Közélet Iskolája Alapítvány

A tudás erőt ad!

Célunk, hogy az állampolgári oktatáson, részvételi kutatásokon és a civil szervezetek fejlesztésén keresztül megerősítsük az elnyomott emberek és szervezeteik érdekérvényesítő képességét és tudását, hogy stratégiai válaszokat tudjanak adni a saját bőrükön megtapasztalt, rendszerszintű problémákra.

Adószám:
18626654-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Közélet Iskolája Alapítvány

Szervezet adószáma:
18626654-1-41

Honlap:
http://kozeletiskolaja.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/KozeletIskolaja

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11553650-________

A szervezet telefonszáma:
+36 203818996

A szervezet címe:
1026 Budapest, Pasaréti út 101. földszint 6.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb felnõttoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Állampolgári oktatás: Az elnyomással szembeni fellépéshez ismernünk kell az azt előidéző társadalmi-politikai rendszereket és azokat az eszközöket, amik révén felléphetünk a változás érdekében. Ezt a tudást ingyenes képzésekkel terjesztjük (pl. az egyenlőtlenségek okairól, állampolgári jogokról, érdekérvényesítésről).

Közösségi kutatás: A közös tudásunk előállítása nem lehet az egyetemek és profitorientált kutatóintézetek előjoga! Ezért létrehozzuk Magyarország első közösségi kutatóközpontját, ami a mozgalmak és társadalmi változásért küldő szervezetek munkáját segítő kutatásokat végez.

Stratégiai tervezés: Érdekérvényesítésről, bázisépítésről, kommunikációról, stratégiai tervezésről szóló konzultációval és műhelyekkel támogatjuk a civil szervezetek munkáját, hogy hatékonyan tudják képviselni a kirekesztett csoportok érdekeit.

Kiadványok: Képzéseinkhez tananyagként olvasókönyveket és fordításokat készítünk, illetve könyveket adunk ki mozgalmakról, aktivizmusról és haladó politikai elképzelésekről. Feketemosó című közéleti újságunk a kirekesztett állampolgárok tájékozódását segíti.

Amire büszkék voltunk 2017-ben

A Közélet Iskolája számokban.

Mire gyűjt:

A befolyt összegekből a hátrányos helyzetű emberek számára szervezett ingyenes programjainkat szeretnénk finanszírozni:

- képzéseink költségeit: képzői díjak, terembérlet, ellátás (ebéd, kávé, rágcsálnivaló), vidéki résztvevők útiköltsége, vonaljegyek

- részvételi kutatási programjaink költségeit: ösztöndíjak, vonaljegyek, ellátás (kávé, szendvics)

- kiadványaink szerkesztési és nyomdai költségeit  

Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

A demokrácia nem főnév, hanem ige

Közélet Iskolája Alapítvány

A Közélet Iskolája célja, hogy Magyarországon a demokrácia ne csak papíron, hanem a valóságban is létezzen. Nálunk arról lehet tanulni, hogyan működik a társadalom, a közélet és hogyan tudunk ezekbe beleszólni.Összeg: 1.085.305 Ft
Támogatók száma: 96
Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Önállóan lakni - közösségben élni

Közélet Iskolája Alapítvány

100% 400.200 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.