Bliss Alapítvány

Megmutathatóvá tenni a kimondhatalant

Legsúlyosabban sérült, mozgás- és beszédképtelen gyermekek és fiatalok komplex rehabilitációja. A súlyos mozgássérültség, de ép értelmi képességek mellett klienseink beszédképtelenek. Kommunikációs problémáik megoldhatóak, ha augmentatív és alternatív, kommunikációs módszereket biztosítunk számukra.

Adószám:
18005426-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Bliss Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Bliss Alapítvány

Szervezet adószáma:
18005426-1-43

Honlap:
http://www.blissalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Bliss-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/132484870155207?ref=hl

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/channel/UC1hPXb8CkDYmmeyaZANe-8w

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11712004-20070579-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+361-3103583

A szervezet címe:
1112 Budapest, Neszmélyi út 36.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

2 éves kortól 6 éves korig a korai fejlesztés szabályai szerint foglalkozunk a súlyosan sérült gyermekekkel. A Játszócsoport célja a kommunikációs kíváncsiságuk felébresztése, a kommunikációra való motiváltság kialakítása. A program kimondott célja, hogy a gyermekeket iskolára készítsük fel. 6 éves kortól 3 csoportban fejlesztő nevelés-oktatás formájában folytatódik a rehabilitációs foglalkozás, így azok számára is lehetőség nyílik részt venni az oktatásban, akik eddig kiszorultak. A gyógypedagógiai munka mellett logopédiai, mozgás- és kommunikációs fejlesztési munka folyik. 16 éves kor fölött a komplex rehabilitációs program részeként folytatódik az oktatás, itt a hangsúly az írás, olvasás, anyanyelvi készségek fejlesztésén van. A munka középpontjában a szociális képességek fejlesztése, számítógépes oktatás áll. Valamennyi korcsoportban, az oktatás szerves részét képezi a speciálisan adaptált számítógépek használatának megtanítása, a minél önállóbb életvezetésre való nevelés. Ez a halmozottan sérült kliensek későbbi társadalmi integrációjának egyik legalapvetőbb feltétele.A Bliss Alapítvány elmúlt 30 éve alatt elért eredményei közül néhány: - több mint ezer gyógypedagógust, konduktort és egyéb rehabilitációs szakembert, valamint igen sok szülőt készítettünk fel az AAK-módszer használatára itthon és a környező országokban; - közel 1000 sérült személyt vizsgáltunk meg és láttunk el tanáccsal; - számos, az oktatáshoz, képzéshez szükséges könyvet, filmet, népszerűsítő kiadványt, prospektust publikáltunk; - több száz hazai és nemzetközi konferencián mutatkoztunk be itthon és világszerte, Ausztriától Kanadáig, Romániától Svédországig és Szlovákiától az Egyesült Államokig; - 1984 óta végezzük szakemberek továbbképzését (2003 óta akkreditált formában), 1988 óta biztosítunk elméleti és gyakorlati oktatást felsőoktatásbeli hallgatók részére; - 1993-ban hoztuk létre a Segítő Kommunikációs Központot (jelenleg: Bóné András Kommunikációs és Fejlesztő Iskola), amelynek keretei között a komplex kommunikációfejlesztés szabályainak megfelelően ajánlunk fel rehabilitációs szolgáltatásokat, és fogadunk az ország minden részéről rászoruló fogyatékos embereket; - ingyenes AAK-eszközkölcsönzőt működtetünk; - az ELTE NIPG csoportjával speciális számítógépes programokat fejlesztettünk ki.

Mire gyűjt:

2018-ban az alábbi programok megvalósítását tervezzük:

  • Országos augmentatív és alternatív kommunikációs tanfolyam megtartása (Becsült költség: 1 500 000 Ft)
  • Plusz gyógypedagógiai asszisztens felvétele (Becsült költség: 2 500 000 Ft)
  • Épületünk kibővítése vagy nagyobb épületbe költözés, minimum 800 nm-es ingatlanra lenne szükségünk.
  • Teljes belső festés és mázolás az Alapítvány épületében (Becsült költség: 600 000 Ft)
  • Parkolónk felújítása (~100 m2), akadálymentesítése, füvesítése (Becsült költség: 300 000 Ft)

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (2015 évi közhasznúsági beszámoló)

  Közhasznúsági melléklet (2016. évi közhasznúsági beszámoló)

Oktatás
Bankkártyás
kampány

Hogy ők is el tudjanak mondani bármit!

Bliss Alapítvány

Adjunk hangot a súlyosan, halmozottan fogyatékos gyerekeknek is! Támogasd munkánkat, hogy segítségünkkel ők is elsajátíthassák a beszéd képességét!Összeg: 544.546 Ft
Támogatók száma: 84
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.