Ezúton tájékoztatjuk, hogy 22-én 10 és 12 óra között tervezett karbantartási munkálatok lesznek, így az oldal ideiglenesen nem lesz elérhető.


Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Rosa Parks Alapítvány

Az integráció menő!

Az iskolában megszerzett tudás és elsajátított készségek kulcsfontosságúak a hosszútávú boldogulási lehetőségeinket tekintve. A mi missziónk a Láthatatlan Tanodában, hogy minden gyerek ugyanolyan esélyekkel induljon a tanulás útján, és olyan méltányos oktatási környezetben fejlődhessen, ahol nem éri őt hátrány neme, családi háttere, származása vagy fogyatékossága miatt.

Adószám:
18740392-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Rosa Parks Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány

Szervezet adószáma:
18740392-1-42

Honlap:
https://www.rosaparks.hu/hogyan-tudsz-segiteni/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/lathatatlantanoda

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCuxm7fI7nZ5x2mI68ITzPZw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200106-11583073-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36-70-6070742

A szervezet címe:
1086 Budapest, Karácsony Sándor utca 31-33.

Tevékenységi kör:
Többcélú humanitárius szervezetek

Tevékenység leírása:

A józsefvárosi tanodában olyan hátrányos helyzetű óvodás és iskolás korú gyerekeknek segítünk, akik előtt már azelőtt becsukódnak ajtók, hogy meg tudnák mutatni, mire képesek. A hozzánk járó gyerekek többsége roma, szegény családból származik, akik teljesítményüktől függetlenül rosszabb státusú, jellemzően szegregált iskolákban és osztályokban tanulnak, ahol magas a lemorzsolódás és alacsony a továbbtanulás esélye. Ez hosszú távon csökkenti a munkavállalási lehetőségeiket, megnehezíti a szegénységből való kitörést.

A Láthatatlan Tanodában azért dolgozunk, hogy a gyerekek minél jobb iskolai környezetbe kerüljenek, és ott minél jobb eredményeket érjenek el.

Ehhez elhivatott önkénteseinkkel fejlesztő csoportfoglalkozásokat tartunk, kulturális és szabadidős programokat szervezünk, és valamennyi gyereket egy-egy mentor segíti, aki heti rendszerességgel, az egyéni képességekre koncentrálva támogatja az iskolai feladatok teljesítését és segíti a készségfejlesztést. A mentorokkal a gyerekek nem csak házi feladatokat oldanak meg: a foglalkozások és a közös programok során kiemelt figyelmet fordítunk az önbizalom és a tanulási motiváció fejlesztésére.

Mire gyűjt:

2013 óta már több mint 50 gyerek volt Láthatatlan Tanodás. Ahhoz, hogy tovább tudjunk működni és a programjainkba még több gyereket be tudjunk vonni, a Te segítségedre is szükségünk van: akár már havonta egy süti árával is sokat tudsz tenni a gyerekekért. A támogatásodat arra fordítjuk, hogy folytassuk a fejlesztő munkát azokkal, akik nálunk segítő, befogadó közegre találtak, és arra, hogy újabb gyerekeknek tudjunk esélyt adni a képességeik kiaknázására, kibontakoztatására és a fejlődésre.

 

Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

1% a Láthatatlan Tanodás gyerekek álmaiért

Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány

A hátrányos helyzetű gyerekek hasonló jövőről álmodoznak, mint bármelyik másik gyerek, de a vágyak beteljesüléshez vezető út jóval rögösebb.


Lezárult:
2021-05-22.
Adószám:
18740392-1-42
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Ajándékozz különórát a Láthatatlan Tanodában!

Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány

Bár a találkozások számát csökkentenünk kell, a csoportos foglalkozásokat el kell halasztanunk, 50 Láthatatlan Tanodás gyerek továbbra is tanulni és fejlődni szeretne. Ajándékozz különórát, mi becsomagoljuk!

101% 507.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Kalandorok a Balatonon!-Láthatatlan Tanoda

Láthatatlan Tanoda - Rosa Parks Alapítvány

100% 400.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.