Bliss Alapítvány

Megmutathatóvá tenni a kimondhatatlant!

Legsúlyosabban sérült, mozgás- és beszédképtelen gyermekek és fiatalok komplex rehabilitációja. A súlyos mozgássérültség, de ép értelmi képességek mellett klienseink beszédképtelenek. Kommunikációs problémáik megoldhatóak, ha augmentatív és alternatív, kommunikációs módszereket biztosítunk számukra.

Adószám:
18005426-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Bliss Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Bliss Alapítvány

Szervezet adószáma:
18005426-1-43

Honlap:
http://www.bliss-alapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Bliss-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/132484870155207?ref=hl

Youtube oldal:
https://youtu.be/buej2-Yn4bU

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11712004-20070579-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+361-3103583

A szervezet címe:
1112 Budapest, Neszmélyi út 36. 36.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

2 éves kortól 6 éves korig a korai fejlesztés szabályai szerint foglalkozunk a súlyosan sérült gyermekekkel. A Játszócsoport célja a kommunikációs kíváncsiságuk felébresztése, a kommunikációra való motiváltság kialakítása. A program kimondott célja, hogy a gyermekeket iskolára készítsük fel. 6 éves kortól 3 csoportban fejlesztő nevelés-oktatás formájában folytatódik a rehabilitációs foglalkozás, így azok számára is lehetőség nyílik részt venni az oktatásban, akik eddig kiszorultak. A gyógypedagógiai munka mellett logopédiai, mozgás- és kommunikációs fejlesztési munka folyik. 16 éves kor fölött a komplex rehabilitációs program részeként folytatódik az oktatás, itt a hangsúly az írás, olvasás, anyanyelvi készségek fejlesztésén van. A munka középpontjában a szociális képességek fejlesztése, számítógépes oktatás áll. Valamennyi korcsoportban, az oktatás szerves részét képezi a speciálisan adaptált számítógépek használatának megtanítása, a minél önállóbb életvezetésre való nevelés. Ez a halmozottan sérült kliensek későbbi társadalmi integrációjának egyik legalapvetőbb feltétele.A Bliss Alapítvány elmúlt 30 éve alatt elért eredményei közül néhány: - több mint ezer gyógypedagógust, konduktort és egyéb rehabilitációs szakembert, valamint igen sok szülőt készítettünk fel az AAK-módszer használatára itthon és a környező országokban; - közel 1000 sérült személyt vizsgáltunk meg és láttunk el tanáccsal; - számos, az oktatáshoz, képzéshez szükséges könyvet, filmet, népszerűsítő kiadványt, prospektust publikáltunk; - több száz hazai és nemzetközi konferencián mutatkoztunk be itthon és világszerte, Ausztriától Kanadáig, Romániától Svédországig és Szlovákiától az Egyesült Államokig; - 1984 óta végezzük szakemberek továbbképzését (2003 óta akkreditált formában), 1988 óta biztosítunk elméleti és gyakorlati oktatást felsőoktatásbeli hallgatók részére; - 1993-ban hoztuk létre a Segítő Kommunikációs Központot (jelenleg: Bóné András Kommunikációs és Fejlesztő Iskola), amelynek keretei között a komplex kommunikációfejlesztés szabályainak megfelelően ajánlunk fel rehabilitációs szolgáltatásokat, és fogadunk az ország minden részéről rászoruló fogyatékos embereket; - ingyenes AAK-eszközkölcsönzőt működtetünk; - az ELTE NIPG csoportjával speciális számítógépes programokat fejlesztettünk ki.

Mire gyűjt:

Célunk, hogy a súlyosan halmozottan sérült tanulóknak a legjobb környezetet tudjuk biztosítani. 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (2015 évi közhasznúsági beszámoló)

  Közhasznúsági melléklet (2016. évi közhasznúsági beszámoló)

  Közhasznúsági melléklet (2017 évi közhasznúsági beszámoló)

  Közhasznúsági melléklet (2018 évi közhasznúsági beszámoló)

  Közhasznúsági melléklet (2019 évi közhasznúsági beszámoló)

Oktatás
Telefonos
adománygyűjtés

Tegyünk érte közösen, hogy ők is „elmondhassák”!

Bliss Alapítvány

Alapítványunkhoz fejlesztésre járó gyerekek és felnőttek valamilyen okból (például: születéskori idegrendszeri sérülés, egy esetleges betegség, vagy egy elszenvedett sérülés következtében) nem tudnak beszélni.


Telefonszám: 13600/35
266 hívás, 156 sms
Érdekel
Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

Bliss Alapítvány Növendékeinek Oktatásáért - Fogjunk Össze!

Bliss Alapítvány

Súlyosan, halmozottan sérült, beszédfogyatékos Tanulóink és Klienseink lehető legjobb ellátásban és egy színes oktatási formában részesüljenek.


Adománygyűjtés indult: 2019.10.30.
Összeg: 154.000 Ft
Támogatók száma: 10
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.