„A Vendégért” Alapítvány


A magyar vendéglátás és gasztronómia nemrégiben elhunyt, kiemelkedő személyiségeinek, Benke Lászlónak, Lukács Istvánnak és Szabó Pálnak méltó emléket állítva, a szakács, cukrász, vendéglős-felszolgáló szakterületeken a kiemelkedő, minőségi értékeket képviselő fiatal tehetségek felfedezésének támogatása és ezen szakterületeken évtizedek óta tevékenykedő kiváló szakemberek társadalmi és szakmai elismertségének elősegítése. Mindhárom személy életműve a munkásságával, emberi és szakmai példamutatásával a következő nemzedékek számára is példaértékű. Benke László olimpiai bajnok mesterszakács, hosszú évtizedeken át országosan is a legnépszerűbb televíziós gasztronómiai személyiség, az első Magyar Fehérasztal Lovagrend alapító nagymestere volt. Lukács István háromszoros Oscar-díjas, négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács, a szakácstársadalom nemzetközileg is tisztelt etalonja volt. Szabó Pál mestercukrász több nemzedéken át a cukrászok tanítója, tanítványai egész sora szerzett nemzetközi gasztronómiai versenyeken kimagasló díjakat, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség nagykövete, valamint az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend alapító főkancellárjaként tevékenykedett haláláig.

Adószám:
19315216-1-03

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
„A Vendégért” Alapítvány

Szervezet adószáma:
19315216-1-03

A szervezet címe:
6336 Szakmár, Erzsébet utca 11.


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.