Rosa Parks Alapítvány

Az integráció menő!

A hátrányos helyzetű, elsősorban, roma gyerekek iskolai esélyegyenlőségének és iskolai előmenetelüknek elősegítése. Az Alapítvány közvetlen célja, hogy elősegítse a roma és nem roma gyermekek együttoktatását, a nehéz sorsú gyermekek minőségi oktatáshoz jutását.

Adószám:
18740392-1-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Rosa Parks Alapítvány

Szervezet adószáma:
18740392-1-42

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/lathatatlantanoda

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10400889-86755451-70491008

A szervezet telefonszáma:
+36-70-6070742

A szervezet címe:
1086 Budapest, Karácsony Sándor utca 31-33.

Tevékenységi kör:
Többcélú humanitárius szervezetek

Tevékenység leírása:
A Láthatatlan Tanoda egy VIII. kerületben működő program, amelynek elsődleges célja, hogy a kerületben élő hátrányos helyzetű, elsősorban roma gyerekek jó minőségű oktatást nyújtó intézményben kezdhessék meg általános iskolás tanulmányaikat. Ennek érdekében a programba jelentkező gyerekek szüleinek információkkal és közbenjárással segítünk a beiratkozás időszakában és előtte. A tanodában ezenkívül önkéntes mentorhálózat működik, ahol minden gyermek egyéni mentorálását kap heti rendszerességgel, amik készség-és képességfejlesztő egyéni foglalkozások formájában valósulnak meg. A programban résztvevő gyerekeknek továbbá heti rendszerességű korcsoport szerinti bontásban csoportfoglalkozást biztosítunk, ahol a szintén önkéntes csoportvezetők által a szociális képességek fejlesztése, szövegértésfejlesztés, és más, az iskolai sikerességekhez szükséges kompetenciák fejlesztése zajlik. Ezeken kívül nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek szabadidejének minél tartalmasabb eltöltésére, különböző kulturális programok szervezésével. A 2013 óta működő Láthatatlan Tanoda program eddig minden évben legalább 5 óvodás gyermeknek és családjának segített integrált, jó minőségű oktatást biztosító általános iskolába történő beiratkozásánál. A mentorhálózat eredményeként 31 gyermek hosszútávú heti rendszerességű mentorálására került sor, amin a gyermekek iskolai sikerességéhez elengedhetetlen kompetenciák intenzív fejlesztése zajlott. Ezenkívül már 3 éve korosztályos bontásban a gyermekek csoportos fejlesztést is kapnak, míg havi rendszerességgel szabadidős programot szerveztünk a számukra.

Mire gyűjt:

A Rosa Parks Alapítvány a felajánlott adó 1%-kat a következőkre fordítaná:

- A  Láthatatlan Tanoda működésének általános költségeire: 

- A csoportfoglalkozások anyagköltségére 

- Szabadidős-és kulturális programokra

 

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Kalandorok a Balatonon!-Láthatatlan Tanoda

Rosa Parks Alapítvány

100% 400.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.