Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

Minden egyes cselekedet számít! - Dr. Jane Goodall

Arra törekszünk, hogy minél több ember éljen felelősséget vállalva környezetéért és az élővilágért, szem előtt tartva a jövő generációk érdekeit.

Adószám:
18122284-2-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

Szervezet rövid neve:
Jane Goodall Intézet

Szervezet adószáma:
18122284-2-42

Honlap:
http://www.janegoodall.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/jane.goodall.intezet

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/jgihungary

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11595397-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-724-0274

A szervezet címe:
1089 Budapest Orczy tér 4/a/1. 3/1

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

Küldetésünk: A fiatal generációk inspirálása a környezeti, természeti és társadalmi problémák felismerésére és a problémák megoldására; Tapasztalati úton történő megismerés elősegítése, cselekvésre ösztönzés; Öntevékeny csoportok szervezése és hálózatba rendezése, a közöttük történő kommunikáció és interakció elősegítése; Szemléletformálás a felelős állattartásért, állatvédelmi szervezetekkel együttműködve; Az Afrikában működő Jane Goodall Intézetek közösségeken alapuló természetvédelmi programjainak támogatása; Vadon és fogságban élő emberszabású majmok - elsősorban csimpánzok - életfeltételeinek javítása. Céljainkat oktatási és közösségi programok szervezésével igyekszünk elérni. Aktív programjaink: Újratáska - vászontáskával a környezetünkért: interaktív előadás és kézműves foglalkozás Rokonaink végveszélyben - előadás nagyobbaknak a fogyasztási szokások és az élőhelyvédelem összefüggéseiről Békamentés - a A Duna-Ipoly Nemzetei Parkkal közös oktatási program. Névleges csimpánz örökbefogadás - támogatások gyűjtése a Tchimpounga csimpánzmenhely lakóinakAz elmúlt években környezeti nevelési tevékenységünk mind szélesebb körben válik ismerté az oktatással, neveléssel foglalkozó intézmények és pedagógusok körében. Már nem csak Budapesten, de vidéken is tartunk foglalkozásokat kicsiknek és nagyoknak, így minden évben több száz gyermekkel és közvetve családjaikkal ismertetjük meg a minket körülvevő környezeti problémákat és kínálunk. Eddigi legnagyobb, összefüggő iskolai programunk 2014 tavaszán valósult meg a gyáli Ady Endre Általános Iskolában, ahol egy hét alatt több, mint 350 gyermeknek tarthattuk meg újratáska foglalkozásunkat. Alapítónk és névadónk, Dr. Jane Goodall magyarországi látogatásinak megszervezése 2009, 2010, 2011, és 2016-ban nagy kihívás volt csapatunknak, de reméljük, hogy sikerült a a programokon résztvevőknek maradandó élményt nyújtanunk azáltal, hogy közelebb hozzuk ezt a rendkívüli asszonyt a jövőnk iránt elkötelezett hallgatósághoz. 2017-ben létrehozzuk a világon egyedülálló Jane Goodall tanösvényt Pesthidegkúton, aminek építési költségére az adjukössze.hu oldalon gyűjtöttünk adományokat.

Mire gyűjt:

Környezeti nevelési-, állatvédelmi-, és környezetvédelmi projektjeinkre, illetve az Intézet működési költségeire.

Jogállás:
Közhasznú

Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

Ültessünk együtt gyümölcsöző jövőt, segítsd az erdővédelmet

Jane Goodall Intézet

Támogasd Dr. Jane Goodall 90. születésnapjára tervezett biodiverz erdőrész létrehozását. Ünnepeljük a reményt, ültessünk együtt egy gyümölcsöző jövőt!

69% 519.500 Ft összegyűlt
750.000 Ft-ból
még 5 nap
Érdekel Támogatom
Állatvédelem
Bankkártyás
adománygyűjtés

Tedd jobbá a világot!

Jane Goodall Intézet

A Jane Goodall Intézetek felvállalták a csimpánzok, és élőhelyeik védelmét. Kongóban a Tchimpounga Rehabilitációs Központunkban az árván maradt kölykök kaphatnak egy második esélyt az életre.


Adománygyűjtés indult: 2018.10.30.
Összeg: 1.600.776 Ft
Támogatók száma: 137
Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Induljon a kaland! Kaland támogatókat keresünk!

Jane Goodall Intézet

Akciónkkal halmozottan hátrányos helyzetű, gyermekek 2023-ban megvalósuló kirándulásának támogatását tűztük zászlóshajónkra tele élménnyel, játékkal, jókedvvel.

100% 450.000 Ft összegyűlt
450.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Üres batyu, nem batyu! Töltsd meg egy gyermek túrazsákját!

Jane Goodall Intézet

Akciónkkal hátrányos helyzetű gyermekek 2022-ben megvalósuló legalább egynapos tavaszi-nyári kirándulásának támogatását tűztük zászlóshajónkra tele élménnyel, játékkal, jókedvvel.

100% 250.000 Ft összegyűlt
250.000 Ft-ból
Érdekel
Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

Segítsd Te is a gyermekek környezeti nevelését!

Jane Goodall Intézet

Aktív cselekvésre inspiráljuk a jövő generációit! Támogasd te is a Roots & Shoots környezeti nevelési program hálózatának magyarországi kiépítését! Minden egyes cselekedet számít!

24% 72.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Biztonságos kikötőket az ugandaiaknak!

Jane Goodall Intézet

A te adományod is számít! Segíts hogy minél több biztonságos kikötőt építhessünk a Bunyonyi-tó partján élő ugandai embereknek. Kétszer ad ki gyorsan ad! A kikötők létesítésével reményt is adunk! Adjuk össze!

8% 20.000 Ft összegyűlt
250.000 Ft-ból
Érdekel
Állatvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Sünispotályt Vásárhelynek!

Jane Goodall Intézet

Minden mindennel összefügg, és minden egyes apró teremtmény számít a biodiverzitás megőrzéséhez. A keleti-sünöknek védelemre, biztonságra és ispotályra van szükségük. Támogasd a létrejöttét! Köszönjük!

37% 75.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Minden gyermekkórházban legyen Dr.White!

Jane Goodall Intézet

Segítsetek hogy a kis betegek hozzájuthassanak ehhez a reményteli történethez. A Dr. White egy terápiás kutyáról szóló novella, amit szeretnénk nyomtatott formában, ingyenesen minden gyerekkórházba eljuttatni.

100% 150.000 Ft összegyűlt
150.000 Ft-ból
Érdekel
Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

Jane Goodall és a haragossiklók nyomában

Jane Goodall Intézet

100% 453.500 Ft összegyűlt
450.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.