Fit World Sportegyesület

Lehetsz magas vagy alacsony, sovány vagy kövér, csapatunkban lesz helyed! Várunk minden érdeklődőt, sportolni vágyót.

A RÖGBI egy világszerte népszerű labdás küzdősport - ami egyben a csapatjátékok csúcsa - ami még keresi az őt megillető helyet a magyar fiatalok körében. Mi, akik elkötelezett hívei vagyunk ennek a kemény, férfias, ugyanakkor nagyon erős jellemformáló sportágnak, szeretnénk elérni, hogy a magyar fiatalok fizikai képzésében és szellemi nevelésében is nagyobb szerepet kapjon sportágunk. A főiskolák képzési választékában szerencsére már szerepel a rögbi... nálunk pedig gyakorolható is!! VÁRUNK!! Egyesületünkben bárki megtalálja a helyét, rendelkezünk: U10, Kadét, Junior, Egyetemi 7's, Női 7's és két különböző osztályban játszó felnőt rögbi csapattal is (NB II. és Extra liga)... Várunk minden érdeklődőt, sportolni vágyót és szurkolót nagy szeretettel!

Adószám:
18473463-1-06

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Fit World Sportegyesület

Szervezet rövid neve:
Fit World SE Gorillák Rugby Club

Szervezet adószáma:
18473463-1-06

Honlap:
https://szegedrugby.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/gorillakrugbyszeged/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/rugbyszeged

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10918001-00000093-60110002

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 305049614

A szervezet címe:
6723 Szeged, Dózsa Gy. utca 12.

Tevékenységi kör:
Sport

Tevékenység leírása:

GORILLA TV - YouTube csatorna

Fit World SE HungaroSun Gorillák Rugby Club - a Fit World Sportegyesület szakosztályként működő Extra ligás, egyszeres magyar bajnok szegedi rögbi csapat. 

Rögbi története Szegeden:

1993 - I.Szegedi Rögbi Klub Szeged SE (Mogorva Gorillák)

2004 - Fit World SE (Fit World Rugby Club)

2009 - Fit World SE Gorillák RC (Fit World Gorillák Rugby Club)

***

Mottó:

"A labdarúgás úri sport, amit egyszerű emberek brutálisan űznek. A rugby ezzel szemben brutális sport, amit úriemberek sportszerűen játszanak."

Ebben, aki csak ismeri az vita nélkül egyetért. Számomra ennél fontosabb sport nincs. Szerintem a rugby/rögbi a földkerekség legjobban sikerült játéka. Annak ellenére, hogy tudósok szerint abban a pillanatban, amikor egy tolongásember teljes egészében megérti a lest, a játék alapjaiban meg fog rázkódni, kifordul önmagából és egy sokkal kaotikusabb és rendezetlenebb formában fog újra összeállni. Mások szerint ez már megtörtént. (Az idézet Keith Miles: The Handbook of Rugby c. művéből származik)

 

1993 február 5-öt írtak, amikor Palásti Jenő hívó szavára Szegeden, az új-szegedi liget tisztásán feltűntek az első rögbisek. Mivel hamar összejött 15-20 lelkes kezdő, az alakuló csapat nevet választott magának és a Mogorva Gorillák elindultak a hazai rögbi bajnokság legalsó osztályában.

Ez a csapat volt az, amely egy új sportágat honosított meg Szegeden, a rögbit. Ez a csapat, amiért vért és verejtéket nem sajnálva váll-vetve küzdöttek a játékosok pályán belül és kívül egyaránt. Ez a csapat, a Mogorva Gorillák meghatározóvá vált a magyar rögbi életben és az összetartás tekintetében példaértékűvé a szegedi sportban. Nem volt hiány buliban, munkában és meccsekben, mindezt együtt tette a csapat. Sajnos az aranykor idővel véget ért és a társaság kissé szétszóródott...

Jó pár év elteltével egy hosszú, kitartó munka után ismét ki lehet mondani, hogy újra van egy csapat.

Egy csapat, akiknek az erényei ugyanazok, amik a Mogorva Gorilláknak voltak. Egy csapat, ami méltó az elődjéhez.

Egy csapat, amely immár 15 éve dinamikusan fejlődve egyre meghatározóbb szerepet tölt be Szeged város sportéletében és a hazai rögbiben egyaránt.

Ez a csapat 2022. évben felért a csúcsra és megnyerte a Magyar Rögbi Nemtei Bajnokságot. 

Ez a bajnokcsapat: a Fit World Gorillák Rugby Club, Szeged.

Ez a csapat mi vagyunk!

***

Nemzetközi rögbi történet kezdete:

1823 - A legenda szerint egy William Webb Ellis nevezetű tanuló, foci meccs közben gondolt egyet, felkapta a labdát és elszaladt vele. Ezzel a történettel kezdetét vette a rögbi sport kialakulása, ami akkor még kicsit sem hasonlított a mai formájához

1839 - a Cambrigde egyetemen rögbi csapatot alapított bizonyos Mr. Arthur Pell, ő ott diplomázott, később parlamenti képviselő lett.

1843 - az első hivatalos rögbi klub alapításának éve Londonban. A klub neve Guy’s Hospital.

1857 - Liverpool F.C. rögbi klub megalakulásának éve. Ez a legrégebbi ma is működő klub.

 

Mire gyűjt:

2022. adóévben támogatóink adójuk 1 %-ának felajánlásával összesen

  • 369 157 Ft-tal segítették csapatunk munkáját és a szegedi rögbi fejlesztését.

 A Fit World Gorillák Rugby Club ezúton tisztelettel megköszöni mindazon magánszemélyek támogatását, akik személyi jövedelemadójuk 1 százalékát felajánlották sportegyesületünk működéséhez. Hálásak vagyunk a támogatásért, és számítunk Rátok jövőre is, ahogyan ti is számíthattok ránk! Kérjük, hogy - ha teheted - ezután is támogasd munkánkat adó felajánlással, tagsággal, sportolói hozzájárulás fizetéssel, adományozással, szurkolói termék vásárlással!

2023. ősztől bűvült a "Gorilla család"! Az új szezonban már a Gorillák színeiben lép pályára a korábban a Budapest MTK klubban játszó Női 7 rögbi csapat is.

A támogatásokat a pálya bérleti díjára és fenntartására, öntözésre, világításra, a mérkőzéseken való részvétel költségeire, továbbá az utánpótlás csapatok utaztatási és nevelési költségeire fordítjuk.

A támogatásokat ezúton is köszönjük és ezután is szívesen fogadjuk! Adószám: 18473463-1-06

Köszönjük, hogy céljaink elérésében támogat!

  TOVÁBBI KEDVEZŐ LEHETŐSÉG A CSAPAT TÁMOGATÁSÁRA  -> FIGYELEM! ÚJDONSÁG!

 A mérkőzések, események 2023. október elejétől ÉLŐ ONLINE ADÁSBAN IS figyelemmel kísérhetők. Ehhez nem kell mást tenni, mint felkeresni a Sportin.live oldalán a Gorillák csatornáját, ahol lehetőség van regisztrálni.

https://www.sportin.live/.../fit-world-se-gorillak-rugby...

A közvetítés megtekintéséhez előfizetés szükséges.

Aki csak az október 7. szombati Gorillák-KARC mérkőzést szeretné élőben, online követni, annak ez kevesebb, mint egy kávé árába kerül, azaz egyszeri 500,- Ft-os díj ellenében teheti ezt meg. Most indulunk ezzel az új szolgáltatással, de nem állunk meg itt!

A későbbiekben a Sportin.live felületén a Gorillák minden mérkőzése ONLINE ÉLŐBEN követhető lesz.

Havi előfizetéssel még kedvezőbb áron lehet megtekinteni az élő közvetítéseket. Támogasd a Gorillák Rugby Club-ot havonta két kávé árával, a 2 000,- Ft-os havi előfizetés díjával.

 Aki EGÉSZ ÉVRE előfizet, annak ez csupán 18 000,- Ft-jába kerül.

Az előfizetéssel nem csak az élő közvetítés megtekintésére válhatsz jogosulttá, hanem később is bármikor visszajátszhatod a felvételeket.

Az élő közvetítések, és a mérkőzések visszajátszható felvételei csak az előfizetők számára lesznek elérhetők.

 FIZESS ELŐ MOST AZ ÉRTÉKES TARTALMAKÉRT! 

Kattanj rá itt: Sportin Online

A korábbi mérkőzések, események (pl. rögbis bálak) YouTube csatornánkon továbbra is elérhetőek!

Itt: GORILLA TV - YouTube csatorna

 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet ()

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznú beszámoló 2022.évről)

  Közhasznúsági melléklet (Kiegészítő melléklet 2022.évi beszámolóhoz)


Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.