Látó-tér Alapítvány

22 éve a vak emberek szolgálatában

Vak emberek életminõségét javító hiánypótló szolgáltatások mûködtetése.Vak és gyengénlátó gyermekek és felnõttek támogatása.Kiemelt területek: vak kisgyermekek és családjaik segítése, látássérültek sporttevékenysége, -infokommunikációja, akadálymentesítés.

Adószám:
18154489-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Látó-tér Alapítvány

Szervezet adószáma:
18154489-1-43

Honlap:
http://www.latoter.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/latoter

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10102086-68596202-00000006

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-2800929

A szervezet címe:
1192 Budapest, Dobó Katica utca 59/2.

Tevékenységi kör:
Látás- és hallássérültek szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

A fővárosi Vakok Iskolája Óvodájának kiemelt partnereként évek óta több millió forinttal támogatjuk a halmozottan sérült vak gyermekekkel végzett munkát és családjaikat. Sportprogramokat szervezünk vak diákok részére (tandem-kerékpáros, vakfoci, evezős programokat). Hangos-térképezési munkánkkal az önálló közlekedésben segítjük a vak embereket. A vak diákok egyetemre jutását könnyítjük meg informatikai eszközök adományozásával.

Mire gyűjt:

Tandem-kerékpárok adományozásával szeretnénk segíteni vak diákjainkat. A tandemezés azon adaptációt nem igénylő sportok egyike, amelyet halmozottan sérült vak gyerekek is tudnak űzni.

A vak-értelmi sérült-mozgássérült vak kisgyermekek nevelése hatalmas terhet ró a családokra. Számukra évről-évre pénzadonmányokat juttatunk el, amely összegből az otthoni életet könnyítő segédeszközöket tudnak vásárolni gyermekük részére. Ehhez is váronk adományokat.

 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Egyszázalékos
kampány

Adó 1% a halmozottan sérült vak gyerekekért

Látó-tér Alapítvány

A legnehezebb élethelyzetben lévő halmozottan sérült vak gyermekeket nevelő családokat és a budapesti Vakok Óvodáját támogatjuk az adófelajánlásokból már évek óta. Minden adománnyal elszámolunk.


Határidő:
2019-05-20
Adószám:
18154489-1-43
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.