Rosa Parks Alapítvány

Az integráció menő!

Az iskolában megszerzett tudás és elsajátított készségek kulcsfontosságúak a hosszútávú boldogulási lehetőségeinket tekintve. A mi missziónk a Láthatatlan Tanodában, hogy minden gyerek ugyanolyan esélyekkel induljon a tanulás útján, és olyan méltányos oktatási környezetben fejlődhessen, ahol nem éri őt hátrány neme, családi háttere, származása vagy fogyatékossága miatt.

Adószám:
18740392-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Rosa Parks Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány

Szervezet adószáma:
18740392-1-42

Honlap:
https://www.rosaparks.hu/hogyan-tudsz-segiteni/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/lathatatlantanoda

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCuxm7fI7nZ5x2mI68ITzPZw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11583073-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36-70-6070742

A szervezet címe:
1086 Budapest, Karácsony Sándor utca 31-33.

Tevékenységi kör:
Többcélú humanitárius szervezetek

Tevékenység leírása:

A józsefvárosi tanodában olyan hátrányos helyzetű óvodás és iskolás korú gyerekeknek segítünk, akik előtt már azelőtt becsukódnak ajtók, hogy meg tudnák mutatni, mire képesek. A hozzánk járó gyerekek többsége roma, szegény családból származik, akik teljesítményüktől függetlenül rosszabb státusú, jellemzően szegregált iskolákban és osztályokban tanulnak, ahol magas a lemorzsolódás és alacsony a továbbtanulás esélye. Ez hosszú távon csökkenti a munkavállalási lehetőségeiket, megnehezíti a szegénységből való kitörést.

A Láthatatlan Tanodában azért dolgozunk, hogy a gyerekek minél jobb iskolai környezetbe kerüljenek, és ott minél jobb eredményeket érjenek el.

Ehhez elhivatott önkénteseinkkel fejlesztő csoportfoglalkozásokat tartunk, kulturális és szabadidős programokat szervezünk, és valamennyi gyereket egy-egy mentor segíti, aki heti rendszerességgel, az egyéni képességekre koncentrálva támogatja az iskolai feladatok teljesítését és segíti a készségfejlesztést. A mentorokkal a gyerekek nem csak házi feladatokat oldanak meg: a foglalkozások és a közös programok során kiemelt figyelmet fordítunk az önbizalom és a tanulási motiváció fejlesztésére.

Mire gyűjt:

2013 óta már több mint 50 gyerek volt Láthatatlan Tanodás. Ahhoz, hogy tovább tudjunk működni és a programjainkba még több gyereket be tudjunk vonni, a Te segítségedre is szükségünk van: akár már havonta egy süti árával is sokat tudsz tenni a gyerekekért. A támogatásodat arra fordítjuk, hogy folytassuk a fejlesztő munkát azokkal, akik nálunk segítő, befogadó közegre találtak, és arra, hogy újabb gyerekeknek tudjunk esélyt adni a képességeik kiaknázására, kibontakoztatására és a fejlődésre.

 

Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

1% a Láthatatlan Tanodás gyerekek álmaiért

Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány

A hátrányos helyzetű gyerekek hasonló jövőről álmodoznak, mint bármelyik másik gyerek, de a vágyak beteljesüléshez vezető út jóval rögösebb.


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18740392-1-42
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Ajándékozz különórát a Láthatatlan Tanodában!

Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány

Bár a találkozások számát csökkentenünk kell, a csoportos foglalkozásokat el kell halasztanunk, 50 Láthatatlan Tanodás gyerek továbbra is tanulni és fejlődni szeretne. Ajándékozz különórát, mi becsomagoljuk!

101% 507.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Kalandorok a Balatonon!-Láthatatlan Tanoda

Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány

100% 400.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.