Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány


Budapesten környékén élõ, 0-5 éves, eltérõ fejlõdésű, ill fejlődés szempontjából veszélyeztetett csecsemõk, fogyatékos kisgyermekek diagnosztikai vizsgálatát, fejlesztését, terápiás ellátását végzi, szülõk bevonásával. Felvállalja a területen tevékenykedõ szakemberek képzését, továbbképzését.

Adószám:
19664565-2-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Korai Fejlesztő

Szervezet adószáma:
19664565-2-42

Honlap:
http://www.koraifejleszto.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Budapesti-Korai-Fejleszt%C5%91-K%C3%B6zpont/498191230208385?ref=hl

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11701004-20213668-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-3630270

A szervezet címe:
1146 Budapest, Csantavér köz 9-11.

Tevékenységi kör:
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
A kora gyermekkori intervenció több szakember (gyermekorvos, gyógypedagógus, mozgásterapeuta, stb.) együttes munkáját feltételezi, és szem előtt tartja a gyermek állapotát és a család igényeit, körülményeit. Célja a gyermek egészségének és jólétének biztosítása, a családi kompetenciák erősítése, a fejlődési késések minimalizáslása. Évente 500 gyermek diagnosztikus vizsgálatát végezzünk, és 400-450 gyermek kap folyamatos komplex ellátást Központunkban. Az ellátás formái a fejlődés nyomonkövetésétől, egyéni gyógypedagógiai és mozgásfejlesztésen, az ambuláns kiscsoportos fejlesztőfoglalkozásokon át (pl. zene és mozgáscsoportok, beszédindító csoportok, szociális kompetenciák fejlesztésére irányuló csoportok) a nappali ellátást is biztosító, integrációt előkészítő programokig, valamint a gyógypedagógiai óvodáig terjednek. A központ kulcskompetenciái a koraszülött csecsemők prevenciós szemléletű ellátása, az autizmussal élő és a súlyosan és halmozottan sérült kisgyermekek komplex ellátása. Akkreditált felnőttképzési intézményként jelenleg 10 pedagógus továbbképzést hirdetünk.Budapesti Korai Fejlesztő Központ több mint 20éve végzi a 0-5 (6) éves korú, eltérő fejlődésű, vagy fejlődési zavar szempontjából veszélyeztetett csecsemők és kisgyermekek komplex kivizsgálását, egyénre szabott fejlesztését és rehabilitációs terápiáját törekedve a magas színvonal fenntartása mellett a szolgáltatási portfólió folyamatos bővítésére is. Intézményünk kiemelkedő szerepet kapott az utóbbi években a legfiatalabb korosztály (0-3 éves kor) komplex diagnosztikus vizsgálatában, egyedülálló gyógypedagógiai óvodát indított 2010-ben súlyosan és halmozottan sérült gyermekek számára, és modellprogramként funkcionáló többlépcsős ellátási protokollt alakított ki autizmussal élő gyermekek számára a kortárs közösségbe illesztés megkönnyítésére. Módszertani központként az elmúlt években számos konferencia megrendezését vállaltuk, melyek közül a 2012-es jubileumi konferencia nemzetközi érdeklődést is kiváltott. Képzéseink 2013-ban újultak meg, így immár moduláris rendszerben fogadjuk a hallgatókat.

Mire gyűjt:

Diagnosztikai kapacitásbővítés infrastrukturális fejlesztésekkel is együtt kell járjon, így vizsgálóhelyiségeinket a gyermekek problémájának megfelelően tudnánk „tematizálni” (pl. koraszülött, csecsemő; egyéb neurológia; pszichiátria), ehhez építészeti átalakítások ill eszközvásárlás szükséges.

Autizmus irányú képzéseink minél gyakoribb beindítására, igény szerinti fejlesztésére, továbbá nappali ellátó modellprogramunk továbbműködtetésére gyűjtünk. Ehhez oktatótermeinkk felújítása (székek vásárlása) szükséges.

Koraszülöttek preventív szemléletű ellátásához szükséges fejlesztéseket, illetve munkatársaink bérköltségét központi források nem támogatják.

 

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
kampány

Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány

Korai Fejlesztő

Feltöltés alatt!


Tranzakció: 63
Eddig összegyűlt: 640.600 Ft
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.