A demokrácia nem főnév, hanem ige

A demokrácia nem főnév, hanem ige, csak akkor van, ha csináljuk! Támogass minket, hogy minél több cselekvő ember tanulhasson a Közélet Iskolájában!

Oktatás
Bankkártyás adománygyűjtés

Közélet Iskolája Alapítvány

Bővebben


Támogatom

A demokrácia nem főnév, hanem ige

 • Adománygyűjtés
 • Hírek / beszámolók
 • Szervezet
 • Korábbi adománygyűjtések
 • Adománygyűjtés
 • Hírek / beszámolók
 • Szervezet adatai
 • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

Jó lenne, ha a magyar emberek nem lennének passzívak? Ha cselekednének és kiállnának magukért és másokért?

Van egy jó hírünk: a passzivitás tévhit! A Közélet Iskolájában minden nap aktív, szerveződő emberekkel találkozunk, akik jóval többen vannak, mint hinnéd! És úgy látjuk, hogy ma Magyarországon, sorozatos csalódások után egyre többen és többen választják vagy szeretnék választani a cselekvés, az önszerveződés útját. Pedagógusok és diákok, környezetvédők, színházi dolgozók, fogyatékossággal élő emberek, tanodát üzemeltetők, kilakoltatás ellen fellépők… Csak néhány példa a szerveződő állampolgárokra, akik kiállnak az érdekeikért és eljönnek a Közélet Iskolájába, hogy képzéseinken, műhelyeinken, kiadványaink segítségével még hatékonyabbá váljanak.

Mert a cselekvéshez, az érdekérvényesítéshez és a közösségépítéshez tudás kell. A látványos akciókat (pl. sztrájkokat, tüntetéseket) és a háttérmunkát (pl. csoportszervezést, kommunikációs stratégiát) minden esetben közös átgondolás előzi meg, amihez szükséges minden csoporttag tudása és tapasztalata. A Közélet Iskolájában évente több mint 700 embernek tartunk ingyenes programokat, ahol tanulási lehetőséget teremtünk és teret adunk a társadalmi változásért dolgozó csoportok közötti tapasztalatcserére.

Mi a tudás hatalmával segítünk olyan csoportokat, akik azután nyomást gyakorolnak a döntéshozókra, így a tevékenységeink hatása messze gyűrűzik. Nagyon fontos, hogy a képzéseink elérhetőek legyenek bárki számára, anyagi helyzettől és lakóhelytől függetlenül. Ám csak akkor tudjuk az ingyenességet biztosítani, ha támogatásokat kapunk, mert ez teszi fenntarthatóvá és kiszámítrhatóvá programjaink finanszírozását.  

Legyél te is adományozónk és tedd lehetővé, hogy minél többen vegyenek részt képzéseinken, akiknek nem volt lehetőségük olyan témákról tanulni, mint például a társadalmi egyenlőtlenségek, az érdekvédelem módszerei, az állampolgári jogok, a csoportszervezés; és aktív állampolgárokká váljanak, akik a rendszerszintű változásokért küzdenek. A közéletben való részvétel és érdekképviselet legyen alapvetés, ne pedig kiváltság! Erősíts minket, hogy erősíthessünk másokat!

Mire költjük?

Bármekkora összeggel van lehetőséged támogatni a Közélet Iskoláját, biztosan jó célra használjuk fel:

2500 Ft Egy résztvevő étkezése egy egynapos képzésen

5000 Ft Hozzájárulás egy Szerveződj! érdekvédelmi társasjátékest megszervezéséhez

10.000 Ft Egy vidéki képzésrésztvevő szállása

Köszönjük támogatásod!

2023-10-12
Beszámoló

Mit értünk el 2022-ben támogatóink segítségével?

A Közélet Iskolája 2022-es évét új programok és képzések kifejlesztése és az új csapat összeállása határozta meg. Ezen a linken rövidebb, ezen pedig hosszabb formában mutatjuk meg nektek a munkánk és a közösségünk alakulását, fejlődését!

2022-ben is azért dolgoztunk, hogy

 • a kirekesztett állampolgárok is aktívan részt tudjanak venni a közéletben
 • az önszerveződés és a hatékony érdekvédelem eszközei minél szélesebb körben elérhetőek legyenek
 • megerősödjenek a társadalmi igazságosságért dolgozó társadalmi mozgalmak
 • a civil szervezetek tudatosan és demokratikusan működve tegyenek a társadalmi igazságosságért.

Mert a tudás erőt ad!

Összefoglalva:

A Közélet Iskolája 2022-ben összesen 1184 emberhez ért el. 328-an vettek részt a képzéseinken, 467-en az alacsonyküszöbű programjainkon, 112 emberrel találkoztunk a nagyrendezvényeinken és egyéb, különféle nyilvános megjelenések alkalmával pedig 277-vel. 2022-ben a Közélet Iskolája összesen 27 képzést tartott, amelyből 21 volt saját szervezésű, 6 képzést pedig külső szervezet felkérésére tartottunk meg. Ez a tavalyi évhez képest, amikor összesen 18 képzést tartottunk, jelentős növekedést jelent. 

Többek között a 2022 őszén indult Országszerte programunknak köszönhetően több városba vittük el képzéseinket, és bár a legtöbb képzésünket Budapesten tartottuk, 6 képzésünk a következő településeken kapott helyet: Szeged, Debrecen, Kalocsa, Keszthely.

A képzéseken való részvétel ingyenes, de a felhívásainkban jelezzük, hogy ha van lehetősége a jelentkezőnek adományt vagy részvételi hozzájárulást fizetni, ezzel képzéseink hosszú távú működéséhez járul hozzá és ahhoz, hogy továbbra is mindenki számára elérhetőek legyenek. 2022-ben 87 résztvevő, a résztvevők 33,2 százaléka támogatta a képzéseket összesen 1.386.000 forinttal. A résztvevők képzési hozzájárulása összességében csökkent az előző évhez képest. A résztvevőink átlagos hozzájárulása 2022-ben a korábbiaknál magasabb, 15.930 forint volt.

2022-ben saját munkatársaink mellett 23 esetben összesen 19 jól felkészült szakértő segítette a magas színvonalú képzések megvalósítását. Annak érdekében, hogy megalapozzuk az iskola növekedését, nagy hangsúlyt fektetünk az új képzők bevonására és képzésére. Büszkék vagyunk arra, hogy közülük 9 emberrel nem dolgoztunk képzőként korábban, így ismét nagyot bővült a képzői körünk!

Arra pedig talán még büszkébbek vagyunk, hogy 2022-ben az előző évhez képest még magasabbra értékelték képzéseink minőségét a résztvevők! Egy 5 fokú skálán a képzéseinket átlagosan 4,73-ra, a képzőnk teljesítményét átlagosan 4,8-ra értékelték résztvevőink.

Köszönjük!

Szervezet hivatalos neve:
Közélet Iskolája Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Közélet Iskolája

Honlap:
http://kozeletiskolaja.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/KozeletIskolaja

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCD8cbaaxaNos_wjpAo8WGBA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 207794977

A szervezet címe:
1026 Budapest Pasaréti út 101. földszint 6.

Tovább az adatlapra
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Önállóan lakni - közösségben élni

Közélet Iskolája Alapítvány

100% 400.200 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Akadálymentes Aurórát az új évben!

Közélet Iskolája Alapítvány

8 makacs lépcsőfokkal kell megküzdenünk a 8. kerületben! Azért gyűjtünk, hogy az Auróra közösségi ház 2021-ben akadálymentesen nyithasson újra egy igazán nyitott és befogadó közösségi térként.

100% 1.004.000 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

A demokrácia házhoz megy! – közéleti oktatás

Közélet Iskolája Alapítvány

Aktivizáló programokat viszünk kirekesztett közösségekhez. Most DUPLÁN támogatod, hogy mindenki tanulhasson érdekvédelemről és társadalmi kérdésekről interaktív módon!

A sikeres gyűjtést megduplázza: Stronger Roots

108% 435.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Beautiful Trouble - Adjuk ki együtt!

Közélet Iskolája Alapítvány

"Ebben a politikai pillanatban merész képzelőerőre és a szerveződés új formáira van szükség." Egyetértesz? Akkor segíts és adjuk ki együtt a kreatív ellenállás kézikönyvét!

142% 426.000 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

A tudás már 10 éve erőt ad! - Támogasd a Közélet Iskoláját!

Közélet Iskolája Alapítvány

A demokrácia nem főnév, hanem ige - csak akkor van, ha csináljuk! Támogasd a 10 éves Közélet Iskoláját, hogy újabb legalább 400 ingyenes programon erősíthessük a szerveződést!

23% 235.301 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel