Útilapu Nemzetközi Építőtábor Hálózat


Az Útilapu Hálózat a Service Civil International humanitárius célú, önkéntes munkát szervező nemzetközi egyesület magyarországi tagszervezete. Fõbb célkitűzéseink a béke, interkulturális megértés és tolerancia mértékének fokozása, elõsegítése, illetve különböző rászoruló csoportok segítése.

Adószám:
18053508-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Útilapu Nemzetközi Építőtábor Hálózat

Szervezet rövid neve:
Útilapu Egyesület

Szervezet adószáma:
18053508-1-42

Honlap:
http://www.utilapu.hu

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC7_qz5eEBtGjUtldP9liDLg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10300002-20359289-00003285

A szervezet telefonszáma:
+36-1-215-4687

A szervezet címe:
1074 Budapest, Dohány utca 84. A. 1.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:
Szervezetünk egyik fő tevékenysége 2-3 hetes önkéntes táborok szervezése, melyek célja, hogy a résztvevők figyelmét felhívjuk a különböző szociális és környezeti problémákra és motiváljuk őket, hogy a társadalom felelős résztvevői legyenek a táborok lezárultával is. Az év folyamán önkénteseink heti rendszerességgel látogatnak gyermekotthonokba ahol angol, matematika, illetve kreativitást- és kézügyességet fejlesztő kézműves foglalkozásokat tartanak. 2013-ban egy új projektbe kezdtünk, melyben megismertettük a gyermekotthonokban élő motivált fiatalokat a 3 dimenziós nyomtatás technológiájával. A program célkitűzése a fiatalok tanulás iránti motivációjának növelése, kreatív, probléma megoldó képességeik javítása. Mindezek mellett önkénteseink foglalkozásokat szerveznek a Fóti Gyermekváros menekült fiataljai számára is. Céljuk a menekült fiatalok önkifejezési eszköztárának bővítése, indentitásuk fejlődésének segítése, társadalmi integrációjuk elősegítése valamint, jövőképük bővítése a vizuális kommunikáció és az építészet eszközeivel. Az Útilapuval minden évben számos új önkéntes indul az külföldi rövid és hosszú távú önkéntes projektekre. Mindezek mellett számos nemzetközi önkéntes tábort szervezünk Magyarországon. A hazai és külföldi táborokban részvevő önkéntesek a helyi közösségeket segítve tapasztalják meg a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. Visszatérő helyszíneink többek között Tiszadob,Csobánka, Ágasegyháza,Badacsony, és Fót. Hátrányos helyzetű fiatalokat segítő munkacsoportunk önkéntesei (mintegy 40 fő), heti rendszerességű foglalkozásokat tartanak a fiatalok számára, táborokat szerveznek részükre, és koordinálják különböző nemzetközi ifjúsági cseréken való részvételüket. Így az utóbbi években a gyermekotthonok fiataljai közül csoportokat küldhettünk Írországba, Szlovéniába, Spanyolországba és Olaszországba.

Mire gyűjt:

A beérkező adományokkal a hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó munkacsoportunk tevékenységét támogatják. Az adományok segítségével finanszírozzuk a gyermekotthonokban tartott heti rendszerességű korrepetációs és a fiataloknak tartott 3 dimenziós nyomtatásról szóló foglalkozások anyagköltségeit. A támogatásokkal továbbá hozzájárulnak a fiataloknak szervezett nyári táborok lebonyolításához.

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Trimenzió tábor

Útilapu Egyesület

115% 115.000 Ft összegyűlt
100.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.