Ételt az Életért Alapítvány

A rászorulók élelmiszerigényeinek biztosításával és tiszta, tápláló, vegetáriánus ételek kiosztásával a társadalom legelesettebb tagjait is felemelhetjük. Támogatásoddal még többre is képesek vagyunk!

Szociális
Telefonos adománygyűjtés

ÉTELT AZ ÉLETÉRT Közhasznú Alapítvány

Bővebben

8804 támogató
(6360 hívás, 2444 sms)

Hívd fel vagy küldj SMS-t a következő számra:
13600-33
A támogatás mértéke 500 Ft / hívás, SMS

Ételt az Életért Alapítvány

8804 támogató közreműködésével

Telefon/SMS:
13600-33
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Gyűjtés célja

Amennyiben hívásával támogatja szervezetünket, Ön is adhat egy tál tápláló ételt a legelesettebbeknek. Naponta közel 2000 embernek osztunk meleg ebédet az ország különböző pontjain, illetve katasztrófák esetén, amikor munkatársaink a helyszínen segítik a krízishelyzetben lévőket. Mindennapi ételosztásaink során több száz gyermek jut meleg ételhez. A fiatal nemzedék testi-lelki egészsége a társadalom közös érdeke, ezért gyermekétkeztetési programunk keretében az Alapítványnak felajánlott adományokat rendszeresen gyermekek otthonaiba, átmeneti szállóiba és családos szállókba szállítjuk, hogy segítséget nyújtsunk a hátrányos helyzetű tanulók fizikai és mentális fejlődésében. A nyár folyamán már hagyománnyá vált, hogy gyermekek részére szervezett táborokat támogatunk meleg étellel, illetve egyéb élelmiszerrel (pl.: müzli, gyümölcslé, tej, diákcsemege). Több éve rendszeresen szervezünk utcai ételosztásokat, melyek során eddig több tonna hidegélelmiszer-csomagot (joghurtot, konzervet, pékárut, rizst, olajat, tésztát, burgonyát), illetve friss gyümölcsöt osztottunk ki a rászorulóknak. Az ilyen jellegű akciók elsősorban a közterületen élőket, valamint a háztartással rendelkező, ám alacsony keresetű rétegeket, a kisnyugdíjasokat és a nagycsaládosokat érintik.

A szervezet mellékére 2015. március 11-ig összesen 1 521 hívás érkezett.
A szervezet adományozási beszámolói megtekinthetők honlapjukon: 2012, 2013, 2014, 2015, 2016.

2022-06-01
Beszámoló

Adjukössze.hu beszámoló 2021

ADHAT – ADJUKÖSSZE.hu beszámoló 2021

Alapítványunk 2012. június 29-én kötött szerződést a Nonprofit Információs és Oktatási Központtal (NIOK), ekkor csatlakoztunk az Adhat Vonal, mai nevén adjukössze.hu programhoz, amelynek segítségével az elmúlt évekhez hasonlóan idén is az egész országban a rászorulók ingyenes ételosztás útján történő megsegítésével foglalkoztunk. 2021-ben országosan hetente 13200 tál meleg ételt és összesen több, mint ezer tonna tartós élelmiszert, tejterméket, zöldséget és gyümölcsöt juttattunk nehéz sorsú embertársainknak.

 A számunkra kijelölt Adomány vonalra érkezett hívások mindegyike bruttó 500 Forint támogatást jelentett Alapítványunk számára. A 2021-es év során összesen 488 db hívás, illetve sms érkezett, melyekből 231.994 Forint adomány folyt be. A telefonszolgáltatók részére ebből nettó 6.033 Ft-ot kellett megtéríteni, így az adományközvetítői díjjal csökkentve, összesen 189.407 Forintot tudtunk programunkra, az ételosztásra fordítani. Szervezetünk a beérkezett adományok teljes összegét a rászorulók élelmiszertámogatás útján történő megsegítésére fordította.

Alapítványunk fő profilja az ingyenes melegétel osztás a rászorulók részére, azonban egyes kiemelt ünnepekhez, alkalmakhoz kapcsolódóan tartós élelmiszercsomagot is összeállítunk. Ennek keretében az ország legkülönbözőbb területein élő rászorulók számára juttatunk el bőséges, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat. Vidéki telephelyeinken, illetve azokhoz közel található kistelepüléseken kollégáink szervezik a csomagok kiosztását a rászorulóknak.

 2021-ben 20 kistelepülésen, összesen 34 alkalommal voltunk, ahol a meleg ételek mellé csomagot is osztottunk. Ezek a csomagok tartós élelmiszereket (zöldség- és gyümölcskonzerv, tészta, rizs, olaj, liszt, cukor stb.), valamint édességeket, gyümölcsöt is tartalmaztak – az Adjukössze.hu adományvonalon érkező adományokból a felsorolt élelmiszerek költségének egy részét tudtuk fedezni. 

Erzsébetvárosban ősszel, a Népligetben pedig karácsonykor tartottunk ingyenes kiemelt étel- és élelmiszercsomagosztást, ahol összesen több, mint 6000 adag melegételt és élelmiszercsomagot osztottunk ki.

2021-ben is igyekeztünk minél több embernek segíteni, hisz különösen a vírushelyzet miatt a családoknak, időseknek, nehéz helyzetben élőknek egyre nagyobb szüksége van a támogatásra, akár csak alapvető szükségleteik kielégítéséhez. Bízunk abban, hogy az általunk nyújtott támogatás sokat segít az aktuálisan kialakult krízishelyzetek enyhítésében.

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani minden kedves támogatónknak, akik telefonhívásukkal, sms üzenetükkel hozzájárultak programunk működtetéséhez, sikeréhez, illetve a NIOK Alapítványnak, az OTP Banknak, valamint az összes szolgáltatónak, hogy lehetővé tették e program működését és ezáltal a civil szervezetek forrásnövelését!

Csatolmány megnyitása

Szervezet hivatalos neve:
ÉTELT AZ ÉLETÉRT Közhasznú Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Ételt az Életért Alapítvány

Honlap:
http://www.karitativ.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/etelosztas

Youtube oldal:
http://www.youtube.com/user/etelosztas

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 306846861

A szervezet címe:
1039 Budapest, Lehel utca 15.

Tovább az adatlapra
Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Mint egy falat kenyér - Ételt az Életért a Te segítségeddel!

Ételt az Életért Alapítvány

Az Ételt az Életért Alapítványnál évente 650 ezer tál meleg étel kiosztásával és évi 4 kiemelt akciósorozattal segítjük a szükségben élőket. A Te segítségeddel azonban még többre is képesek vagyunk, segíts nekü...


Adománygyűjtés indult: 2017.11.17.
Összeg: 16.572.197 Ft
Támogatók száma: 1119
Érdekel Támogatom