TündérPakk Közhasznú Alapítvány

Tündérek márpedig léteznek!

Az önkéntesek bevonásával aktívan tevékenykedünk a társadalom érzékenyítése és tájékoztatása terén, hogy az emberek megismerjék az adományozás helyes módját. Kiemelkedő fontosságú, hogy felismerjük és segítsük azokat, akik szükséget szenvednek a közvetlen környezetünkben, és képesek legyünk felmérni, milyen konkrét igényeik vannak. Ezzel erősítjük a társadalmi összefogást, és közösen hatékonyabban működünk és arra törekszünk, hogy még több adománycsomagot juttassunk el azokhoz, akiknek valódi szükségük van rá.

Adószám:
18900857-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
TündérPakk Közhasznú Alapítvány

Szervezet rövid neve:
TündérPakk Alapítvány

Szervezet adószáma:
18900857-1-42

Honlap:
http://www.tunderpakk.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/tunderpakk/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCIazkbNnl7M9Ka6E7ieKNJw

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200120-18541478-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 706057302

A szervezet címe:
1144 Budapest, Kerepesi út 90. 9. em. 37.

Tevékenységi kör:
Általános nonprofit szövetségek, szolgáltatók

Tevékenység leírása:

A Zuglóban működő Tündérpakk Közhasznú Alapítványt a segíteni vágyás hívta életre.

Küldetésünk egyenlő esélyt biztosítani a tartósan vagy átmenetileg nehéz szociális helyzetben lévő családoknak tárgyi adományok segítségével. Minden gyermeket megillet az egyenlő bánásmód, függetlenül attól, hogy milyen anyagi körülmények közé születik.

Családsegítőkkel, védőnőkkel állunk kapcsolatban, így a szociális hálózat is biztosít minket arról, hogy valóban rászorulókhoz kerüljenek a felajánlott ruhák, bútorok, élelmiszerek vagy műszaki eszközök. Rendszeresen támogatunk bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, gyerekotthonokat, családok átmeneti otthonát, leányneveldét és különböző kórházak újszülött-osztályait is.

Alapítványunk tartós élelmiszert, babaápolási termékeket, higiéniás szereket, tisztítószereket, tanszereket vásárol a felajánlásokból.

2017 óta több ezer családot támogattunk már és kinőtte magát annyira a maroknyi önkéntessel működő alapítványunk, hogy a tematikus gyűjtéseken (pl. ünnepi csokoládé csomagok a gyerekeknek, írószer gyűjtés tanévkezdéshez, tisztálkodási szerek időszakos gyűjtése) hiánypótló kezdeményezésekben tudjunk részt venni. Többek között:

 

•          hajléktalan szállókra szerveztünk önkéntes fodrászokat nőnapi és anyák napi szépüléshez;

•          gadnai óvodába teatűzhely helyett napelemet telepítettünk összefogással;

•          gyermeknapi színházi előadásra vártunk 150 hátrányos helyzetű gyermeket;

•          adventi egész napos jótékonysági fesztivált szerveztünk a rászoruló családoknak, élelmiszer utalvány osztással és ingyenes kulturális programokkal önkéntesek segítségével

•       karitatív mozgásfejlesztő jógát tartunk közösségi terünkben

•       szociális intézményekkel karöltve ruhabörzéket tartunk a hátrányos helyzetű családoknak

•       cégeket felkérve csapatépítést szervezünk közintézményekbe (2023-ban eddig 14 óvodába) jótékony céllal: kertrendezés, festés, ablakmosás

•       Gyermekotthonok, családok átmeneti otthona bútorainak lecserélése felajánlott tárgyakból

Mindennapi kapcsolatunk által országszerte 6000 gyermek éppen aktuális helyzetéről, igényéről tudjuk az információkat és látjuk el őket a hozzánk beérkező adományokkal.

Folyamatosan alakítjuk közösen - az emberek igényeihez igazítva - az adományozás kultúrájának kiépülését.

Felvesszük a küzdelmet a menstruációs szegénység ellen és országszerte visszük a Segítség, felnőttem című saját szakmai kiadványunkat, mellyel a védőnői hálózat munkáját támogatjuk és felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy az adományaikban a tisztálkodószerek és női higiéné termékek rendkívül fontos szerepet töltenek be az emberi méltóság megőrzésében.

Mire gyűjt:

A fő célunk jelenleg az, hogy hatékonyan küzdjünk a menstruációs szegénység ellen. Ezen célnak érdekében higiéniai termékeket gyűjtünk és osztunk szét, biztosítva a rászorulók számára a szükséges támogatást. Aktívan támogatjuk a védőnői hálózat munkáját, melyet saját kiadású szakmai kiadványunkkal, a "Segítség, felnőttem" címmel segítünk elő. Ez a kiadvány a megfelelő információkkal látja el az érintetteket, és hozzájárul a menstruációs egészség támogatásához. Ezzel a két irányú megközelítéssel igyekszünk széles körű segítséget nyújtani azoknak, akik a menstruációs szegénység által érintettek.

Emellett tartós egész évben élelmiszer-gyűjtéseket is szervezünk, amelyet krízishelyzetben lévő családoknak osztunk ki. 

Fókuszban van a gyerekek felzárkóztatása, azáltal, hogy ruhával, írószerrel és fejlesztő játékokkal látjuk el őket, hozzájárulunk ahhoz, hogy minden gyermeknek azonos lehetőségei legyenek az oktatásban és a személyes fejlődésben.A ruhák segítségével nemcsak az alapvető szükségleteiket elégítjük ki, hanem hozzájárulunk az egyenlőtlenségek csökkentéséhez és a beilleszkedéshez. 

A közösség támogatásával elérte a projektünk a vállalati szféra aktív részvételével az önkénteskedés kultúrájának terjedését. Ezen pozitív eredmények inspiráltak minket arra, hogy továbbfejlesszük a kezdeményezésünket, különös tekintettel az állami intézményekre. Célunk az, hogy a vállalati partnerségek révén még fenntarthatóbbá és hatékonyabbá tegyük ezeket az intézményeket, hozzájárulva ezzel a társadalmi és gazdasági fejlődésükhöz.A vállalatokkal való szoros együttműködés révén tervezzük a projektünk kibővítését, célul kitűzve a társadalmi és gazdasági hatások növelését.

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Tündérek márpedig léteznek!

TündérPakk Alapítvány

Adj esélyt a gyerekeknek 1%-od segítségével! Támogasd a TündérPakk Közhasznú Alapítványt, ahol a beérkező összegeket a társadalmi különbségek kiegyenlítésére fordítjuk!


Határidő:
2024-05-20
Adószám:
18900857-1-42
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.