Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

Együtt formáljuk élhetőbbé a világot!

A látássérült emberek esélyegyenlősége megvalósulásának, valamint habilitációjuk, és rehabilitációjuk elősegítése, társadalmi összefogásuk, érdekvédelmük ellátása és a leírtak elősegítése érdekében számukra életvitelt megkönnyítő speciális szolgáltatások nyújtása.

Adószám:
19002464-2-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó kampányok
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

Szervezet rövid neve:
MVGYOSZ

Szervezet adószáma:
19002464-2-42

Honlap:
http://www.mvgyosz.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/234062333316852

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCtEDWhRhH9GVCgRrUq56CGw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11512718

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-3848440

A szervezet címe:
1146 Budapest, Hermina út 47.

Tevékenységi kör:
Nonprofit ernyõszervezetek, szövetségek

Tevékenység leírása:
Fő feladatunk a látássérült emberek országos érdekvédelmének, érdekérvényesítésének és érdekképviseletének ellátása, valamint számukra életvitelt megkönnyítő szolgáltatásaink biztosítása (Braille- és hangoskönyvtár, Braille-nyomda, ingyenes jogsegélyszolgálat, tankönyvek akadálymentesítése, folyóiratok megjelentetése (nagybetűs, elektronikus és Braille), segédeszközbolt, vakvezetőkutyák kiképzése, stb... Képviseljük a látássérülteket, a törvényhozásban, az állami szerveknél, a vakok nemzetközi szervezeteiben, tudományos és tájékoztató összejöveteleken, konferenciákon, a médiában. Munkatársaink tanácsadással segítik a közterületek és középületek, weblapok készítőit a vakok szempontjából történő akadálymentes épített és infokommunikációs környezet kialakításában. Prevenciós céllal szűrővizsgálatokat szervezünk. A társadalom széles rétegeihez juttatjuk el névre szóló hírleveleinket, melyekben látássérült személyek egyéni sorsán keresztül mutatjuk be a vakságból adódó különleges élethelyzeteket, nehézségeket.Néhány számszerűsített eredményünk a 2013. évből: Akadálymentesítési kérdésekben 345 alkalommal működtünk közre tervegyeztetések, helyszínbejárások során. Munkába helyezés elősegítése érdekében 8-10 alkalommal tartottunk érzékenyítő tréninget. Érdekérvényesítési, érdekvédelmi, érdekképviseleti tevékenységünk során konferenciákon 90 alkalommal képviseltük a látássérülteket. Braille-nyomdánkban 170-féle kiadvány, 16198 Braille-oldal mennyiségben került feldolgozásra, ami kinyomtatva 500000 Braille-oldalt tett ki. Braille-könyvtárunk nyomdánktól 144 kötetet kapott. Olvasóink 6075 kötetet kölcsönöztek. Hangoskönyvtárunk állománya 284 digitalizált művel bővült. Olvasóink 23860 db művet kölcsönöztek. Tankönyvellátási csoportunk munkatársai 31 db új tankönyvet konvertáltak, ami összesen 12600000 karaktert jelent. Segédeszközboltunkban 3.936 termék talált gazdára, pl 134 fő jutott az MVGYOSZ támogatásával kedvezményes áron fehérbothoz. Ingyenes jogsegélyszolgálatunkat összesen 173 fő vette igénybe. Vakvezetőkutya-kiképző Iskolánkon 8 vakvezetőkutyát képeztünk ki és adtunk át gazdának.

Mire gyűjt:

Emlékszik, mikor gyermekként szembekötősdit játszott? A játék végén mindenki leveheti a kendőt a szeméről, de vannak, akik hiába veszik le. A vak ember mindennap akadályokkal küzd. Olyan dolgokban is, ami Önnek természetes. Látva az ember könnyen megtalálja az utcán a zebrát, a bolt bejáratát... Egy vak ezt vakvezetőkutya és fehér bot segítségével teheti meg. Ujjaival olvas Braille-könyveket, vagy CD-re felolvasott műveket hallgat. Beszélő mérleggel méri ki a hozzávalókat a sütihez. Hogy mindezt megtehesse, speciális szolgáltatásaink szükségesek. Vakvezető kutyákat képzünk, segédeszközboltot, hangos-és Braille-könyvtárt működtetünk.

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
kampány

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

MVGYOSZ

Feltöltés alatt!


Tranzakció: 63
Eddig összegyűlt: 354.000 Ft
Érdekel Támogatom
Egyéb
Közösségi
kampány

Az élet csodája

MVGYOSZ

102% 614.000 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.