A tudás erőt ad! Erősíts minket, hogy erősíthessünk másokat!

Ma hazánkban egyre többen állnak ki a saját és társai érdekeiért. Segíts, hogy az önszerveződéshez kellő tudást minél több emberhez eljuttathassuk! Legyél rendszeres adományozónk!

Oktatás
Bankkártyás adománygyűjtés

Közélet Iskolája Alapítvány

Bővebben


Támogatom

A tudás erőt ad! Erősíts minket, hogy erősíthessünk másokat!

  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

Jó lenne, ha a magyar emberek nem lennének passzívak? Ha cselekednének és kiállnának magukért és másokért?

Van egy jó hírünk: a passzivitás tévhit! A Közélet Iskolájában minden nap aktív, szerveződő emberekkel találkozunk, akik jóval többen vannak, mint hinnéd! És úgy látjuk, hogy ma Magyarországon, sorozatos csalódások után egyre többen és többen választják vagy szeretnék választani a cselekvés, az önszerveződés útját. Pedagógusok és diákok, környezetvédők, színházi dolgozók, fogyatékossággal élő emberek, tanodát üzemeltetők, kilakoltatás ellen fellépők… Csak néhány példa a szerveződő állampolgárokra, akik kiállnak az érdekeikért és eljönnek a Közélet Iskolájába, hogy képzéseinken, műhelyeinken, kiadványaink segítségével még hatékonyabbá váljanak.

Mert a cselekvéshez, az érdekérvényesítéshez és a közösségépítéshez tudás kell. A látványos akciókat (pl. sztrájkokat, tüntetéseket) és a háttérmunkát (pl. csoportszervezést, kommunikációs stratégiát) minden esetben közös átgondolás előzi meg, amihez szükséges minden csoporttag tudása és tapasztalata. A Közélet Iskolájában évente több mint 700 embernek tartunk ingyenes programokat, ahol tanulási lehetőséget teremtünk és teret adunk a társadalmi változásért dolgozó csoportok közötti tapasztalatcserére.

Mi a tudás hatalmával segítünk olyan csoportokat, akik azután nyomást gyakorolnak a döntéshozókra, így a tevékenységeink hatása messze gyűrűzik. Nagyon fontos, hogy a képzéseink elérhetőek legyenek bárki számára, anyagi helyzettől és lakóhelytől függetlenül. Ám csak akkor tudjuk az ingyenességet biztosítani, ha hosszú távú, rendszeres, akár kisebb összegű támogatásokat kapunk, mert ez teszi fenntarthatóvá és kiszámítrhatóvá programjaink finanszírozását.  

Legyél te is rendszeres adományozónk és tedd lehetővé, hogy minél többen vegyenek részt képzéseinken, akiknek nem volt lehetőségük olyan témákról tanulni, mint például a társadalmi egyenlőtlenségek, az érdekvédelem módszerei, az állampolgári jogok, a csoportszervezés; és aktív állampolgárokká váljanak, akik a rendszerszintű változásokért küzdenek. A közéletben való részvétel és érdekképviselet legyen alapvetés, ne pedig kiváltság! Erősíts minket, hogy erősíthessünk másokat!

Mire költjük?

Bármekkora összeggel van lehetőséged támogatni a Közélet Iskoláját havonta, biztosan jó célra használjuk fel:

2500 Ft Egy résztvevő étkezése egy egynapos képzésen

5000 Ft Hozzájárulás egy Szerveződj! érdekvédelmi társasjátékest megszervezéséhez

10.000 Ft Egy vidéki képzésrésztvevő szállása

Természetesen, ha most egyszeri adománnyal tudsz támogatni minket, az is nagyon sokat jelent nekünk!

Köszönjük támogatásod!

2022-11-07
Beszámoló

Hogyan használjuk fel a kapott adományokat?

Kedves Támogatónk, 

Bármekkora adománnyan is támogattad a Közélet Iskolája munkáját, nagyon sokat jelent, hogy gondoltál ránk! Szeretnénk megosztani veled, hogy az előző év során mi az, amit elértünk a te segítségeddel: https://kozeletiskolaja.hu/post/amire-buszkek-vagyunk-a-2021-es-evbol/

Ha egyszeri adománnyal támogattad a munkánkat, akkor köszönjük, ha megfontolod a rendszeres adományozást, amely nagyobb stabilitást jelent nekünk a kiszámíthatatlan világban. 

Köszönettel, 

A Közélet Iskolája csapata

Szervezet hivatalos neve:
Közélet Iskolája Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Közélet Iskolája

Honlap:
http://kozeletiskolaja.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/KozeletIskolaja

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCD8cbaaxaNos_wjpAo8WGBA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 207794977

A szervezet címe:
1026 Budapest, Pasaréti út 101. földszint 6.

Tovább az adatlapra
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Önállóan lakni - közösségben élni

Közélet Iskolája Alapítvány

100% 400.200 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Akadálymentes Aurórát az új évben!

Közélet Iskolája Alapítvány

8 makacs lépcsőfokkal kell megküzdenünk a 8. kerületben! Azért gyűjtünk, hogy az Auróra közösségi ház 2021-ben akadálymentesen nyithasson újra egy igazán nyitott és befogadó közösségi térként.

100% 1.004.000 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

A demokrácia házhoz megy! – közéleti oktatás

Közélet Iskolája Alapítvány

Aktivizáló programokat viszünk kirekesztett közösségekhez. Most DUPLÁN támogatod, hogy mindenki tanulhasson érdekvédelemről és társadalmi kérdésekről interaktív módon!

A sikeres gyűjtést megduplázza: Stronger Roots

108% 435.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel