Rejtett Kincsek Down Egyesület

A különbség kisebb, mint gondolnád!

A Down Egyesület segíti a Down-szindrómával és más értelmi fogyatékkal élő gyermekeket, felnőtteket és családjaikat, hogy aktív és boldog életet élhessenek a társadalom teljes jogú tagjaiként.

Adószám:
18801370-1-15

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Rejtett Kincsek Down Egyesület

Szervezet rövid neve:
RKDE

Szervezet adószáma:
18801370-1-15

Honlap:
http://www.downegyesulet.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/rejtettkincsek.hu/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC6xzkYAizVwLOTcrJtkzA2Q/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-79848619

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 706304125

A szervezet címe:
4400 Nyíregyháza Közép utca 17.

Tevékenységi kör:
Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

Az egyesület fenntartásában működő nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrum felvállalja a korai fejlesztésre szoruló gyerekek ellátásának javítását Kelet-Magyarországon, valamint integrált játszóházként, programhelyszínként is üzemel. Az Egyesület által indított „Mindenkinek becsengettek” program az óvodákat és iskolákat segíti abban, hogy megtegyék az első lépéseket a valódi integráló, befogadó közeggé válás útján. A program keretében enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékkal élő gyerekeket viszünk be többségi óvodai és iskolai közösségekbe egy-egy foglakozásra, tanórára. Az Egyesület 2013-ban indította útjára a Down Baba programot, egy új weboldalt, melynek célja pozitív példák és hasznos tanácsok nyújtása Down-baba születésekor. (www.downbaba.hu) Az ENSZ által elfogadott Down-szindróma világnaphoz (március 21.) kapcsolódóan minden év márciusában Down Világnap néven szervezzük meg magyarországi rendezvényünket, melyen fogyatékkal élő és többségi gyermekek számos vidám programon vehetnek részt. A Down Világnap mára több mint 1000 fős, országos eseménnyé nőtte ki magát.2014-ben 63 gyermek iratkozott be a Csodavárba, akik komplex kora gyermekkori intervencióban részesülnek, valamint közel 350 többségi gyermek vesz részt valamelyik integrált játszóházi foglalkozásunkon. Ezeknek a gyermekeknek már természetes lesz, hogy fogyatékkal élő társaikkal játszanak együtt. 3 év alatt a Csodavár elérte, hogy az intézményből kikerülő gyermekek közül közel 70-en, többségi intézményben kezdhették az óvodát, vagy iskolát. Ez az eredmény teljes mértékben igazolja tevékenységünk szakmai megalapozottságát, és bízunk benne, hogy ezek az erőfeszítések hosszútávon társadalmi szinten is komoly változásokat indítanak el. A „Mindenkinek becsengettek” program 2009 óta hazánk 8 városában, valamint 2 határon túli nagyvárosában zajlott 50 intézmény több mint 70 osztálya bevonásával. 70 fogyatékos gyermeket vittünk be közel 2000 többségi gyermek közé, miközben országszerte és a határon túl 70-70 többségi és gyógypedagógus teremtett produktív kapcsolatot egymással, valamint több mint 4000 szülő ismerhette meg gyakorlatban a fogyatékkal élő gyermekeket.

Mire gyűjt:

Célunk, hogy élménnyé varázsoljuk a korai fejlesztésben résztvevő gyermekek és családjaik számára a kötelező terápiákat!

Ezért idén elsősorban a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum korszerűsítésén fáradozunk (későbbiekben más városokban való megnyitását is). Szeretnénk még az eddiginél is magasabb színvonalon segíteni a korai fejlesztésre szoruló gyerkek és családjaik midennapjait, élménnyé varázsolni a kötelező korai fejlesztő foglalkozásokat. Több megyében, városban, első körben Budapesten szeretnénk megnyitni további korai fejlesztőnket, hogy minél szélesebb körben, és minnél több, rászoruló gyermeknek segítséget tudjunk nyújtani.

Emellett természetesen a terápiák során használt eszközöket pótolnunk kell, hogy szakembereink színvonalas körülmények között tudják ellátni a gyermekeket.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Ha átéled – megérted! Ha megérted – elfogadod.

RKDE

Segíts nekünk, hogy még ebben a tanévben 250 gyereknek tarthassunk szemléletformáló foglalkozásokat! Egymás elfogadása tanulható, és ők így empatikusabb felnőttekké válhatnak.

51% 510.500 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Budapesti fejlesztőközpontunk klíma berendezéseire gyűjtünk

RKDE

A Csodavár, ahol a tipikus és eltérő fejlődésmenetű gyermekek és családjaik együtt kapnak értő támogatást és teret a közös időtöltésre. Segítsetek nyárra klímával felszerelni!

17% 178.000 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

MINDEN GYEREK LEHET ASZTRONAUTA!

RKDE

A Csodavár Budapest Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóházban inkluzív szemléletben teremtjük meg a boldog iskolás/felnőtt kor alapjait. Célunk felépíteni egy űrbázis játszóteret. Kérjük, segítsen Ön is :)!

24% 244.400 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Egészségügy
Telefonos
adománygyűjtés

Nálunk az elfogadás, a tolerancia nem érték, hanem alapvetés

RKDE

Egy élhető világban bármilyen fogyatékossággal élő gyermek együtt játszik, fejlődik ép társaival, tanulnak egymástól. Támogatásoddal hozzájárulsz, hogy minél több gyermek részesüljön a közös fejlődés örömében.


243 hívás, 314 sms
Érdekel
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Egy tégla-Egy mosoly!

RKDE

101% 858.000 Ft összegyűlt
848.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.