BURATTINO Szociális és Kulturális Egyesület

Hiszünk abban, hogy a hátrányok kinőhetőek, és hogy mindenki tehetséges valamiben.

"Ahol a gyerekek kinőhetik hátrányaikat" Az egyesület legfontosabb célja a Burattino Iskola, Gyermekotthon fenntartása, a szociálisan hátrányos helyzerű gyermekek támogatása. Burattino program: Az oktatás és a rendszeres szociális, mentális törődés mellett a tanórán kívüli tevékenységek, sport- és kulturális események, a művészeti nevelés, erdei iskolák és táborok szerepe kiemelten jelentős a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek nevelésében.

Adószám:
19668655-1-43

Támogatom

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
BURATTINO Szociális és Kulturális Egyesület

Szervezet rövid neve:
Burattino

Szervezet adószáma:
19668655-1-43

Honlap:
http://www.burattino.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/burattinoiskola

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/BurattinoIskola

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11721026-20011569-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-278-2884

A szervezet címe:
1212 Budapest, Táncsics M. 27-29.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Burattino 1991-es indulásakor egy olyan iskolát hozott létre, amelyben diákjai családias hangulatban, kis létszámú osztályokban, biztonságban élhetik mindennapjaikat. Iskolánkban kizárólag rászoruló gyermekekkel foglalkozunk, természetesen tandíjmentesen. Kiemelten fontosnak tartjuk az esélyteremtést, hiszünk abban, hogy a hátrányok kinőhetőek, és hogy mindenki tehetséges valamiben. A Burattino Iskolánkban jelenleg mintegy 200 diák tanul. Iskolánk 1991. márciusában 4 évfolyamon 60 tanulóval kezdte meg működését a helyi önkormányzat által biztosított bölcsőde épületében. Az ezt követő években felmenő rendszerben először 8 évfolyamos általános iskolává bővültünk, majd 2000-ben elindult első középiskolás osztályunk. Az iskolába való felvétel fő szempontja akkor és a mai napig is a rászorultság. Büszkék vagyunk arra, hogy a nálunk végzett diákok túlnyomó többsége megállta helyét más iskolákban (főiskolákon, szakképzésben) vagy munkahelyeken, és hogy hosszú évek után is kötődik a Burához. Folyamatos fejlesztéssel és pedagógiai innovációval reményeink szerint hatékonyan szolgáljuk a rászoruló gyermekek – és egyben a magyar oktatás – ügyét.

Mire gyűjt:

Az állami norma a Burattino alapműködését finanszírozza csak, de pedagógiai programunk megvalósításához egyéb támogatásra is szükségünk van.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúság)

Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

Hadd nőjük ki mi is a hátrányainkat!

Burattino

Támogass minket, hogy a Burattinoba járó gyermekeinknek lehetőségük legyen kinőni hátrányaikat, és egyenlő eséllyel léphessenek ki a nagyvilágba!


Adománygyűjtés indult: 2018.04.06.
Összeg: 643.000 Ft
Támogatók száma: 66
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.