Trimenzió tábor
(lezárult!)

Szociális
Közösségi adománygyűjtés

Útilapu Nemzetközi Építőtábor Hálózat

Bővebben

Összeg:
115.000 Ft 7 támogató közreműködésével

115% -a teljesült a 100.000 Ft -os célnak

Adománygyűjtési időszak lezárult: 2014.07.06 - 2014.07.18


Trimenzió tábor

Összeg:
115.000 Ft 7 támogató közreműködésével

115% -a teljesült a 100.000 Ft -os célnak

  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet
  • Támogatások
  • Adománygyűjtés
  • Hírek / beszámolók
  • Szervezet adatai
  • Támogatások

Mi történik, ha lelkes, műszaki tanulmányokat folytató egyetemisták lehetőséget kapnak arra, hogy gyermekotthonokban élőknek segítsenek? Egyértelmű: 3 dimenziós nyomtatást tanítanak!

Trimenzió projektünk támogatásával gyermekotthonok lakóinak tartott képességfejlesztő foglalkozásainkat segíted.

Célunk, hogy a rendelkezésre álló új technológiai vívmányokat felhasználva bátorítsuk a fiatalokat új ismeretek megszerzésére, képességeik fejlesztésére. Az általunk megépített 3D nyomtatókkal és az egyetemen megszerzett tudás átadásával olyan fiataloknak szeretnénk elérhetővé tenni a technológiát, akikhez segítségünk nélkül nem jutna el.

Miért hisszük, hogy ötletünk pozitív hatással van a résztvevő fiatalokra?

A nyomtatók segítségével mindent megvalósíthatnak, amit csak el tudnak képzelni, így kreativitásuk nagymértékben fejlődik. A 3 dimenziós tervezés a probléma megoldást és a logikus gondolkodás kialakulását segíti, melyet hatalmas sikerélmény koronáz, amikor a saját maguk által megtervezett tárgyakat tarthatják a kezükben. A 3D nyomtatók üzemeltetésében is részt vesznek így, az alkotási folyamatot a tervezés kezdeteitől a kész tárgy megvalósításáig nyomon követhetik. Az angol nyelvű programoknak köszönhetően idegen nyelvi környezetben is egyre otthonosabban mozognak. A projekt során megszerzett új ismereteik nagymértékben hozzájárulhat jövőbeni sikereikhez.

Programunkat már egy éve nagy sikerrel, az otthonok elismerésével végezzük, ezért döntöttünk a bővítés mellett. A nyár végére egy közös tábort szervezünk az újonnan csatlakozó és a korábban bevont fiataloknak, akik a már megszerzett tudásukra alapozva tanítják majd társaikat. A tanév folyamán pedig közösen folytatjuk a tanulást, heti rendszerességű foglalkozások keretében. Tavaly 8 fiatal bevonásával kezdtük a projektet, idén szeretnénk ha még egyszer ennyien csatlakozhatnának.

Támogatásoddal a fiatalok táborba való eljutását, étkezését, valamint a 3D nyomtatáshoz szükséges alapanyagok beszerzését segíted.

1000  forintos támogatásoddal 5, a fiatalok által megtervezett tárgy megvalósulását segíted.

2500 forintos támogatásoddal egy fiatal számára biztosítod az egy napi tábori étkezés költségét.

3000 forintos támogatásoddal egy fiatalnak a táborba való eljutását biztosítod.

5000 forintos támogatásoddal két fiatal számára biztosítod az egy napi tábori étkezés költségét.

10.000 forintos támogatásoddal a nyomtatókhoz tartozó egy teljes csomag alapanyag költségét biztosítod.

 

2014-07-18
Beszámoló

Beszámoló - Trimenzió tábor

Kedves Támogatóink, Érdeklődők!

Nagylelkű segítségüknek köszönhetően, idén második alkalommal sikerült megrendeznünk a 3D nyomtatásról szóló táborunkat, idén Kecskeméten. A közösen eltöltött időt mindenki nagyon élvezte, sokat tanultunk, sokat játszottunk, és még többet nevettünk. Mindenki életre szóló élményekkel tért haza.

A tábor során először közösen megtanultuk az alapvető tervezői lépéseket. Ebben a korábbi évben csatlakozott fiatalok voltak a segítségünkre, ők vezették be a 3D tervezés világába a társaikat. A megtervezett tárgyakat 3D nyomtatók segítségével ki is nyomtattuk.

Az alapvető tervezési lépések elsajátítása után egy közös projekt részeként egy 3D társasjátékot terveztünk. A játék három szintes volt, 108 mezővel. A szintek között lépcsőkön és létrákon keresztül lehetett felfelé haladni. Az sem érezhette magát biztonságban aki már feljutott egy emeletet, mert különböző akadályok nehezítették az előrehaladását, illetve különböző csapóajtókon keresztül visszaeshetett az előző szintre. A játék előnye, hogy szétszerelhető így egyrészről könnyen szállítható, másrészről mivel a mezőket véletlenszerűen helyezzük be, így minden forduló más és más. Ha valakinek egy új ötlete támad, elég csak megrajzolnia és kinyomtatnia az új mezőt és már használhatjuk is.

Mezőkből rengeteg féle volt például mosolygós újradobhatsz, lépj vissza tízet, vagy egy csúzli ami visszajutatott minket az adott szint elejére. Miután minden elkészült a tábor záró estéjén éjszakába nyúlóan játszottunk vele. A program a tábor után is folytatódik, szeptembertől minden héten találkozunk a résztvevőkkel az Útilapu Hálózat irodájában és együtt folytatjuk a közös tervezést és közös tanulást.

Köszönjük a nagylelkű támogatást mely segítségével a tábor létrejöhetett!

Szervezet hivatalos neve:
Útilapu Nemzetközi Építőtábor Hálózat

Szervezet rövid neve:
Útilapu Egyesület

Honlap:
http://www.utilapu.hu

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC7_qz5eEBtGjUtldP9liDLg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36-1-215-4687

A szervezet címe:
1074 Budapest, Dohány utca 84. A. 1.

Tovább az adatlapra
2014-07-18
 

Rapid3D
50 000 Ft
Hajrá!
2014-07-17
 

Ge-Co Hungary Kft.
50 000 Ft
Fantasztikusan jó kezdeményezés, max respect!
2014-07-12
 

3D kívánság
2 000 Ft
2014-07-09
 

V. Gábor
2 000 Ft
2014-07-07
 

Anonymus
3 000 Ft
2014-07-07
 

Támogató
5 000 Ft
Régóta figyelemmel kísérem ezt a szuper projektet! További sok sikert kívánok, nagyon jók vagytok!
2014-07-06
 

Anonymus
3 000 Ft
hajrá jók vagytok!