Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Adj esélyt a rákos gyermekeknek!

A Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány létrejöttét egy leukémiás megbetegedésben szenvedõ gyermek szülei kezdeményezték 1999-ben. Az alapítvány legfõbb célja, betegségek érintettjeit támogatásban részesítse, közvetítsen a családok, a gyermekklinika és a segítõ szándékú magánszemélyek, cégek között. Gyermekük, Anna gyógyulási folyamatának közel 5 éve alatt szembesültek az egészségügy nehézségeivel, illetve azzal az elhivatottsággal, aminek eredményeképpen egyre jobbak a gyógyulási esélyek. Az alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermeket és családjukat, valamint az őket gyógyító centrumokat.

Adószám:
18557071-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18557071-1-09

Honlap:
http://www.remenyalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/veledvagyok

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/adrienn870527

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11993001-02325172-10000001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 303849703

A szervezet címe:
4031 Debrecen Pósa utca 34.

Tevékenységi kör:
Járóbeteg-ellátás eszköz- és mûszerfejlesztése

Tevékenység leírása:

A mindennapok során, személyes tapasztalatok alapján tudjuk, hogy komoly hiányosságok mutatkoznak Magyarország egészségügyi intézményeiben, így a gyermek-hematológiai centrumokban is. 25 éve rendszeresen segítjük az osztályokat műszerek, orvosi eszközök, bútorok beszerzésében.

Mit nyújtunk?

•Családok támogatása szociális segéllyel, rendkívüli segéllyel, élelmiszer csomagok átadásával.

•1 fő szociális koordinátor foglalkoztatásának támogatása a DEKK Gyermekgyógyászati Intézet Gyermek Hematológiai-Onkológiai Tanszéken.

•Pedagógustámogatás Debrecen, Miskolc, Szeged, Pécs, Szombathely és a fővárosi Szent Imre, Szent László Kórház és a HPK Madarász utcai Gyermekkórháza számára.

•Családok részére kirándulási, nyaralási lehetőség biztosítása.

•Konferenciák, és az azokon való részvétel támogatása orvosok, nővérek, segítő szakemberek részére.

Egy ilyen hosszú lefolyású betegség jelentősen átalakítja nem csak a beteg, hanem környezetének, családjának életét is. Mivel egy teljes gyógyítási protokoll akár 5 évbe is beletelhet, a családtámogatások önmagukban is óriási összegeket emésztenek fel.

Minden rászoruló, kérelmező családot támogatunk. Szociális segélyünket az anyagi helyzet függvényében adjuk, és a hozzáférést minden rászorulónak egyformán biztosítjuk. Jelenleg évente 250-300 beteg gyermeket és családját tudjuk segélyezni, azaz eddig összesen több mint 2000 családot támogattunk az ország egész területéről. Ezzel Alapítványunk Magyarországon az egyik legkiterjedtebb segélyezési tevékenységet végzi.

Mire gyűjt:

2016-ben az AdjukÖssze Vonal elindításakor a célunk a csontvelőtranszplantáción átesett gyermekek számára úgynevezett sterilcsomagok összeállítása volt. Azóta az AdjukÖssze Vonal nagyszámú hívónak köszönhetően mára már kinőtte magát a támogatás lehetősége, így a gyógyító centrumok, valamint a leukémiás és daganatos beteg gyermekek szociális segélyezését is támogatják az AdjukÖssze Vonal hívói. Minden 13600-as hívással és a 71-es kóddal 500 forinttal segítenek a daganatos betegséggel küzdő gyermekek szociális segélyezésében, illetve az őket centrumok számára műszerek, orvosi eszközök beszerzésében, valamint, hogy minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet az összefogás fontosságára.

Mivel az alapítvány országosan segíti a gyermek-hematológiai centrumokat és a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket nevelő családokat, így támogatásuk eljut az ország minden régiójába!

Köszönjük hívásukat!

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Adománygyűjtési beszámoló (2016 évi elszámolás Adhat vonal)

  Adománygyűjtési beszámoló (2023. Szöveges NIOK ADHATVONAL ELSZÁMOLÁS)

  Adománygyűjtési beszámoló (2022. Szöveges NIOK ADHATVONAL ELSZÁMOLÁS)

  Adománygyűjtési beszámoló (2021. Szöveges NIOK ADHATVONAL ELSZÁMOLÁS)

Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulásához nélkülözhetetlen fertőtlenítő, tisztító eszközök, un. steril csomagokat biztosítása, a családok anyagi támogatása gyógyuláshoz vezető úton.


Telefonszám: 13600/71
119673 hívás, 127655 sms
Érdekel
Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Adó 1% rendelkezés lehetősége a te kezedben van, dönts jól!

Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Sokan azért nem rendelkeznek adójuk 1+1%-áról, mert túl kicsinek ítélik meg az összeget, amelyet felajánlhatnának, pedig akár kicsinek akár nagynak gondoljuk, érdemes rendelkezni!


Lezárult:
2024-05-22.
Adószám:
18557071-1-09
Érdekel
Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

NE HAGYJA VESZNI ADÓJA 1%-ÁT! Adószámunk 18557071-1-09

Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Az adományoknak és az 1%-os felajánlásoknak köszönhetően, országos hatókörrel segítjük a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket, családjaikat, valamint az őket gyógyító gyermek-hematológiai centrumokat.


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
18557071-1-09
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.