak és a foglalkoztatottak közel fele nő, a társadalmi és gazdasági szerepük ezzel nincs összhangban. A parlamentben a női képviselők aránya kevesebb, mint egyharmada az EU-s átlagnak. A nagyvállalatok felsővezetésében a nők aránya csupán 17%. Az Egyenlítő Alapítvány célja azoknak a változásoknak az elindítása és támogatása, amelyek eredményeként több női vezető lesz a magyar gazdasági, kulturális, tudományos és politikai életben. Öt kiemelt területre fókuszálunk: szabályozás, kapcsolatok és egymás támogatása, a láthatóság megteremtése, a mindennapok rossz viselkedési berögződéseinek csökkentése. Az Alapítvány kiemelt szerepet kíván vállalni a nők és a férfiak közötti munkahelyi egyenlőtlenséget leküzdő változások elindításában. Várunk mindenkit nemtől, kortól, hovatartozástól függetlenül, aki ezzel a céllal azonosul, és akar tenni érte.

Mire gyűjt:
Célunk, hogy a társadalomban széleskörben felismerjék, hogy a férfiaknak és a nőknek mind a munkahelyen, mind a családban együtt kell dolgozniuk. Mindezt tesszük társadalmi érzékenyítést támogató programok, kurzusok fejlesztésével, rendezvényekkel és kutatásokkal, amelyek támogatásával Te is kiállhatsz az ügy mellett.

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

A nemek közötti egyenlőtlenségek felszámolásán dolgozunk.

Egyenlítő Alapítvány

Működésünk célja, hogy változásokat indítsunk el és támogassuk, hogy több női vezető legyen a magyar gazdasági, kultúrális, akadémia, tudományos és politikai életben.


Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.