Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Adj esélyt a rákos gyermekeknek!

A Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány létrejöttét egy leukémiás megbetegedésben szenvedõ gyermek szülei kezdeményezték 1999-ben. Az alapítvány legfõbb célja, betegségek érintettjeit támogatásban részesítse, közvetítsen a családok, a gyermekklinika és a segítõ szándékú magánszemélyek, cégek között. Gyermekük, Anna gyógyulási folyamatának közel 5 éve alatt szembesültek az egészségügy nehézségeivel, illetve azzal az elhivatottsággal, aminek eredményeképpen egyre jobbak a gyógyulási esélyek. Az alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a leukémiás és daganatos beteg gyermeket és családjukat, valamint az őket gyógyító centrumokat.

Adószám:
18557071-1-09

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18557071-1-09

Honlap:
http://www.remenyalapitvany.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/veledvagyok

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/adrienn870527

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11993001-02325172-10000001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 303849703

A szervezet címe:
4031 Debrecen, Pósa utca 34.

Tevékenységi kör:
Járóbeteg-ellátás eszköz- és mûszerfejlesztése

Tevékenység leírása:

A mindennapok során, személyes tapasztalatok alapján tudjuk, hogy komoly hiányosságok mutatkoznak Magyarország egészségügyi intézményeiben, így a gyermek-hematológiai centrumokban is. 18 éve rendszeresen segítjük az osztályokat műszerek, orvosi eszközök, bútorok beszerzésében.


Átadott értékek, a kórházak segítése:

81 millió Ft – Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézet Gyermek Hematológiai-Onkológiai Tanszék, Debrecen

10 millió Ft – Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztály, Budapest

6,3 millió Ft – egyéb klinikák, intézmények támogatása Budapesten

6,1 millió Ft – Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona,Bakonyszücs

7,2 millió Ft – Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Gyermek Haemat-Onkológiai Osztály, Szombathely

5,1 millió Ft – Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ Hemato-Onkológiai Osztály, Szeged

4,9 millió Ft – Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Onkohematológia Osztály, Pécs

4,4 millió Ft – BAZ Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztály, Miskolc

Mit nyújtunk?

•Családok támogatása szociális segéllyel, temetési- és rendkívüli segéllyel, élelmiszer csomagok átadásával.

•Csontvelő-transzplantáció esetén ún. „steril csomag” (tisztítószerek, segédeszközök stb.) térítésmentes átadása.

•1 fő rehabilitációs koordinátor foglalkoztatása a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézet Gyermek Hematológiai-Onkológiai Tanszéken.

•Egyesített Szent Imre és Szent László Kórház „Démétér Ház” Program betegszállításának támogatása.

•Pedagógustámogatás Debrecen, Miskolc, Szeged, Pécs, Szombathely és a fővárosi Szent Imre, Szent László Kórház és a HPK Madarász utcai Gyermekkórháza számára.

•Családok részére kirándulási, nyaralási lehetőség biztosítása.

•Konferenciák, és az azokon való részvétel támogatása orvosok, nővérek, segítő szakemberek részére.

Egy ilyen hosszú lefolyású betegség jelentősen átalakítja nem csak a beteg, hanem környezetének, családjának életét is. Mivel egy teljes gyógyítási protokoll akár 5 évbe is beletelhet, a családtámogatások önmagukban is óriási összegeket emésztenek fel.

Minden rászoruló, kérelmező családot támogatunk. Szociális segélyünket az anyagi helyzet függvényében adjuk, és a hozzáférést minden rászorulónak egyformán biztosítjuk. Jelenleg évente 250-300 beteg gyermeket és családját tudjuk segélyezni, azaz eddig összesen több mint 2000 családot támogattunk az ország egész területéről. Ezzel Alapítványunk Magyarországon az egyik legkiterjedtebb segélyezési tevékenységet végzi. 1999 és 2017 között összesen, közel 135 millió forinttal támogattuk a családokat szociális segély formájában.

Mire gyűjt:

A leukémiás és daganatos beteg gyermekek részére gyűjtünk, akiknek csontvelő transzplantációra van szükségük, hogy a gyógyulásuk biztosabb legyen. Ezeknek a gyermekeknek nagyon sok türelemre, kitartásra van szükségük, hogy elkerüljék a fertőzést, hiszen az immunrendszerük teljesen le van gyengítve és újra kell építeni. A sterilboxokban ezek a feltételek adottak, viszont otthon már a szülőknek kell a feltételeket megteremteni. Ilyenkor félsterilszobát szükséges kialakítani, amelyben a padló a falak letörőlhetőek és WC fürdőszoba a legkönnyebben tisztántarthatóak. Ehhez nyújtunk segítséget a "STERIL CSOMAG" biztosításával, amelyehez az orvosok által javasolt tisztítószerekkel és kiegészítőkkel töltünk meg. Egy ilyen csomag közel húszezer forint érték. Minden 13600-as hívással és a 71-es kóddal 500 forinttal segítenek.

Rendszeresen juttatjuk el a budapesti Szent László Kórház Csontvelő-transzplantációs Osztályára, illetve a miskolci GYEK Csontvelő-transzplantációs Osztályára azokat a csomagokat, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy ilyen beavatkozás után a kis betegek szülei biztosítani tudják számukra a mielőbbi gyógyulás feltételeit. Egy–egy ilyen részükre átadott nagy értékű csomag, minden olyan a szakorvosok által javasolt (fertőtlenítő-tisztítószereket, egyszer használatos eszközöket) tartalmaz, amely az otthoni steril körülmények biztosításához szükséges, amelyek segítik a kórházban hosszú időt eltöltő beteg gyermekeket, szüleiket és testvéreiket.

Minden 13600-as hívással és a 71-es kóddal 500 forinttal segítenek a sterilcsomagok összeállításában, a családok segélyezésében, illetve hogy minél szélesebb körben felhívjuk a figyelmet az összefogás fontosságára.

Mivel az alapítvány országosan segíti a gyermek-hematológiai centrumokat és a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket nevelő családokat, így támogatásuk eljut az ország minden régiójába!

Köszönjük hívásukat!

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Adománygyűjtési beszámoló (2016 évi elszámolás Adhat vonal)

Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyulásához nélkülözhetetlen fertőtlenítő, tisztító eszközök, un. steril csomagokat biztosítása, a családok anyagi támogatás a gyógyuláshoz vezető úton.


Telefonszám: 13600/71
102393 hívás, 115890 sms
Érdekel
Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

NE HAGYJA VESZNI ADÓJA 1%-ÁT! Adószámunk 18557071-1-09

Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány

Az adományoknak és az 1%-os felajánlásoknak köszönhetően, országos hatókörrel segítjük a leukémiás és daganatos beteg gyermekeket, családjaikat, valamint az őket gyógyító gyermek-hematológiai centrumokat.


Lezárult:
2018-05-30.
Adószám:
18557071-1-09
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.