Vegán Világ - az állatokért, a környezetért és az emberekért
(lezárult!)

Szemléletformáló tevékenységünkkel egy etikusabb, békésebb, egészségesebb és élhetőbb világért dolgozunk. Kérjük, segítsd önkéntes munkánkat támogatásoddal!

Állatvédelem
Bankkártyás adománygyűjtés

Vegán Aktivisták Magyarország Egyesület

Bővebben


Adománygyűjtés indult: 2021.04.27.


Vegán Világ - az állatokért, a környezetért és az emberekért

  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet adatai

Gyűjtés célja

Egyesületünk általános működéséhez fogadjuk az adományokat, melyből legnagyobbrészt a Vegán Világ című magazinunk és tájékoztató anyagaink, könyveink kiadását tudjuk finanszírozni (limitált példányszámot nyomtatunk, leginkább az online terjesztést részesítjük előnyben), emellett az eseményeinkhez, rendezvényeinkhez szükséges terembérleti díjakat, alapanyag- és eszközbeszerzést, hirdetési díjakat és további egyéb felmerülő, alkalmi költségeket (később tervezett kampányokat) tudunk kifizetni.

Eddigi - elsősorban Budapestre összpontosuló - tevékenységünket 2021-től kezdődően szeretnénk kiterjeszteni oly módon, hogy az ország távolabbi pontjain is szervezünk eseményeket és így terveink szerint egyre több embert érünk el.

Tevékenységünk közösségépítő és támogató, kommunikációnk pedig erőszakmentes és oktatási jellegű.

Kiadványainkban nagy hangsúlgy helyezünk a pozitív légkörre, amennyire csak lehetséges. Igyekszünk bemutatni az okokat, érveket, de lehetőség szerint sokkoló képek nélkül. Törekszünk az ösztönző, segítő és bátorító hangnemre. Alternatívákat és sikersztorikat mutatunk be. Célunk elérni azt, hogy mindenki lássa, a vegán életmód nem lemondásokkal teli küszködés, hanem egy kitárult világ, rengeteg új lehetőséggel, együttérzéssel, egészséggel*.

Aki ebbe belevág, már régóta nincs egyedül. A veganizmus robbanásszerű növekedése ma már szemmel látható (gondoljunk csak a folyamatosan bővülő választékra a boltokban és az éttermekben, valamint a háztartási, kozmetikai, ruházati cikkek és a szórakozás terén). Egyre több vegánnal vehetjük fel a kapcsolatot, ha hasonló gondolkodású emberek társaságára vágyunk vagy tapasztalataira vagyunk kíváncsiak, rengeteg eseményhez csatlakozhatunk, életmódunkkal pedig példát mutathatunk másoknak is.

A megnövekedett érdeklődéssel az is jár, hogy folyamatosan kérdések és kétségek merülnek fel akár azokban, akik éppen életmódot váltanának, akár azokban, akik az életmódváltókat féltik. Ezeket a kérdéseket igyekszünk megválaszolni, és a kétségeket eloszlatni.

*Elsősorban a megfelelően összeállított, teljes értékű növényi étrendet népszerűsítjük, amely több nemzetközi dietetikus szervezet ajánlása alapján minden életkorban megfelelő az ember számára, beleértve a várandósságot, a csecsemőkort, a felnőttkort, az időskort, valamint a sportolókat is. De bátorítjuk az érdeklődőket, hogy próbálják ki a vegán éttermek kínálatát és alkalmanként a növényi alapú késztermékeket is, hogy megbizonyosodhassanak róla: a növényi ételek egyre finomabbak, változatosabbak, és a kereslet növekedésével az áruk is egyre elfogadhatóbb. Kiemeljük azonban, hogy a teljes értékű növényi étrend a legkedvezőbb mind egészség, mind ráfordítás szempontjából.

A partneri kommunikáció mellett legfontosabb kikötésünk, hogy az állatjogi megközelítést képviseljük az állatjóléti megközelítés helyett. Bemutatjuk, hogy az állatok használata az élet minden területén szükségtelen és elkerülhető. Köszönjük, ha ebben mellénk állsz!

A kapott adományokat minden esetben a szemléletformálás érdekében és azzal kapcsolatosan használjuk fel.

2022-01-22
Beszámoló

ÉVÉRTÉKELÉS 2021

A Vegán Állatvédelem Egyesület 2021-es tevékenységének szöveges beszámolója.

Csatolmány megnyitása

Szervezet hivatalos neve:
Vegán Aktivisták Magyarország Egyesület

Szervezet rövid neve:
VEGAKT

Honlap:
http://veganallatvedelem.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/veganallatvedelem

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCrpnYrQLu1ugW4gTVDYbj-Q

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36706305474

A szervezet címe:
1144 Budapest Vezér utca 77 B 1/5

Tovább az adatlapra