Utcajogász Egyesület


Az Utcajogász Egyesület célja, hogy jogi segítséget nyújtson hajléktalan embereknek, és azoknak, akiknek egyébként nincs lehetőségük jogaikat ügyvéd igénybevételével érvényesíteni. A Blaha Lujza téren önkéntes jogászaink 8 éve minden pénteken 15:00 és 17:00 óra között ingyenes jogsegélyszolgálatot tartanak. Emellett az Egyesület telefonos és e-mailes ügyfélszolgálatot is működtet. Az egyéni ügyfelek ügyeinek vitele mellett hosszú távú céljaink között szerepel a hajléktalan és lakásszegénységben élő emberek valós jogegyenlőségének megteremtése, valamint annak elősegítése, hogy célcsoportjaink ismerjék és érvényesítsék jogaikat, azaz a későbbiekben a segítségünk nélkül is hatékonyabban intézzék ügyeiket. A szabálysértési törvény módosításának október 15-i hatályba lépése óta kiemelten kezeljük az életvitelszerű közterületen tartózkodásért eljárás alá vont hajléktalan személyek képviseletét, az ezzel kapcsolatos tájékoztatást, szóróanyagok, kisokosok készítését és terjesztését.

Adószám:
18747715-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Utcajogász Egyesület

Szervezet adószáma:
18747715-1-42

Honlap:
http://utcajogasz.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/utcajogasz/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCA4SKE2xsVb5q25BPsGS7Cg

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200223-10050659-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 202823616

A szervezet címe:
1084 Budapest, Auróra utca 11.

Tevékenységi kör:
Emberi jogok védelme

Tevékenység leírása:

Az Utcajogász Egyesület a hajléktalan és lakhatási szegénységben élő emberek jogainak és érdekeinek érvényesítéséért dolgozik A Város Mindenkié csoporttal együttműködésben. Egy igazságos és befogadó társadalomért küzdünk, amelyben érvényesülnek az emberi jogok, különösen a szociális jogok, és biztosított mindenki társadalmi-politikai részvétele, valamint törvényileg és gyakorlatban is mindenki számára biztosított a méltó lakhatáshoz való hozzáférés. Az utcajogászok önkéntes jogászok, akik minden pénteken 15.00 és 17.00 óra között a Blaha Lujza téren tartanak ügyfélfogadást, ahol ingyenesen jogi tanácsot adnak a hozzájuk fordulóknak. Az esetek jelentős részében az utcajogászok nem kizárólag helyben, a téren adnak tanácsot, hanem az egyes ügyekben végig részt vállalva működnek közre hatósági eljárásokban, szabálysértési és különböző segélyekkel kapcsolatos ügyekben, valamint nagyszámú kilakoltatással kapcsolatos eljárásban.Az ügyek vitelében fontos szempont, hogy a jogászok a ügyfelekkel együttműködve, közösen dolgozzanak, így fejlesztve az érintett emberek állampolgári- és jogtudatosságát.

Jogállás:
Közhasznú

Jogvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Támogasd az Utcajogász jogsegélyt!

Utcajogász Egyesület

Hajléktalan és lakásszegénységben élő emberek jogainak érvényesítésért küzdünk!

60% 904.450 Ft összegyűlt
1.500.000 Ft-ból
Érdekel
Jogvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Gurítsd be a segítőkocsit!

Utcajogász Egyesület

Az Utcajogász jogsegélyszolgálat működtetésében fontos szerepe van a hajléktalanságot vagy lakhatási szegénységet megtapasztalt segítőinknek. A kampányban a segítői rendszerünk fenntartásához kérünk támogatást.

100% 600.000 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel
Jogvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Utcajogász Maraton: 12 órás maratoni ügyfélfogadás

Utcajogász Egyesület

Célunk, hogy jogilag minél több kilakoltatással fenyegetett embernek segíthessünk és felhívjuk a figyelmet, hogy minél hamarabb keresnek minket, annál több lehetőség van arra, hogy lakhatásukat megvédjük!

6% 64.000 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Jogvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Együtt a hajléktalan emberek kriminalizációja ellen!

Utcajogász Egyesület

A kampány célja a hajléktalanok kriminalizációja ellen indított programunk fenntartása és annak folytatásának biztosítása. Célunk, hogy a hajléktalan emberek számára megfelelő jogi védelmet dolgozzunk ki.

129% 649.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.