Bátor Tábor Alapítvány

Bátor Tábor. VIssza az életebe! A daganatos és krónikusan beteg gyerekek gyógyulásáért

A Bátor Tábor Alapítvány célja élményterápiás programok szervezése daganatos és krónikus beteg gyerekeknek, amelyeknek köszönhetően nő a gyermekek önbizalma, megerősödik önmagukba és egymásba vetett hitük, ezzel támogatva gyógyulásukat.


  • Szervezet
  • Futó kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Bátor Tábor Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Bátor Tábor

Szervezet adószáma:
18107913-1-41

Honlap:
http://www.batortabor.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/batortabor

Youtube oldal:
www.youtube.com/batortabor

A szervezet e-mail címe:
batortabor@batortabor.hu

Bankszámlaszám:
10918001-00000015-88740016

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-3028808

A szervezet címe:
1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 46-48.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:
A 2001-ben életre hívott Bátor Tábor komplex terápiás rekreációs programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással (JIA), valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére. Nyáron gyerektáborok, ősszel és tavasszal hétvégi Családi, Testvér és Lélekmadár Táborok formájában szervezünk számukra ingyenes programokat. A 2001-ben még 70 fővel, nyári élményterápiás táborként induló kezdeményezés évről-évre sikerrel vette a kihívásokat, melyekkel a nonprofit szektor szembesült. Így 2016-ra már több mint 8000-re nőtt azon daganatos és krónikus beteg gyerekek és családtagjaik száma, akik élvezhették a terápiás rekreáció egész további életükre kiható, gyógyító hatását. Célunk, hogy a következő években még több rászoruló gyermek számára biztosíthassunk gyógyító élményeket, mégpedig ingyenesen. Turnusainkban idén már több mint 1000 táborozónak nyílik lehetősége olyan programok kipróbálására, amelyeken betegségükből kifolyólag máshol nemigen vehetnek részt. Legyen szó evezésről, lovaglásról, íjászatról, kézművességről, táncról, zenélésről, sportról, színjátszásról vagy magas-kötélpályás foglalkozásról, minden programunk lényege, hogy a táborozók számára sikerélményt nyújtson. Mindez kutatásokkal is igazoltan jótékony hatással van önbizalmukra és ezáltal gyógyulásukra.

Mire gyűjt:

A befolyt adományokat a Bátor Tábor terápiás táborainknak megvalósítására kívánjuk fordítani. Ezen belül is táborozók étkeztetésére, az egészségügyi ellátás feltételeinek megteremtésére, a programok anyag és eszközköltségére, valamint programhelyszínek karbantartására.

Célunk, hogy további támogatásokkal akár egész évben ingyenesen fogadhassuk a növekvő számú jelentkezőket, akik itt gyűjthetnek erőt a további gyógyulásukhoz.

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Közösségi
kampány

Vigyél mosolyt a kórházakba!

Bátor Tábor

Segíts nekünk, hogy a kórházban ápolt gyerekekhez is eljusson a Bátor Tábor élményterápiája a GO! Tábor Bárhol programmal!

148% 147.899 Ft összegyűlt
100.000 Ft-ból
még 11 nap
Érdekel Támogatom
Egészségügy
Telefonos
kampány

A gyerekkor mindenkinek jár! Támogasd a Bátrakat Te is!

Bátor Tábor

A Bátor Táborba érkező gyerekek sok megpróbáltatáson mentek keresztül. Mi azért dolgozunk, hogy a Bátor Tábor számukra a lehetőségek földje legyen. Kérjük, támogass, hogy még több gyerek számára legyen élmény a...


Telefonszám: 13600/02
Eddig összegyűlt: 21.021.750 Ft
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, tisztségviselők neve, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.