Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete

“Egy magányos kődarab mindig csak kő marad. Ám ha kell, a sok kis kő együtt templomot emel.”

A fogyatékossággal élő, de különösen, a mozgáskorlátozottság következtében tartósan fogyatékossá váló emberek érdekeinek megjelenítése, képviselete, szükség esetén védelme, számukra szolgáltatások szervezése és nyújtása. A képzés, átképzés, felnőttképzés, a rehabilitációs célú foglalkoztatás terén.

Adószám:
18417803-1-05

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív kampánya! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű kampányokra:
Keresés

Szervezet hivatalos neve:
Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete

Szervezet rövid neve:
MME

Szervezet adószáma:
18417803-1-05

Honlap:
http://www.msmke.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/mozgasserultekmezokovesdi.egyesulete

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=uLwCqrPtLr0

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
55100162-12001462-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-30-2583760

A szervezet címe:
3400 Mezőkövesd, Abkarovits Jenő tér 1.

Tevékenységi kör:
Mozgáskorlátozottak szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:
A súlyos fogyatékossággal élő munkavállalók számára képességüknek, képzettségüknek, egészségi állapotuknak megfelelő: tartós munkalehetőség biztosítása, a nyílt munkaerőpiacra történő felkészítés feltételeinek a megteremtése. Tanácsadó szolgáltatásunk egy országos rendszer keretében működik, amely internetes szolgáltatás, személyes szolgáltatás, valamint intézményi szolgáltatásból áll. Mára már három fő képzett sorstársi tanácsadója van az egyesületünknek. Esélyórák szervezése. A fogyatékos emberek hátrányainak enyhítése, esélyegyenlőségük megalapozása, illetve a társadalom szemléletmódjának alakítása érdekében az egyesületünk elnöksége létrehozta - a törvényi előírásokkal összhangban - a “Kéz a Kézben” támogató szolgálatot. A szolgáltatásunk célja és feladatai: elősegíteni a rászoruló sérült emberek munkába járását, iskolába, óvodába, korai fejlesztő intézetbe járását, orvoshoz, rehabilitációs intézetbe járását, hivatalos ügyintézését, temető látogatását, szórakozását, vásárlását és baráti látogatását. A Személyi segítő szolgálat feladatai: segíteni a háztartási munkákban.Egyesületünk 4 kistérségben (Mezőkövesd, Mezőcsát, Tiszaújváros és Emőd), 39 településen szolgáltat. Feladatainkat székhelyünkön és mezőcsáti telephelyünkön foglalkoztatottakon kívül több mint 32 fő önkéntes segítségével végezzük, melynek köszönhetően taglétszámunk mára meghaladja az 5150 főt. Információ kérések száma Személyesen: 7300 Fő, Telefonon: 11100 Fő, Levélben: 125 Db, Interneten: 1100 Db ahol igyekszünk szakszerű segítségre lenni! Támogató szolgáltatásunk adatai ahol a fogyatékosokat segítjük: Személyi segítés: Ellátottak létszáma: 120 Fő Szállítás: Szállított személyek száma: 131 Fő Megtett összes kilométerek száma: 48472 Km Mezőkövesden a Zsóry fürdőn lévő "BOKRÉTA" apartman házunkat a fogyatékosok üdülését segíti és ezek számokban: éves vendégéjszakák száma: 223 Apartmanunkat igénybe vettek összlétszám: 95 fő, az üdülőt igénybe vett összes fogyatékos száma: 76 fő Szabadidős programok, kirándulások szervezése, programok száma meghaladja éves szinten a 18-at ahol a résztvevők létszáma közel 636 Fő, ebből kerekesszékes résztvevők száma: 40 Fő

Mire gyűjt:

~~Az ADHAT.Hu  rendszere segíthet biztosítani az alapvető működési feltételek elérését, melynek köszönhetően a társadalmi folyamatok aktívabb, hatékonyabb részt vevőivé tudtunk válni.

~~Az eddig elért jobb működési feltételek és az infrastrukturális fejlesztések erősítése, az elért civil szektorben való megmaradásunk feltételét szeretnén minél hatokonyabban megteremteni és működtetni. Saját fejlődésünk érdekeit leginkább szolgálóan akrjuk a támogatásokat felhasználni.

~~Egyesületünk fenntartásában lévő „Kéz a Kézben” Támogató Szállító Szolgálatunk 2006-tól áll a fogyatékosok szolgálatában. A szolgáltatás korszerűsítése, fentartásának finanszírozása elengedhetetlen a külső segítség. gépjármű parkunk elöregedése is komoly finansziális gondokat okoz. 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági melléklet 2017)

  Adománygyűjtési beszámoló (Szöveges beszámoló 2017. évről)

  Egyéb fájl: Reumaklub beszámoló 2017 évről


Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.