Adatkezelés

A www.adjukossze.hu adatkezelési tájékoztatója

 

Kedves felhasználónk!

Alapítványunk elkötelezett a hatályos jogszabályokban megfogalmazott tisztességes és átlátható adatkezelés biztosítása iránt.

A www.adjukossze.hu honlap használata során az általad megadott személyes adatokat a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány kezeli, melynek elérhetősége:

1122 Budapest, Maros utca 23. mfszt 1.

Adatvédelemmel kapcsolatos megkereséseket az [email protected] címen várunk.

 

A www.adjukossze.hu honlap működtetése során adatfeldolgozót veszünk igénybe, amely a honlap technikai működtetését végzi: REON Digital Kft. 1115 Budapest, Bartók Béla út 92-94.

 

Az adatkezelés háttere

Ha adományozó kívánsz lenni, akkor az www.adjukössze.hu honlapon keresztül hazai civil szervezetek által indított adománygyűjtést (továbbiakban: “kampány/kampányok”)  támogathatsz internetes banki átutaláson keresztül, illetve telefonos adományozás vagy 1% felajánláson keresztül. A honlapon közölt kampányokat támogathatod nem regisztrált, vagy regisztrált felhasználóként.

A honlapon közösségi, bankkártyás, telefonos, sorsolásos és egyszázalékos kampányokban vehetsz részt.

Ha civil szervezet képviselője vagy az “Indíts kampány” felületen adománygyűjtést (“kampányt”) kezdeményezhetsz. A kampány(ok) létrehozatalában a honlap üzemeltetője szakértő tanácsadással szolgál számodra az alábbi elérhetőségen: [email protected]

Telefonos adományozás esetén (hívás, SMS) a NIOK Alapítvány adatot nem kezel, telekommunikációs szolgáltatója tartja nyilván az adományokat, és anonimizálva, az összesített adatokat juttatja el az alapítványhoz.

Az általad felajánlott támogatás az OTP Bank Nyrt., (közösségi kampányok esetében a OTP Mobil Kft. és OTP Bank Nyrt.) által biztosított  online bankkártyás fizetési felületen valósul meg.

 

Kezelt adatok köre:

 

Bankkártyás adományozáskor a következő adataid szükséges megadnod:

  • Családi és utónév (kötelező, becenév is megadható)

  • E-mail cím (kötelező)

 

  • Támogatási összeg

  • Személyes üzenet

 

Adományozáskor az alább felsorolt adatkezelésekhez is hozzájárulhatsz.

 

  • Szeretné-e az Adományozó, hogy neve megjelenjen a támogatók között a honlapon az adományozók között

  • Beleegyezik-e, hogy az adataihoz (név, email, regisztráció során megadott adatok esetén telefon és lakcím is) a támogatott szervezet kapcsolatfelvétel céljából hozzáférhessen.

  • személyes üzenet (szervezet számára és a nyilvános felületen elérhető)

  • NIOK által évi 2-5 alkalommal küldött adományozóknak szóló hírlevél fogadása

 

Amennyiben regisztrált felhasználó vagy, profilodban az alábbi adatokat is megadhatod:

 

  • Telefonszám

  • Lakcím

  • Neme

  • Születés éve

  • Végzettség

  • Megjelölt érdeklődési kör (amely alapján automatizált és tematikus (pl. állatvédelmi témájú) kampányértesítők fogadásához járulsz hozzá regisztrált felhasználók számára fenntartott online felületen)

 

A honlapon keresztül nyújtott szolgáltatás igénybevétele során a személyes adataidnak megadása a szolgáltatása igénybevételének előfeltétele. Amennyiben a fentebb felsorolt kötelezően megadandó adatokat nem, vagy csak részben adod meg: a honlap szolgáltatásait nem tudod igénybe venni.

 

A felsorolt adatokat elkülönített adatbázisban tároljuk.


 

Rendszerüzenetek:

A szolgáltatás igénybe vételével (adományozás) hozzájárulsz, hogy a megadott email címre az általad támogatott kampányhoz köthető híradásokat küldjünk.

Az alábbi rendszerüzeneteket küldjük számodra, hogy követni tudd a kiválasztott kampányt, adományod hasznosulását:

  • köszönőlevél sikeres adományozásról (rendszeres bankkártyás megbízás esetén havonta, levonást követően is)

  • új beszámoló lett feltöltve

  • kampány lezárult (sikeresen/sikertelenül)

  • technikai üzenetek (jelszóemlékeztető, rendszeres adomány módosítás, törlés)

+

  • évente egyszer tájékoztatást küldünk számodra az adjukossze.hu aktualitásairól, eredményeiről.

 

Az oldalhoz kapcsolódó esetleges új programok, akciók esetén emailt küldünk, amiben hozzájárulásodat kérjük adataid programban, akcióban történő kezelésére.

 

Adományozás során, és regisztrációkor megadott adatok kezelésének célja, jogalapja, módja:

 

Ha megadtad a hozzájárulást, hogy az adatokat a támogatott szervezet számára elérhetővé tegyük, abból a célból kezeljük, hogy a szervezet fel tudja venni veletek a kapcsolatot, be tudjon számolni a továbbiakban is a támogatott tevékenységről. A neved, email címed, és ha regisztrált vagy, és regisztráció során megadtad, a telefonszámod és a lakcímed kerül átadásra a szervezetnek. Az adatok kezelési ideje a szervezet kampányának (NIOK-al kötött szerződésének) lejártát követő 5 év.

 

Ha hozzájárultál, hogy a támogatásodat neveddel együtt jelenítsük meg az oldalon az adományozók között, adatodat abból a célból kezeljük, hogy az adomány nyilvánosságát, hitelességét növeljük, amely cél nem szűnik meg, így ha nem kéred törlését, az oldal működéséig kezeljük.

 

Ha nem járultál hozzá, hogy publikus legyen az adományod, illetve adataid szervezetnek való továbbadását sem kérted, adataid abból a célból kezeljük, hogy az adományozási szolgáltatást végre tudjuk hajtani, így az utolsó rendszerüzenet küldése után (ami az adományozott program megvalósításáról szóló beszámoló értesítése, max. 1,5 év), adataidat anonimizáljuk, a rendszereinkben már csak az összeg és a tranzakcióhoz kapcsolódó információk maradnak meg.

 

A személyes üzenet a weboldalon publikus, célja a nyilvánosság, az oldal működésééig kezeljük.

 

Regisztrált adományozóként érdeklődési kört jelölhetsz meg, amely alapján automatizált és tematikus (pl. állatvédelmi témájú) kampányértesítők fogadásához járulsz hozzá regisztrált felhasználók számára fenntartott online felületen. Az érdeklődési kört bármikor módosíthatod, törölheted.

 

A honlap szolgáltatásait és azok hatékonyságát rendszeresen felülvizsgáljuk és fejlesztjük. Az adataidat anominizáltan társadalomtudományi, történeti-kutatási, statisztikai és honlap-fejlesztési célból felhasználjuk.  Az adatok közül a nem, születés éve, végzettség kizárólag anonimizáltan, kutatási célra használjuk.

 

Jogaid:

 

Ezen adatkezelések esetén is jogosult vagy arra, hogy a saját helyzeteddel kapcsolatos okokból tiltakozhass a vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség (pl. például KSH, vagy egyéb állami szerv felé történő kötelező adatszolgáltatás).

Az adatkezelés időtartama után évente egyszer felhívást küldünk, melyben megerősítheted tájékoztatási igényed, vagy jelezheted, hogy a szolgáltatásra a továbbiakban is vagy már nem tartasz igényt. Amennyiben az említett felhívásra kifejezetten nem reagálsz, adataidat 30 napos határidővel töröljük.  

Alapítványunk a honlapon rögzített adatait külföldre, vagy más szervezet részére nem továbbítja.

A rád vonatkozó személyes adatokról kivonatot kérhetsz (ha regisztrált felhasználó vagy, akkor a hozzáférés során adatait bármikor megtekintheted), azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását kérheted, illetve tiltakozhatsz bizonyos személyes adatok kezelése ellen. Amennyiben ez szükséges: adataidat Microsoft Word formátumban kikérheted, illetve annak más szervezetnek való megküldését kérheted (adathordozhatóság). Az adatkezeléshez való további hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ez azonban nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét. A felsorolt igényeit szervezetünk a tudomásszerzéstől számított legfeljebb 30 naptári napon belül teljesíti.

Jogod van az adatkezeléshez kapcsolódó panasz benyújtására az alábbi címen:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.; www.naih.hu.