Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány


Leukémiás gyermekek, malignus vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek közvetlen anyagi és tárgyi támogatása, illetve a transzplantált betegek otthonaiban a fél steril szobák, s a megfelelő higiénés feltételek kialakítása, a családok mindennemű segítése!

Adószám:
18142842-1-14

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó kampányok
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

Szervezet adószáma:
18142842-1-14

Honlap:
http://tegyunkleukemia.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/tegyunkleukemia/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=I5WKHWYg8tk

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11743002-20194468-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36204814923

A szervezet címe:
7584 Babócsa, Rinya utca 93.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Tevékenység leírása:

Alapítványunk kifejezetten a közvetlen betegért jött létre személyes érintettség lévén. Leukémiás és/vagy csontvelő transzplantáción átesett gyerekeknek, illetve más malignus (rosszindulatú) vérképzőszervi betegségben szenvedő felnőtt betegeknek nyújtunk közvetlen segítséget. Előtérbe helyezzük az otthoni megfelelő higiénés körülmények, az úgynevezett fél steril szobák kialakítását, mivel ezek létfontossággal bírnak az ő immuncsökkent állapotukban, hogy egy sikeres transzplantáció után ne egy baktériumfertőzés miatt kerüljenek ismét kórházba, ne adj isten, ne egy ilyen, egyébként elkerülhető infekció miatt legyen tragédia! Eddigi életünk során több beteg kapott már el otthon, pont a nem megfelelő körülmények miatt különböző fertőzéseket, amiknek szövődménye sajnos már túl sok esetben végzetes volt. Ezt a tendenciát szeretnénk megállítani, kiküszöbölni! Ezen felül pénzbeli és más tárgyi támogatásban részesítjük a családokat. Segítséget nyújtunk a mindennapjaikban, az élelmiszer és fertőtlenítőszer vásárlásukban, beszállunk a rendszeres kontrollvizsgálatokra járás utazási költségeibe, stb. A megfelelő higiénés körülmények szerves részét képezi a különböző háztartási eszközök megléte, a megfelelő ruházkodás, az otthon melege is, ami sajnos bizony sok esetben nem adott. Van rá példa, hogy egy új mosógépet, porszívót, gáztűzhelyet, hűtőszekrényt, vagy vasalót kell vásároljunk az érintett családoknak, de van arra is példa, hogy ruházati cikkeket, vagy a téli tüzelőt kell megvegyük, amit már önerőből nem tudnak finanszírozni. Próbálunk lehetőségeinkhez mérten teljes válszélességgel ott állni a beteg mellett, s biztosítani neki azt a mindennemű segítséget, amik az alapítói okiratunkban megfogalmazásra kerültek, s amik természetesen az ő mielőbbi teljes gyógyulását szolgálják!

Mire gyűjt:

Alapítványunk széles körben támogatja a hozzá segítségért forduló családokat. Szervezetünk elnöke egy korábbi akut leukémiás, csontvelő-transzplantált beteg, van a kuratóriumban egy másik, krónikus leukémiás beteg is, így testközelből tudjuk, hogy mekkora harc a leukémiával való küzdelem, s azt is jól tudjuk, hogy milyen jól jön ezekben a nehéz élethelyzetekben a segítő kéz!

"Annak idején saját bőrömön tapasztaltam meg, mivel jár ennek a fránya betegségnek a leküzdése, láttam, hogy bizony romba tud dönteni emberi életeket, sorsokat a hosszadalmas gyógykezelés, s azt is láttam, mennyien szorulnak segítségre, míg vívják életük nagy harcát az egészségért!" Bajzát Krisztián

Mint tevékenységünk leírásában olvasható, elsődleges cél a betegek otthonában az ő biztonságos gyógyulásukhoz elengedhetetlen megfelelő higiénés körülmények kialakítása. Adományainkat is elsősorban erre a célra gyűjtjük. Sok esetben szükséges a beteg közvetlen élőkörnyezetében a padlózatot cserélni. Optimális esetben egy olyan padlózatra van szükség, ami napi szinten akár többször is felmosható, fertőtleníthető. A legtöbb esetben a tisztasági festés elengedhetetlen, esetenként szükség van a nyílászárók cseréjére is. Előfordul, hogy egy új ágyat, ágyneműt kell vásároljunk, mert a régi olyan állapotban van, hogy az fertőzésveszély forrása. Több esetben a mosógép, porszívó, s más egyéb háztartási kis és nagygépek is cserére szorulnak, ezeket kell pótoljuk. Betegeink hosszú-hosszú heteket, hónapokat, esetenként éveket töltenek kórházban a kemoterápiás kezelések, illetve az átültetés miatt, sokuk távol az otthontól, így jól jön esetükben a segítő kéz az utiköltség hozzájárulásban is. Több család képtelen megoldani saját erőből a téli tüzelő megvásárlását, így ebben is kell segítenünk, hisz hiába minden, hogyha a lakásban, házban hideg van, nyilván nem kell senkinek ecsetelni ez milyen veszélyekkel járhat! Szóval akad munkánk bőven, amennyiben teheti, kérjük álljon mellénk Ön is, hogy segítségével ezáltal mi is egyre több, és több családnak tudjunk segíteni!

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  1%-os nyilatkozat

  Közhasznúsági melléklet (Közhasznúsági beszámoló 2016 év)

Egészségügy
Bankkártyás
kampány

A nagy harcokat sokszor kisgyerekek vívják!

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

A nagy harcokat sokszor kisgyerekek vívják, nekünk felnőtteknek pedig az a dolgunk, hogy segítsük őket a leukémiával való küzdelemben, hogy egyszer ők is egészséges anyukák, apukák, nagyszülők lehessenek!


Számláló indult: 2017.11.17.
Összeg: 3.332.100 Ft
Támogatók száma: 494
Érdekel Támogatom
Egészségügy
Telefonos
kampány

Kis segítség nagy betegeknek, melyekből életeket menthetünk

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

Hogy ne legyen hiábavaló az a sok szenvedés, gyötrelem, gyereknek-szülőknek! Kérjük, segítsd munkánkat egy emelt díjas hívással, vagy SMS üzenet küldéssel! Esélyt a gyógyulásra!


Telefonszám: 13600/41
22984 hívás, 45345 sms
Érdekel
Egészségügy
Egyszázalékos
kampány

Köszönik adód 1%-át a leukémiás betegek!

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

A leukémia nem válogat, Te megteheted! Add adód 1%-át a lehető legjobb helyre! Mint korábbi érintettek küzdünk a leukémia ellen, közvetlenül az érintett családokat támogatjuk országos szinten!


Határidő:
2019-05-20
Adószám:
18142842-1-14
Érdekel
Szociális
Közösségi
kampány

Családos tábort szervezünk a leukémiát már legyőzőknek

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

Töretlenül hisszük, hogyha boldog a lélek, jobban gyógyul a test is! A tavalyihoz hasonlóképp idén is nyári tábort szervezünk a mi hőseinknek, olyan gyerkőcöknek és családjaiknak, akik legyőzték a leukémiát.

100% 600.000 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Egyszázalékos
kampány

ADÓ 1% A LEUKÉMIÁS GYERMEKEKNEK

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

Adó 1%-odat fel tudod úgy is ajánlani, hogy azt egy leukémiás kislány, vagy épp egy kisfiú, avagy egy felnőtt beteg, egy édesanya, vagy egy apuka kapja meg! Rajtunk keresztül közvetlen a családokat támogatod!


Határidő:
2019-05-20
Adószám:
18142842-1-14
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
kampány

TV-re gyűjtünk az “újjászületés házába”

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

Minden egyes csontvelő-transzplantáció felér egy második születésnappal, lepjük hát meg a leukémia ellen harcoló gyerkőcöket, akiknek sokáig ezek a televíziók lesznek az egyetlen kikapcsolódási lehetőségük!

102% 614.500 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.