PCAS-Pets' Care Állatmentő- és Környezetvédő Egyesület

“Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél!”

Célunk a Magyarországi kóbor állat megsemmisítő rendszer megreformálása, mert a GYILKOLÁS NEM MEGOLDÁS !!!

Adószám:
18805831-1-15

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
PCAS-Pets' Care Állatmentő- és Környezetvédő Egyesület

Szervezet rövid neve:
PCAS Állatmentő Egyesület

Szervezet adószáma:
18805831-1-15

Honlap:
http://www.pcas.hu

Facebook oldal:
http://www.facebook.com/pages/PCAS-%C3%81llatment%C3%A9s/142881845755779

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/pcasdogrescue21

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
68800099-11083030-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 709443488

A szervezet címe:
4400 Nyíregyháza Krúdy Gyula utca 42/B.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

Az egyesület 2000-es megalakulása óta a kelet-magyarországi régiót bejárva, nagyon sok rászoruló állattal hozott össze a sors, közülük 16 ezret meg is tudtunk menteni, de az újratermelődés egyre nagyobb méreteket ölt minden évben és a kutyák futószalagon érkeznek a világra a virágzó szaporító business-nek, valamint a felelősségteljes állattartás teljes hiányának eredményeképpen. A 16 ezer talán nagy számnak hangzik, de ez csak töredéke annak, amekkora a mentésre váró kutyák mennyisége.

Legnagyobb célunk és egyben eredményünk az a szemléletváltási program, amelynek részeként több olyan ebrendészeti telepet, ahol korábban eutanáziát alkalmaztak a befogott kutyákon, az önkormányzatokkal közösen menhellyé alakítottunk. Így esélyt adunk sok élőlénynek egy jobb életre, mert „A GYILKOLÁS NEM MEGOLDÁS”. A mentés része, hogy a gondozásunkba vett állatokat minél hamarabb olyan átvevő szervezetekhez juttassuk, amelyek szakszerű gazdásítási programmal rendelkeznek. Célul tűztük ki a mentés, rehabilitáció mellett a prevenciós feladatokat is, hiszen ha nem a gyökerénél fogjuk meg a problémát, akkor az ördögi körből lehetetlen kijutni.

Folyamatosan dolgozunk mentési-, felvilágosítási- és tapasztalatgyűjtési céllal Kelet -Magyarország mélyszegénységgel sújtott és kóbor kutyák számát tekintve kiemelkedően infektált területein is, az eredmények területenként bár eltérőek, de a folyamatos jelenlétünknek köszönhetően mégis pozitív irányba látszik elmozdulni. A megelőzés segíti a települések életének jobbítását, hiszen a kevesebb szaporulat kevesebb kóbor kutyával jár.

Átlagosan 120 mentett állat van a gondozásunkban és minden munkát fizetett alkalmazott nélkül önkéntesek segítségével próbálunk megoldani, nem csak a pénzügyi nehézségek miatt, hanem a megfelelő munkaerő hiánya is az oka a kialakult helyzetnek.

A Magyarországon és a keleti régióban kialakult helyzet miatt jóval nagyobb a mentésre váró kutyák száma, mint amennyit a megfelelő gazdák örökbe tudnak fogadni. Jelenleg 9 begyűjtőhelyről (gyepmesteri telepről) mentünk és havonta minimum 4.000 km-t vezetünk a mentett állatokkal. A gyepmesteri telepekről menhelyre vagy befogadó szervezetekhez szállítás is komoly logisztikai feladatokat jelent.

Mire gyűjt:

A gyepmesteri és ebrendészeti telepeken a kimenekítésre és jobb életre várakozó állatok szenvedésein szeretnénk enyhíteni több módon is:

1.Szigetelt, fertőtleníthető kutyaházak beszerzésével
A kennelekben a kutyák télen megfagynak, nyáron pedig a tűző nap elől nem tudnak menedékbe vonulni. Ráadásul ahol van is esetleg jelenleg ház, azok nemcsak rozogák, de nem is fertőtleníthetőek. Amikor a nagyszámú oltatlan kutyák között fertőzés terjed, elengedhetetlen a túléléshez a fertőtlenítés lehetősége. Ezt szeretnénk megoldani olyan jó szigetelt kutyaházak beszerzésével, amelyek kipróbáltan harapás és rongálásbiztosak, télen-nyáron védenek az időjárástól és könnyú szerrel gyorsan lehet őket fertőtleníteni.
A tevékenységi körünkbe tartozó telepekre nagyságrendileg 300 kutyaházra van szükség, amelyeket sem saját forrásból, sem pályázatok útján nem tudunk finanszírozni.

2.A telepeken várakozó kutyák táplálásával
A kutyák általában nem kapnak megfelelő tápértékű élelmet, ezért főleg a téli időben nagyon leromlik az állapotuk, lesoványodnak, fogékonyabbak lesznek a betegségekre.Ha minden kutyát megfelelő táppal szeretnénk ellátni, az nagyságrendileg havont 5 tonna eledelt jelent,amelyet sem saját forrásból, sem pályázatok útján nem tudunk teljes egészében finanszírozni.

3.Sérült, balesetet szenvedett kutyák orvosi költségeinek finanszírozásával
Sok a balesetes kutya, akik élete sokszor kizárólag attól függ, hogy mi eljuttatjuk-e őket az orvoshoz, hogy megfelelő ellátást kapjanak. Egy átlagos orvosi vizsgálat 15.000 ft és a műtéteket is 100-150.000 Ft alatt már nem végeznek a kórházakban. Szó szerint életek múlnak azon, hogy el tudjuk-e juttatni ezeket a rászoruló állatokat az állatorvoshoz, amelynek költségeit sem saját forrásból, sem pályázatok útján nem tudunk teljes egészében finanszírozni.

4.Ivartalanítással
A túlszaporulat megfékezése életbevágó - nincs annyi örökbefogadó család, amennyi kutya gazdára vár és a menhelyek is dugig vannak. Sok ezer kiskutyának meg sem lenne szabad születnie úgy, hogy szinte rögtön a szenvedés és halál vár rájuk. 

 

Jogállás:
Közhasznú

Állatvédelem
Bankkártyás
adománygyűjtés

A GYEPMESTERI TELEPEKEN SZENVEDŐ ÁLLATOK ÉLETÉNEK JAVÍTÁSA

PCAS Állatmentő Egyesület

A gyepmesteri és ebrendészeti telepeken a kimenekítésre és jobb életre várakozó állatok szenvedésein szeretnénk enyhíteni és életkörülményein javítani.


Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.