Nálunk az elfogadás, a tolerancia nem érték, hanem alapvetés
(lezárult!)

Egy élhető világban bármilyen fogyatékossággal élő gyermek együtt játszik, fejlődik ép társaival, tanulnak egymástól. Támogatásoddal hozzájárulsz, hogy minél több gyermek részesüljön a közös fejlődés örömében.

Egészségügy
Telefonos adománygyűjtés

Rejtett Kincsek Down Egyesület

Bővebben

557 támogató
(243 hívás, 314 sms)


Nálunk az elfogadás, a tolerancia nem érték, hanem alapvetés

557 támogató közreműködésével

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Gyűjtés célja

100%-ban projektjeinkre és a Csodavárak Korai Fejlesztő Központok és Játszóházak működésére fordítjuk a telefonos adományokat. Célunk, hogy élménnyé varázsoljuk a korai fejlesztésben résztvevő gyermekek és családjaik számára a kötelező terápiákat! Idén elsősorban a budapesti és nyíregyházi Csodavár bővítésén és korszerűsítésén fáradozunk. Emellett természetesen a terápiák során használt eszközöket pótolnunk kell, hogy szakembereink színvonalas körülmények között tudják ellátni a gyermekeket. 

A Rejtett Kincsek Down Egyesület segíti a Down-szindrómával és más fogyatékkal élő gyermekeket, felnőtteket és családjaikat, hogy aktív és boldog életet élhessenek a társadalom teljes jogú tagjaiként. Missziónkkal összhangban igyekszünk életen átívelő segítséget nyújtani a hozzánk fordulóknak. Már régóta működő, nemrégiben indult és kidolgozás alatt lévő programjaink egymásra épülnek, biztosítva az ellátottak folyamatos kísérését. A teljes esélyegyenlőséget kívánjuk elérni: hogy a fogyatékossággal élők megtalálják a számukra járható utat.
Törekszünk arra, hogy szinte minden életszakaszban tudjunk segítséget és megfelelő információt nyújtani az érintett családoknak és a szakembereknek egyaránt. www.rejtettkincsek.hu

2011 szeptemberében nyitotta meg kapuit az első Csodavár Korai Fejlesztő Centrum, amely komoly ellátásbeli hiányosságokat pótol a korai fejlesztésre szoruló gyermekek számára. A nyíregyházi központ inkluzív játszóházként, táborhelyként és program helyszínként is működik, ahol fogyatékkal élő és többségi gyermekek együtt játszhatnak, fejlődhetnek. 2018 márciusában megnyitottuk a második Csodavár Inkluzív Fejlesztő Központot és Játszóházat Budapesten. www.csodavarak.hu

Mindenkinek becsengettek! címet viseli a 2009-ben született projekt ötletünk, amely segíti az óvodákat és az iskolákat abban, hogy megtegyék az első lépéseket a valódi integráló, befogadó közeggé válás útján. Az ENSZ által elfogadott Down-szindróma világnapjához (március 21.) kapcsolódóan minden év márciusában megszervezzük a Down Világnapi rendezvényt, melyen a fogyatékkal élő és többségi gyermekek számos vidám programon vehetnek részt. 

2013-ban hívtuk életre a Down Baba programot, mely a terhesség idején és az azt követő hónapokban nyújt komplex segítséget a szűréssel, a Down-szindrómás magzat születésével, fejlesztésével és gondozásával kapcsolatban a szülőknek. www.downbaba.hu

Szervezet hivatalos neve:
Rejtett Kincsek Down Egyesület

Szervezet rövid neve:
RKDE

Honlap:
http://www.downegyesulet.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/rejtettkincsek.hu/

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UC6xzkYAizVwLOTcrJtkzA2Q/

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 706304125

A szervezet címe:
4400 Nyíregyháza, Közép utca 17.

Tovább az adatlapra
Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

Egy tégla-Egy mosoly!

Rejtett Kincsek Down Egyesület

101% 858.000 Ft összegyűlt
848.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

MINDEN GYEREK LEHET ASZTRONAUTA!

Rejtett Kincsek Down Egyesület

A Csodavár Budapest Inkluzív Fejlesztő Központ és Játszóházban inkluzív szemléletben teremtjük meg a boldog iskolás/felnőtt kor alapjait. Célunk felépíteni egy űrbázis játszóteret. Kérjük, segítsen Ön is :)!

24% 244.400 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Budapesti fejlesztőközpontunk klíma berendezéseire gyűjtünk

Rejtett Kincsek Down Egyesület

A Csodavár, ahol a tipikus és eltérő fejlődésmenetű gyermekek és családjaik együtt kapnak értő támogatást és teret a közös időtöltésre. Segítsetek nyárra klímával felszerelni!

17% 178.000 Ft összegyűlt
1.000.000 Ft-ból
Érdekel