Rákosmenti Waldorf Pedagógiai Alapítvány

"Gondolkodó és érző embert nevelünk."

Hisszük, hogy a jövő társadalmát a gondolatban, érzésben és tettekben szabad, de szociálisan érzékeny egyének közösségének kell alkotnia, akik képesek egyéni döntéseket hozni. Ilyen többek között az, hogy milyen értékrend szerint élek és nevelem a gyermekeimet. Ahol tudatos emberek közösséget alkotnak, ott „szociális egészséggóc” jön létre.

Adószám:
18060951-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Rákosmenti Waldorf Pedagógiai Alapítvány

Szervezet rövid neve:
RWPA

Szervezet adószáma:
18060951-1-42

Honlap:
http://www.waldorfsuli.hu/alapitvany

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/WaldorfSuli

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200010-10069516-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 703863377

A szervezet címe:
1163 Budapest Thököly út 13.

Tevékenységi kör:
Alapfokú oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Rákosmenti Waldorf Pedagógiai Alapítvány


A Rákosmenti Waldorf Pedagógiai Alapítvány szülői kezdeményezésre 1994-ben létrehozta a Rákosmenti Waldorf Óvodát, 1997-ben két induló osztállyal, felmenő rendszerben a Rákosmenti Waldorf Általános Iskolát. Az elmúlt esztendők útja Sashalomra vezetett minket, ahol az iskola ma már 8 osztállyal, 193 tanulóval, óvodánk pedig 2 csoporttal és 50 fővel működik. Az intézmények neve is változott: Sashalmi Waldorf Általános Iskola és AMI-ra, valamint Tündérrózsa Waldorf Óvodára.
Alapítványunk 5 alapító tagból, 3 kuratóriumi tagból és 3 felügyeleti tagból áll. Waldorf-pedagógiánk a fenntarthatóság pedagógiáját képviseli, amely egy újfajta környezetszemlélet, a globális gondolkodás, egy komplex szemléletmód kialakítását segíti. A fenntarthatóság pedagógiája egy egész életen át tartó folyamat. Alapítványunk olyan pedagógusokat választ az óvodás és iskolás korú gyermekek mellé, akik egészségesen formálják a gyermekek magatartását, tudását, attitűdjét, értékrendjét, érzelmi viszonyulásait, szokásait. A megjelenő és megvalósuló nevelői megnyilvánulás a szociális tanulás (modellkövetés) során leképeződhet, azaz a tanuló követi a nevelőjét, utánozza magatartását.
 

Mire gyűjt:

Magyarországon az állam a Waldorf iskolák egy főre jutó működési költségét csupán 50%-ban támogatja, a maradék összeget a szülőknek kell előteremteniük - egyre nehezedő gazdasági körülmények között - ezért jelenleg a Waldorf-iskolák fennmaradása a tét. Emellett a költségek számításakor azt is figyelembe kell venni, hogy ne sérüljön a Waldorf  iskolák egyik legfontosabb alapelve, miszerint anyagi indok miatt egyetlen tanuló jelentkezését / iskolában maradását sem utasítja el.

A Sashalmi Waldorf Iskola épületének felújítása és karbantartása folyamatos feladat az iskola Fenntartója részére. A teljes homlokzat felújítása, a meglévő nyílászárók cseréje, a homlokzat felújításhoz kapcsolódóan a lábazat szigetelések és a pincefal szigetelése, a járdák újraépítése is feladatunk lesz a következő időszakban. Az iskolaudvar víztelenítésének megoldására is szükség van. A nagy tetőfelületre kerülő csapadékvíz hasznosítására is keressük a megoldásokat. Legközelebbi célkitűzésünk az iskolaépület tornyának felújítása a meglévő faszerkezetek károsodása miatt. Ebben szeretnénk TÁMOGATÁSOTOKAT kérni. Az épület tetőfedésének lecserélése az elmúlt években minden épületrészen megtörtént, a torony tetőszerkezetének teljes bontása és az új szerkezet építése lenne a következő lépés az épület állagmegóvása érdekében. Ezzel párhuzamosan a teljes padlásfödém szigetelését is szeretnénk megoldani. Folyamatosan pályázunk, de rögös az utunk a célig.

A közel száz éves épület elhelyezkedése és kiemelt jellege miatt a XVI. kerület önkormányzata ragaszkodik az eredeti forma és megjelenés megtartásához, ez azonban - a bonyolult tetőszerkezet miatt - jelentős plusz költséggel jár. Így a LEGKISEBB ADOMÁNY IS NAGYON FONTOS számunkra. Az eredeti tervek kötelező követésének plusz anyagi terhei nem várt költségként jelentkeztek, így sajnos a teljes vizesblokkunk esedékes felújítása is bizonytalan ideig halasztásra kerül. A hőszigetelés mielőbbi megoldása pedig a jelenlegi energia helyzetben különösen fontos lenne számunkra.

Kiszolgáltatott helyzetünk kialakulása miatt a torony eredeti állapotának visszaállításához keresünk olyan adományozó partnereket, akik rendelkeznek társadalmi felelősségvállalási programmal, akik megértik és azonosulni tudnak céljainkkal, és a célok eléréséhez akár a legkisebb támogatással is, de hozzájárulnak.

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

TORONYMAGASAN A GYEREKEKÉRT

RWPA

Waldorf általános iskolánk építészetileg kötött és ezért költséges toronyfelújítására gyűjtünk. A sikerhez a pályázati forrás mellett az összefogás erejére is szükségünk van!


Adománygyűjtés indult: 2023.03.29.
Összeg: 237.000 Ft
Támogatók száma: 31
Érdekel Támogatom
Oktatás
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Minden csepp számít!

RWPA

"Cseppekből áll a tenger!" Alapítványunk a felajánlott 1%-okat intézményeinek a Sashalmi Waldorf Ált. Iskola (200 fő) és a Tündérrózsa Waldorf Óvoda (50 fő) működésére gyűjti.


Lezárult:
2023-05-23.
Adószám:
18060951-1-42
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.