Szent Adalbert, Közép- és Kelet-Európa Kutatásokért Alapítvány

Európai régiónk, Közép- és Kelet-Európa a múltban és a jelenben - művelődés, történelem, politika

A Szent Adalbert Alapítvány a közép- és kelet-európai térség történelmi, művelődéstörténeti és társadalomtudományi kérdéseit kutató tudományos központ. Hiszen régiónk népeinek (csehek, szlovákok, lengyelek, szlovénok, horvátok stb:) és a kelet-európai régió ismerete sorskérdés a magyarság számára.

Adószám:
18617979-1-11

Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív adománygyűjtése! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű adománygyűjtésekre:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Szent Adalbert, Közép- és Kelet-Európa Kutatásokért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18617979-1-11

Honlap:
http://szentadalbertalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/AdalbertFoundation

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
12025000-01179354-00100009

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-4377311

A szervezet címe:
2500 Esztergom, Szent I. tér 10.

Tevékenység leírása:
- Közép-Európa kutatás, a visegrádi térség és a Magyarországgal szomszédos más régiók kutatása, a Kárpát-medence interetnikus összefüggéseinek vizsgálata. - Nemzetközi és hazai tudományos konferenciák és ismeretterjesztő, kulturális rendezvények szervezése, határokon átívelő tudományos, kulturális és képzési tevékenység összefogása és támogatása. - A keleti (ortodox) térség kutatása. - A kutatási eredményeink közreadása tudományos publikációk, könyvek és folyóirat kiadása, internetes publikációk, adattárak összeállítása. - A közép-európai nyelvi ismeretek jelentőségének tudatosítása, Magyarország térségbeli kulturális, politikai és gazdasági szerepe szempontjából. - A térség országainak bel- és külpolitikai folyamatainak elemzése.Díj: - Szlovák-magyar Jó Szomszédság és Megértés díj, 2013 Konferencia: - A visegrádi együttműködés 20 éve - cseh, szlovák, lengyel nagyköveti találkozó Esztergomban - Fehéroroszország konferencia Kötetek: - Mészáros Andor - Halász Iván - Somai Miklós: A mai Szlovénia. Bevezetés a modern Szlovénia tanulmányozásába. 2011. - Mészáros Andor: A mai Csehország. Bevezetés a modern Cseh Köztársaság tanulmányozásába. 2013. - Käfer István - Kovács Eszter: Ave Tyrnavia. 2013.

Mire gyűjt:

A Szent Adalbert Közép- és Kelet-Európa Kutatásokért Alapítvány a közép-európai megbékélés és régiónk együttműködése iránt elkötelezett kutatók civil kezdeményezéseként működik. Az alapítvány adományokból és pályázatokból finanszírozza kutatási tevékenységét. Az alapítványunkhoz érkező adományokat az alapítvány ismeretterjesztő és tudományos rendezvényeinek megvalósítására és kiadványaink megjelentetésére használjuk fel térségünk múltjának és jelenének jobb megismerése érdekében.

Jogállás:
Közhasznú


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.