• Aktuális Adatkezelési tájékoztató

    A www.adjukossze.hu adatkezelési tájékoztatója

     

    Kedves felhasználónk!

    Alapítványunk elkötelezett a hatályos jogszabályokban megfogalmazott tisztességes és átlátható adatkezelés biztosítása iránt.

    A www.adjukossze.hu honlap használata során az általad megadott személyes adatokat a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány kezeli, melynek elérhetősége:

    1122 Budapest, Maros utca 23. mfszt 1.

    Adatvédelemmel kapcsolatos megkereséseket az [email protected] címen várunk.

     

    A www.adjukossze.hu honlap működtetése során adatfeldolgozót veszünk igénybe, amely a honlap technikai működtetését végzi: REON Digital Kft. 1115 Budapest, Bartók Béla út 92-94.

    Az oldalhoz kapcsolódó bankkártyás fizetést a SimplePay (OTP Mobil Kft. 1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.) biztosítja, az adjukossze.hu felhasználói adatbázisában tárolt adatok a hatályos jogszabályok alapján átadásra kerülnek, mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring. Az adatok átadása kötelező, azok kezelését a SimplePay saját adatkezelési szabályzatában rögzíti.

     

    Az adatkezelés háttere

    Ha adományozó kívánsz lenni, akkor az www.adjukössze.hu honlapon keresztül hazai civil szervezetek által indított adománygyűjtést (továbbiakban: “kampány/kampányok”)  támogathatsz internetes banki átutaláson keresztül, illetve telefonos adományozás vagy 1% felajánláson keresztül. A honlapon közölt kampányokat támogathatod nem regisztrált, vagy regisztrált felhasználóként.

    A honlapon közösségi, bankkártyás, telefonos, sorsolásos és egyszázalékos adománygyűjtésekben vehetsz részt.

    Ha civil szervezet képviselője vagy az “Indíts adománygyűjtést” felületen adománygyűjtést kezdeményezhetsz. Az adománygyűjtés(ek) létrehozatalában a honlap üzemeltetője szakértő tanácsadással szolgál számodra az alábbi elérhetőségen: [email protected]

    Telefonos adományozás esetén (hívás, SMS) a NIOK Alapítvány adatot nem kezel, telekommunikációs szolgáltatója tartja nyilván az adományokat, és anonimizálva, az összesített adatokat juttatja el az alapítványhoz.

    Online (bankkártyás és közösségi) gyűjtéseknél az általad felajánlott támogatás az OTP Mobil Kft. (SimplePay) által biztosított  online bankkártyás fizetési felületen valósul meg.

     

    Kezelt adatok köre adományozók esetében:

     

    Bankkártyás adományozáskor a következő adataid szükséges megadnod:

    • Családi és utónév (kötelező, becenév is megadható)

    • E-mail cím (kötelező)

     

    • Támogatási összeg

    • Személyes üzenet

    Rendszeres adományozáshoz szükséges a regisztráció.

    A fenti adatokhoz (név és e-mail cím, támogatási összeg, üzenet, és regisztráció esetén az esetlegesen megadott lakcím és telefonszám) a támogatott szervezet hozzáfér, illetve az adatok kezelésére jogosulttá válik az adott támogatással összefüggő kapcsolatfelvétel céljából.

     

    Adományozáskor az alább felsorolt adatkezelésekhez is hozzájárulhatsz:

     

    • szeretné-e az Adományozó, hogy neve megjelenjen a támogatók között a honlapon az adományozók között

    • személyes üzenet (szervezet számára és a nyilvános felületen elérhető)

    • adjukossze.hu hírlevél - NIOK által évi 2-5 alkalommal küldött adományozóknak szóló hírlevél fogadása

    • támogatott szervezet hírlevelének fogadása

     

    Amennyiben regisztrált felhasználó vagy, profilodban az alábbi adatokat is megadhatod, amelyek megadása nem kötelező:

     

    • Telefonszám

    • Lakcím

    • Nem

    • Születés év

    • Végzettség

    • Megjelölt érdeklődési kör (amely alapján automatizált és tematikus (pl. állatvédelmi témájú) kampányértesítők fogadásához járulsz hozzá regisztrált felhasználók számára fenntartott online felületen)

     

    A honlapon keresztül nyújtott szolgáltatás igénybevétele során a kötelezően megadandó személyes adataidnak megadása a szolgáltatása igénybevételének előfeltétele. Amennyiben a fentebb felsorolt kötelezően megadandó adatokat nem, vagy csak részben adod meg: a honlap szolgáltatásait nem tudod igénybe venni.

    A felsorolt adatokat elkülönített adatbázisban tároljuk.


     

    Rendszerüzenetek:

    A szolgáltatás igénybe vételével (adományozás) hozzájárulsz, hogy a megadott email címre az általad támogatott kampányhoz köthető híradásokat küldjünk.

    Az alábbi rendszerüzeneteket küldjük számodra, hogy követni tudd a kiválasztott kampányt, adományod hasznosulását:

    • köszönőlevél sikeres adományozásról (rendszeres bankkártyás megbízás esetén havonta, levonást követően is)

    • új beszámoló lett feltöltve

    • kampány lezárult (sikeresen/sikertelenül)

    • technikai üzenetek (jelszóemlékeztető, rendszeres adomány módosítás, törlés)

    • sikertelen rendszeres adományozás után 3 alkalommal értesítés

    +

    • az adjukossze.hu használatát érintő aktualitás és a rendszerben bekövetkező olyan változás, amely befolyásolja a szolgáltatás használatát 

     

    Az oldalhoz kapcsolódó esetleges új programok, akciók esetén emailt küldünk, amiben hozzájárulásodat kérjük adataid programban, akcióban történő kezelésére.

     

    Adományozás során, és regisztrációkor megadott adatok kezelésének célja, jogalapja, módja:

     

    Ha hozzájárultál, hogy a támogatásodat neveddel együtt jelenítsük meg az oldalon az adományozók között, adatodat abból a célból kezeljük, hogy az adomány nyilvánosságát, hitelességét növeljük, amely cél nem szűnik meg, így ha nem kéred törlését, az oldal működéséig kezeljük.

     

    Ha nem járultál hozzá, hogy publikus legyen az adományod az adjukossze.hu nyilvános felületén, adataid abból a célból kezeljük, hogy az adományozási szolgáltatást végre tudjuk hajtani, és hogy a szervezet fel tudja venni veled a kapcsolatot, be tudjon számolni a továbbiakban is a támogatott tevékenységről. A neved, email címed, és ha regisztrált vagy, és regisztráció során megadtad, a telefonszámod és a lakcímed kerül átadásra a szervezetnek. Az adatok kezelési ideje a szervezet adománygyűjtésének (NIOK-al kötött szerződésének) lejártát követő 5 év.

    A személyes üzenet a weboldalon publikus, célja a nyilvánosság, az oldal működésééig kezeljük.

     

    Regisztrált adományozóként érdeklődési kört jelölhetsz meg, amely alapján automatizált és tematikus (pl. állatvédelmi témájú) kampányértesítők fogadásához járulsz hozzá regisztrált felhasználók számára fenntartott online felületen. Az érdeklődési kört bármikor módosíthatod, törölheted.

     

    A honlap szolgáltatásait és azok hatékonyságát rendszeresen felülvizsgáljuk és fejlesztjük. Az adataidat anominizáltan társadalomtudományi, történeti-kutatási, statisztikai és honlap-fejlesztési célból felhasználjuk.  Az adatok közül a nem, születés éve, végzettség kizárólag anonimizáltan, kutatási célra használjuk.

     

    Kezelt adatok köre civil szervezetek esetében:

     

    Az oldalon civil szervezetek megjeleníthetnek munkájukat bemutató információkat. A szervezetek önkéntes adatszolgáltatásán kívül az oldalon közzétesszük az Országos Bírósági Hivatal honlapján (www.birosag.hu) megjelenő civil szervezetek névjegyzékében szereplő adatok egy részét (hivatalos név, közhasznú jogállás, célkitűzés, székhely), amelyek közérdekből nyilvános adatok, és személyes adatokat nem tartalmaznak.

    A közérdekből nyilvános adatok terjesztéséhez fűződő jogokat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) szabályozza, amely alapján a már közzétett közérdekből nyilvános adatokat bárki közzéteheti, terjesztheti.

    A civil szervezetek névjegyzékében megjelenő személyes adatokat nem teszünk közzé.

    Az adjukossze.hu oldalon kampány indítása során az alábbi személyes adatok megadását kérjük:

    • Kapcsolattartó neve

    • Kapcsolattartó telefonszáma

    • Kapcsolattartó email címe

    Az adatok kezelésének célja a szerződés teljesítéséhez szükséges kapcsolattartás, jogalapja a szerződés teljesítése. A kapcsolattartási adatokat az oldalon nem tesszük nyilvánossá, azok csak az oldal működéséért felelős munkatársaink számára elérhetőek.

     

    Jogaid:

     

    Ezen adatkezelések esetén is jogosult vagy arra, hogy a saját helyzeteddel kapcsolatos okokból tiltakozhass a vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség (pl. például KSH, vagy egyéb állami szerv felé történő kötelező adatszolgáltatás).

    Az adatkezelés időtartama után évente egyszer felhívást küldünk, melyben megerősítheted tájékoztatási igényed, vagy jelezheted, hogy a szolgáltatásra a továbbiakban is vagy már nem tartasz igényt. Amennyiben az említett felhívásra kifejezetten nem reagálsz, adataidat 30 napos határidővel töröljük.  

    Alapítványunk a honlapon rögzített adatait külföldre, vagy más szervezet részére nem továbbítja.

    A rád vonatkozó személyes adatokról kivonatot kérhetsz (ha regisztrált felhasználó vagy, akkor a hozzáférés során adatait bármikor megtekintheted), azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását kérheted, illetve tiltakozhatsz bizonyos személyes adatok kezelése ellen. Amennyiben ez szükséges: adataidat Microsoft Word formátumban kikérheted, illetve annak más szervezetnek való megküldését kérheted (adathordozhatóság). Az adatkezeléshez való további hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ez azonban nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét. A felsorolt igényeit szervezetünk a tudomásszerzéstől számított legfeljebb 30 naptári napon belül teljesíti.

    Jogod van az adatkezeléshez kapcsolódó panasz benyújtására az alábbi címen:

    Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
    Posta cím: 1374  Budapest, Pf.: 603.
    Cím: 1055  Budapest, Falk Miksa utca 9-11
    Telefon: +36 (1) 391-1400
    Fax: +36 (1) 391-1410
    E-mail: [email protected]
    URL http://naih.hu

  • Korábbi Adatkezelési tájékoztatók