"Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány


Küldetésünk, hogy felhívjuk a figyelmet az endometriózis tüneteire, időben történő felismerésére, a fájdalmas menstruáció veszélyeire, okaira, valamint, hogy hiteles tájékoztatást nyújtsunk a betegségről és annak kezelési lehetőségeiről. Akár 9 év is eltelhet a diagnózisig, ami a belső szervek roncsolódásához, majd meddőséghez vezethet. Célunk, hogy segítsünk eligazodni az endometriózis tüneteit enyhítő, a hagyományos orvoslást kiegészítő alternatív terápiák útvesztőjében, ezáltal nők ezreinek hétköznapjait tegyük élhetőbbé.

Adószám:
18628175-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
"Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Endometrózis Magyarország

Szervezet adószáma:
18628175-1-43

Honlap:
https://endometriozismagyarorszag.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/endometriozismagyarorszag/

Youtube oldal:
https://bit.ly/390tUx4

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200151-18533581-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 302172444

A szervezet címe:
1122 Budapest, Székács utca 24. fszt. 1.

Tevékenységi kör:
Közhasznú egészségügyi szolgáltatás (kht)

Tevékenység leírása:

Az endometriózis világszerte 198 millió, Magyarországon több mint 200.000 nőt érint és a meddőség vezető oka.

A fájdalmas menstruációtól szenvedő nők közül minden másodiknak endometriózisa van, mégis sokan közülük nem is sejtik, hogy érintettek.

Célkitűzésünk, hogy a nők időben felismerjék a tüneteket, és megfelelő kezelésben részesüljenek, hogy ne érezzék magukat egyedül, a környezetük végre komolyan vegye a panaszaikat, hogy újra fájdalom nélkül éljenek, és hogy lányaink egészségtudatosabbak legyenek: ne higgyék el, hogy a fájdalmas menstruáció normális, mert nem az!                 

Emellett kiemelt célként fogalmaztuk meg az egészséges életmód, a női egészségtudat, a nőiesség tudatosítását 3 „területen" keresztül: ismeretterjesztés, nevelés, oktatás.

A menstruáció minden nő életének velejárója, mégis máshogyan élik meg azt. Sokaknak kínzóan fájdalmas, vagy épp rendszertelen a ciklusuk. Ezek azonban nem normális dolgok, nem szabad elfogadnunk őket!

Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért alapítvány azért dolgozik, hogy a nők belássák: a menstruációs fájdalmak és a zavarok nem természetes jelenségek. A háttérben egy súlyos betegség, az endometriózis állhat.

Programjaink megvalósításához anyagi támogatást és önkéntes munkát is szívesen fogadunk.

Mire gyűjt:

- országos road show - ingyenes ismeretterjesztő előadások szervezése, annak érdekében, hogy a lehető legtöbb nő tisztában legyen az endometriózis jelentésével, tüneteivel, kezelési lehetőségeivel stb

- ismeretterjesztő könyv, kiadvány kiadása

- egy NŐI Rehabilitációs Egészségház létrehozása

- Lucy applikáció fejlesztése - https://hellolucy.app/

Jogállás:
Közhasznú

Sport
Telefonos
adománygyűjtés

Ajándékozz edukációt

Endometrózis Magyarország

1 sms vagy hívás indításával támogatod az endometriózissal kapcsolatos ismeretterjesztést. 13600/95-ös mellék. Hívj vagy üzenj, hogy még több lánynak, nőnek, családnak segíthessünk! Döntsük le a tabukat együtt...


Telefonszám: 13600/95
40 hívás, 62 sms
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

STOP ENDO!

Endometrózis Magyarország

A fájdalmas menstruáció NEM a női lét velejárója. Nem kell elfogadni. Segíts Te is , hogy Lányaink tájékozott Nőkké váljanak, akik óvják női egészségüket!

123% 369.913 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.