Közélet Iskolája Alapítvány

A tudás erőt ad!

● Közélet Iskolája célja, hogy mindenki - társadalmi helyzetétől függetlenül - aktívan részt tudjon venni a közéletben. ● Azt szeretnénk, ha az emberek csoportokba és mozgalmakba szerveződve hatékonyan ki tudnának állni az érdekeikért. ● Az ehhez szükséges tudást és képességeket igyekszünk elérhetővé tenni, különösen az elnyomott csoportok körében. Mottónk: "A demokrácia nem főnév, hanem ige. Csak akkor van, ha csináljuk". Oktatással, közösségépítéssel teszünk azért, hogy mindenki beleszólhasson az őt érintő ügyekbe.

Adószám:
18626654-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Közélet Iskolája Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Közélet Iskolája

Szervezet adószáma:
18626654-1-41

Honlap:
http://kozeletiskolaja.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/KozeletIskolaja

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCD8cbaaxaNos_wjpAo8WGBA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11553650-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36 207794977

A szervezet címe:
1026 Budapest, Pasaréti út 101. földszint 6.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb felnõttoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Állampolgári oktatás: Az elnyomással szembeni fellépéshez ismernünk kell az azt előidéző társadalmi-politikai rendszereket és azokat az eszközöket, amik révén felléphetünk a változás érdekében. Ezt a tudást ingyenes képzésekkel terjesztjük (pl. az egyenlőtlenségek okairól, állampolgári jogokról, érdekérvényesítésről). Képzéseink: 

Aktuális képzéseink

Közösségi kutatás: A közös tudásunk előállítása nem lehet az egyetemek és profitorientált kutatóintézetek előjoga! Ezért létrehozzuk Magyarország első közösségi kutatóközpontját, ami a mozgalmak és társadalmi változásért küldő szervezetek munkáját segítő kutatásokat végez.

Stratégiai tervezés: Érdekérvényesítésről, bázisépítésről, kommunikációról, stratégiai tervezésről szóló konzultációval és műhelyekkel támogatjuk a civil szervezetek munkáját, hogy hatékonyan tudják képviselni a kirekesztett csoportok érdekeit.

Könyvek és társasjáték: Képzéseinkhez tananyagot készítünk kritikai társadalomtudomány, pedagógia és érdekvédelem témákban. Könyveket adunk ki mozgalmakról, aktivizmusról és haladó politikai elképzelésekről. Kifejlesztettük a Szerveződj! érdekvédelmi társasjátékot, amely során játékos formában lehet tanulni a hatékony kampányszervezésről. http://www.kozeletiskolaja.hu/page/kiadvanyaink 

Nézd meg a könyveket és a társast

Olvasd el, hogy mire voltunk büszkék 2019-ben!

Mire gyűjt:

Az Auróra közösségi ház (ahol a mi képzéseink és irodánk található) évekig akadálymentesen működött, és megtapasztalhattuk azt, milyen egy hiánypótló, igazán befogadó és színes tér, ahol a mozgásukban korlátozott emberek is részt tudtak venni a közösségi programokban, tanulásban és szórakozásban. Ám sajnos az akadálymentességhez szükséges emelő lift végleg elromlott, így sokan szorultak ki az házból és a közösségi életből. Köztük a Közélet Iskolája mozgássérült képzés résztvevői, munkatársa, valamint az itt működő mozgássérült érdekvédelmi csoport is.

8 makacs lépcsőfokkal kell megküzdenünk a 8. kerületben, és ehhez legalább 80 támogatóra van szükségünk. Ha összefogunk, az Auróra 2021-ben akadálymentesen nyithat újra a járvány után! Hiszünk benne, hogy a válság megújulással is járhat, és közösen össze tudjuk gyűjteni az ehhez szükséges összeget.

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

A tudás már 10 éve erőt ad! - Támogasd a Közélet Iskoláját!

Közélet Iskolája

A demokrácia nem főnév, hanem ige - csak akkor van, ha csináljuk! Támogasd a 10 éves Közélet Iskoláját, hogy újabb legalább 400 ingyenes programon erősíthessük a szerveződést!

21% 215.301 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
még 4 nap
Érdekel Támogatom
Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

A demokrácia nem főnév, hanem ige

Közélet Iskolája

A demokrácia nem főnév, hanem ige, csak akkor van, ha csináljuk! Támogass minket, hogy minél több cselekvő ember tanulhasson a Közélet Iskolájában!


Érdekel Támogatom
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Beautiful Trouble - Adjuk ki együtt!

Közélet Iskolája

"Ebben a politikai pillanatban merész képzelőerőre és a szerveződés új formáira van szükség." Egyetértesz? Akkor segíts és adjuk ki együtt a kreatív ellenállás kézikönyvét!

142% 426.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

A demokrácia házhoz megy! – közéleti oktatás

Közélet Iskolája

Aktivizáló programokat viszünk kirekesztett közösségekhez. Most DUPLÁN támogatod, hogy mindenki tanulhasson érdekvédelemről és társadalmi kérdésekről interaktív módon!

A sikeres gyűjtést megduplázza: Stronger Roots

108% 435.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Akadálymentes Aurórát az új évben!

Közélet Iskolája

8 makacs lépcsőfokkal kell megküzdenünk a 8. kerületben! Azért gyűjtünk, hogy az Auróra közösségi ház 2021-ben akadálymentesen nyithasson újra egy igazán nyitott és befogadó közösségi térként.

100% 1.004.000 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Önállóan lakni - közösségben élni

Közélet Iskolája

100% 400.200 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.