Farm-alapú Nevelésért Egyesület

Megfelelő környezetben a gyermek gyógyítja önmagát

A pedagógiában a mezőgazdaság, a művészetek és a tudomány antropozófiai alapokon való összekapcsolása A farm alapú nevelésnek és gyógyító hatásainak kutatása, eredményeinek alkalmazása. Farm alapú nevelést megvalósító közösségek, új együttműködési és tanulási formák létrehozása, működtetése.

Adószám:
18753789-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Farm-alapú Nevelésért Egyesület

Szervezet rövid neve:
Farm-alapú Nevelésért Egyesület

Szervezet adószáma:
18753789-1-13

Honlap:
http://www.farmiskola.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Falusi-Waldorf-Iskola-%C3%A9s-Nevel%C3%A9si-K%C3%B6zpont-kezdem%C3%A9nyez%C3%A9s-511273592324591

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200209-17065393-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 205142306

A szervezet címe:
2084 Pilisszentiván, Rét utca 2074/1.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Farm-alapú Nevelésért Egyesület 2016-ban alakult, a kezdeményezés azonban, amely életre hívta 2013 májusában született. Az Egyesület tagjai és munkatársai  küldetésüknek tekintik korunk gyermekeinek „üzenetét” kutatni, meghallani és megérteni. Több helyszínen szerteágazó nevelési-oktatási, szellemi és gyakorlati, szociális és vállalkozói tevékenységet végzünk a farm- és tevékenység alapú pedagógiai irány mentén. Könyveket adunk ki és szakmai konferenciákat szervezünk, ahol gazdák, mesterek, pedagógusok és érdeklődők találkozhatnak tapasztalatcserére.

A közös gyakorlati-kutató munkánkból felismerések születtek.

Dolgunk van a Földdel!

Korunk gyermekeinek szüksége van a földdel, a természeti világgal való mélyebb kapcsolatra az egészséges fejlődéshez, amelyben a természet ritmusaiba ágyazottan, a föld, a növények, az állatok, a tevékeny, alkotó emberek folyamatos jelenlétéből fakadnak tevékenységek, és ezekből életszerűen adódnak a tanulási folyamataik.
A föld, farm alapú neveléssel jövőbe mutató módon közelítjük meg azokat a tényeket, melyek ma a Földet és az emberi életet fenyegetik, károsítják. Ezért pedagógiánk több a gyermekek nevelésénél – társadalmi együttműködési és tanulási formák kísérlete.
Jelenleg ehhez gyakorlati-kísérleti munkánkat a piliscsabai Almáskertben, a gödöllői Kicsi Szép Tanyán és hegyesdi Balatonfelvidéki Gyermekkörben végezzük.

Dolgunk van Önmagunkkal és Egymással!

Korunk gyermekeinek úgy tudunk megfelelő nevelőivé válni, ha új képességeket alakítunk ki, új tanulási-fejlődési utakat keresünk, új szociális formákat keresünk és alakítunk ki, amelyben az iskola, a tanulás újraértelmeződik.
A tevékenységen alapuló pedagógia megvalósításához szükségünk van a gazdaságra, mint egy olyan élettérre, ahol számtalan gyakorlati tevékenység által új tanulási formák alakulhatnak ki. Új tanulási folyamatok indulhatnak el. A gazdaságban végzett munka az érzékszervi tapasztalások gazdagsága által gyógyító – felnőtt és gyermek számára egyaránt. Tapasztaljuk, hogy minden, a gyerekek környezetében tevékenykedő  felnőtt – kertész, kézműves, művész, pedagógus, tudós – formálóan hat a fejlődésükre.
A gyakorlati munkánkhoz a szellemi forrásunk ápolása, a kutató munka és az arra épülő képzés és népszerűsítés a Karl Ege Műhelyünkben történik.
Föld és Gyermek címmel rendszeres szakmai konferenciát és műhelymunkát szervezünk az érintett szakterületek képviselői és az érdeklődők számára, amely 2023-ban 8. alkalommal kerül megrendezésre, és vendégünk ismét Peter Guttenhöfer, aki a legutóbbi alkalommal arra biztatott bennünket, hogy legyen bátorságunk a szellemmel áthatott cselekvéshez, a közösségben való teremtő tettekhez.

Mire gyűjt:

A Föld és gyermek konferenciára, amelyen az egyesület tagjai és az érdeklődők tudást és tapasztalatot szereznek a pedagógia megújításának egy lehetséges módjáról, amely a gyerekek szükségletein alapul.

A farm-pedagógia hatásainak kutatására tanulócsoportokban.

Rendezvényeinken rendszeresen gyűjtünk adományokat.

 

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

A Föld és az Ember közös evolúciója

Farm-alapú Nevelésért Egyesület

Föld és Gyermek Konferencia és műhelymunka május 5-7-ig újra Dr. Peter Guttenhöferrel Kérjük járuljon hozzá a konferencia költségeihez!

90% 680.000 Ft összegyűlt
750.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Általános emberképzés - Gyermekeink és a Föld jövőjéért

Farm-alapú Nevelésért Egyesület

Föld és Gyermek Konferencia és műhelymunka március 6-8-ig újra Dr. Peter Guttenhöferrel Kérjük járuljon hozzá a konferencia költségeihez!

91% 632.000 Ft összegyűlt
690.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Mentsük meg a gyermekkort!

Farm-alapú Nevelésért Egyesület

Mit tehetünk a gyerekkor elsivárosodása ellen? Mire van szükségük a gyermekeknek? Keressük együtt a válaszokat a Föld és Gyermek konferencián Peter Guttenhöferrel. A konferencia költségeire kérünk támogatást.

101% 590.000 Ft összegyűlt
580.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.