Vegán Aktivisták Magyarország Egyesület

Az állatok nem értünk vannak itt, hanem velünk.

Vállalásunk: az emberek tájékoztatása arról, hogy az állatok nem az emberek céljaiért léteznek, ezért használatuk morálisan nem elfogadható, és a vegán életmód (teljes értékű növényi étrend) egészséges volta miatt szükségtelen is. Célunk, hogy az emberek meglássák az összefüggést az életmódjuk, étrendjük, és ezeknek az állatokra, a saját egészségükre és a környezetre gyakorolt hatása között. Egyesületünk az állatjogi megközelítést képviseli, szemben az állatjóléti megközelítéssel.

Adószám:
18653153-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Vegán Aktivisták Magyarország Egyesület

Szervezet rövid neve:
VEGAKT

Szervezet adószáma:
18653153-1-41

Honlap:
http://veganallatvedelem.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/veganallatvedelem

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCrpnYrQLu1ugW4gTVDYbj-Q

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
00000000-00000000-00000000

A szervezet telefonszáma:
+36706305474

A szervezet címe:
1144 Budapest, Vezér utca 77 B 1/5

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

Egyesületünk 2015-ben alakult. Fő tevékenységünk: szemléletformálás. Feladatunk az érdeklődők tájékoztatása, ismereteik bővítése az állatokra (különösen a hétköznapi szóhasználattal jellemzett "haszonállatokra") és a növényi táplálkozásra vonatkozóan. Bemutatjuk az étrend és az életmód hatásait az élővilágra és a saját egészségünkre. Segítséget nyújtunk az életmódváltáshoz előadások, klubok, találkozók szervezésével, ismeretterjesztő filmek és videók magyar nyelvű feliratozásával, kiadványok szerkesztésével, valamint rendezvényeken történő részvételünkkel. Az Egyesület politikai és vallási tevékenységet nem folytat, valamint politikai és vallási szervezetektől is független, és azoknak anyagi támogatást nem nyújt. Kommunikációnk erőszakmentes és oktatási jellegű. Az Egyesület kommunikációja és emberekkel való bánásmódja magától értetődően mind etnikai, mind nemi előítéletektől mentes. Tevékenységünk 2020-ig elsősorban Budapesten valósulhatott meg, 2021-től azonban országszerte is egyre több helyszínt elérünk, hogy információt és segítséget tudjunk adni az etikai, környezetvédelmi vagy egészségi okból növényi étrendet választóknak.

Mire gyűjt:

Egyesületünk általános működéséhez fogadjuk az adományokat, melyből legnagyobbrészt a Vegán Világ című magazinunk nyomdaköltségét tudjuk finanszírozni (limitált példányszámot nyomtatunk, leginkább az online terjesztést részesítjük előnyben), emellett az eseményeinkhez, rendezvényeinkhez szükséges terembérleti díjakat, alapanyag- és eszközbeszerzést, hirdetési díjakat és további egyéb felmerülő, alkalmi költségeket (később tervezett kampányokat) tudunk kifizetni. A kapott adományokat minden esetben a szemléletformálás érdekében és azzal kapcsolatosan használjuk fel.

Dokumentumok:

  Egyéb fájl: Évértékelés 2020

  Egyéb fájl: Évértékelés 2021

Állatvédelem
Bankkártyás
adománygyűjtés

Vegán Világ - az állatokért, a környezetért és az emberekért

VEGAKT

Szemléletformáló tevékenységünkkel egy etikusabb, békésebb, egészségesebb és élhetőbb világért dolgozunk. Kérjük, segítsd önkéntes munkánkat támogatásoddal!


Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.