Farm-alapú Nevelésért Egyesület

Megfelelő környezetben a gyermek gyógyítja önmagát

A pedagógiában a mezőgazdaság, a művészetek és a tudomány antropozófiai alapokon való összekapcsolása A farm alapú nevelésnek és gyógyító hatásainak kutatása, eredményeinek alkalmazása. Farm alapú nevelést megvalósító közösségek, új együttműködési és tanulási formák létrehozása, működtetése.

Adószám:
18753789-1-13

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Farm-alapú Nevelésért Egyesület

Szervezet rövid neve:
Farm-alapú Nevelésért Egyesület

Szervezet adószáma:
18753789-1-13

Honlap:
http://www.farmiskola.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Falusi-Waldorf-Iskola-%C3%A9s-Nevel%C3%A9si-K%C3%B6zpont-kezdem%C3%A9nyez%C3%A9s-511273592324591

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200209-17065393-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 304886460

A szervezet címe:
2084 Pilisszentiván, Rét utca 2074/1.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

A Farm-alapú Nevelésért Egyesület 2016-ban alakult, a kezdeményezés azonban, amely életre hívta 2013 májusában született. Korunk gyermekei „üzeneteinek” megértése és kutatása indított a közös szellemi alapok – antropozófia, Waldorf pedagógia – mentén közös munkára bennünket.

A közös munkából felismerések születtek: korunk gyermekeinek szüksége van a földdel, a természeti világgal való mélyebb kapcsolatra az egészséges fejlődéshez, amelyben a természet ritmusaiba ágyazottan, a föld, a növények, az állatok, a tevékeny, alkotó emberek folyamatos jelenlétéből fakadnak tevékenységek, és ezekből életszerűen adódnak a tanulási folyamataik.

Korunk gyermekeinek úgy tudunk megfelelő nevelőivé válni, ha új képességeket alakítunk ki, új tanulási-fejlődési utakat keresünk, új szociális formákat alakítunk ki, amelyben az iskola újraértelmeződik.

A farm alapú nevelésben nagy lehetőségek rejlenek, hogy jövőbe mutató módon közelítsük meg azokat a tényeket, amelyek ma a Földet és az emberi életet fenyegetik. Tevékenységközpontú, tapasztalati alapokon működik, önbizalomra, öntudatosságra, egyéni és kollektív felelősségvállalásra nevel, amely a fenntartható társadalmi fejlődés irányába vezet.

Jelenleg ehhez kísérleti munkánkat a pilisszentiváni Almáskertben és a gödöllői Kicsi Szép Tanyán végezzük. Föld és Gyermek címmel rendszeres szakmai konferenciát és műhelymunkát szervezünk az érintett szakterületek képviselői és az érdeklődők számára. 2016-ban indítottuk el a hároméves Segítő-Fejlesztő Pedagógiai Tanfolyamot azok számára, akik dolgozni szeretnének azokkal a gyerekekkel, akik korunk és a társadalom tüneteit hordozva tanulási, beilleszkedési nehézségekkel küzdenek. Rendszeresen szervezünk programokat a biodinamikus földművelés szellemi hátterével és gyakorlatával való közös tanulásra, tapasztalatszerzésre.

2018 nyarán az Egyesület konferenciát szervezett, amelynek vendége Robyn Brown volt az Egyesült Államokból, aki létrehozta a Mullberry farmiskolát. A farm, az egészséges környezet lehetősége korunk nevelési kihívásainak megoldásában. Kiadtuk az előadó A gyógyító nevelés gyakorlata című könyvét.

Közösséget teremteni a közös munka tud. Ez az egyik célja egyesületünknek. A közoktatás versengő felépítése, tekintélyelvű koncepciója a harmonikus én képre torzító hatással van. A digitalizáció függési viszonya nagy veszélyt jelent a fiatalokra, teljes elidegenítő hatással van. A természetben való közös munka segít a tisztulásban, a harmonikus én kialakulásában.

Mire gyűjt:

A Föld és gyermek konferenciára, amelyen az egyesület tagjai és az érdeklődők tudást és tapasztalatot szereznek a pedagógia megújításának egy lehetséges módjáról, amely a gyerekek szükségletein alapul.

A farm-pedagógia hatásainak kutatására tanulócsoportokban.

Rendezvényeinken rendszeresen gyűjtünk adományokat.

 

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Általános emberképzés - Gyermekeink és a Föld jövőjéért

Farm-alapú Nevelésért Egyesület

Föld és Gyermek Konferencia és műhelymunka március 6-8-ig újra Dr. Peter Guttenhöferrel Kérjük járuljon hozzá a konferencia költségeihez!

91% 632.000 Ft összegyűlt
690.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Mentsük meg a gyermekkort!

Farm-alapú Nevelésért Egyesület

Mit tehetünk a gyerekkor elsivárosodása ellen? Mire van szükségük a gyermekeknek? Keressük együtt a válaszokat a Föld és Gyermek konferencián Peter Guttenhöferrel. A konferencia költségeire kérünk támogatást.

101% 590.000 Ft összegyűlt
580.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.