Partners For Democratic Change Hungary Partners Hungary Alapítvány


Jövőképünk egy olyan színes és befogadó társadalom, amelyben az együttműködés és a párbeszéd az egyének között, a közösségeken belül és a közösségek között is megjelenik. Korszerű, részvételen alapuló módszerekkel dolgozunk: a konfliktuskezelés területén mediációval, resztoratív gyakorlatokkal; az oktatás területén Lépésről Lépésre pedagógiai programunkkal, akkreditált pedagógus továbbképzésekkel a konfliktus- és bullying kezelés, valamint az intézményfejlesztés területén; a hazánkban egyedülálló interkulturális mediáció módszerével a roma integráció területén.

Adószám:
18068038-2-42

Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Partners For Democratic Change Hungary Partners Hungary Alapítvány

Szervezet adószáma:
18068038-2-42

Honlap:
https://partnershungary.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/PartnersHungary

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/partnershungary

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-84237637

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 709446196

A szervezet címe:
1072 Budapest, Rákóczi út 22. 4 em. 24

Tevékenységi kör:
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Tevékenység leírása:

Stratégiai területeink

Oktatás

Korszerű és bevált oktatási és közösségfejlesztő módszerekkel dolgozunk, óvodákban, iskolákban tanodákkal és más szakmai szervezetekkel együttműködve.

A Partners Hungary Alapítvány a Lépésről Lépésre gyermekközpontú alternatív pedagógiai program magyarországi gazdája. A Lépésről Lépésre programot, a International Step by Step Association támogatásával, 25 éve, több, mint 30 országban alkalmazzák a szakemberek annak érdekében, hogy a tanulás egy személyre szabott, örömteli folyamat legyen.

Közösségfejlesztés, konfliktuskezelés: alternatív konfliktuskezelő és közösségfejlesztő módszereink, a mediáció és a resztoratív gyakorlatok, ahhoz segítik hozzá az óvodákat és iskolákat, hogy megelőzhessék az egyre gyakrabban agresszióba forduló konfliktusokat,bántalmazást, kiközösítést, és megtartó közösségekben tanulhassák meg a gyerekek, szülők, tanárok és kapcsolódó szakemberek, hogy hogyan kell jól kezelni a nehéz társas helyzeteket, az előítéleteket és a kulturális különbségeket.

Intézményfejlesztés: változási folyamatokon kísérjük végig azokat az óvodákat és iskolákat, akik elkötelezettek a szakmai újítások és a közösségfejlesztés mellett.

Alternatív konfliktuskezelés

1994 óta dolgozunk a mediáció módszerével, a hazai szakma meghatározó szereplőjeként. Tapasztalt szakembereink nem csak saját képzéseinken, hanem felsőoktatási intézményekben is oktatják a módszereket. Fontos számunkra a szakmai közösségépítés és a minőségfejlesztés, ezért állandó szakmai párbeszédet folytatunk a már képzett mediátorokkal és a társszakmák képviselőivel: jogászokkal, bírókkal, a szociális szakma képviselőivel és pszichológusokkal. A mediáció mellett sikerrel alkalmazzuk a resztoratív és facilitációs módszereket a legkülönfélébb területeken: óvodai, iskolai, családi, párkapcsolati, szomszédsági, üzleti és munkahelyi konfliktusokban.

Társadalmi integráció

Roma közösségeket teszünk képessé arra, hogy tehessenek önmagukért. A Magyarországon egyedülálló interkulturális mediáció módszertanával olyan roma szakembereket képzünk, akik közösségi akciócsoportokat szerveznek, és a helyi önkormányzattal, valamint egészségügyi, oktatási, szociális szereplőkkel együtt dolgozva javítanak életkörülményeiken, legyen szó egészségügyről, a szülők és a pedagógusok együttműködéséről vagy a lakóházak rendbehozataláról. Programjaink által helyi szinten csökkennek a társadalmi szakadékok, és tartós együttműködések jönnek létre azok között, akik korábban nem, vagy kevés

Mire gyűjt:

Szakmai programjaink működtetésére:

  • Ingyenes képzések szervezésére, hátrányos helyzetű roma gyerekekkel foglalakozó szakemberek számára. Alapítványunk  működteti a REYN - Roma Early Years Network hálózatot, amelyben a tagság ingyenes: https://reyn.hu/
  • Meséd (Mesélő Édesanyák) program terjesztésére, amely az édesanyák olvasási kompetenciáját emeli, illetve a gyerekeikkel való kapcsolatot mélyíti, de indirekten hosszú távon a tanulásra való felkészítést szolgálta a szókincsbővítés, a mesék fantázia és kreativitást erősítő hatásán keresztül.
  • Kismamák mentális, lelki és pszichikai egészségének segítése és a tudatos nevelésre való felkészítése projektek költségeinek finanszírozására.
  • Nagydoboson és Csobánkán létrehozott Játéktár működtetésére, mesekönyvek, játékok beszerzésére, rendezvények (Gyereknap, Húsvét, Karácsony, Mikulás, stb.) finanszírozására
  • A romák közegészségügyi helyzetének javításáért projekt keretében vitaminok, tisztító- és tisztálkodószerek beszerzésére
  • Ismeretterjesztő kiadványok készítésének költségeire
  • Ösztöndíj alapot gyűjtünk, hogy azok a gyerekekkel és hátrányos helyzetű közösségekkel foglalkozó bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális szakemberek is részt vehessenek továbbképzéseinken, akik nem tudnák saját zsebből finanszírozni a képzést.

Alapműködésre

  • Irodafenntartás költségeinek finanszírozására
  • Szervezetfejlesztésre, munkatársaink, önkénteseink szakmai fejlesztésére
  • Kommunikációs tevékenységünk finanszírozására

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Konfliktuskezelés, roma integráció, oktatás - segíts te is!

Partners For Democratic Change Hungary Partners Hungary Alapítvány

Óvodáknak, iskoláknak, hátrányos helyzetű roma közösségeknek segítünk módszereinkkel - most te is tehetsz egy élhetőbb társdalomért! Támogasd programjainkat!


Adománygyűjtés indult: 2021.09.24.
Összeg: 240.000 Ft
Támogatók száma: 21
Érdekel Támogatom
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Fejlesztő foglalkozás a hátrányos helyzetű gyerekeknek

Partners For Democratic Change Hungary Partners Hungary Alapítvány

Nem mindenkinek jut játék a fa alá - támogasd a hátrányos helyzetű gyerekeket, hogy játszva fejlődhessenek!

6% 40.000 Ft összegyűlt
600.000 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Korszerű konfliktuskezelés, segítség iskolai erőszak esetén

Partners For Democratic Change Hungary Partners Hungary Alapítvány

Pro bono alapra gyűjtünk, hogy minden bölcsőde, óvoda, iskola korszerű és hatékony segítséget kapjon konfliktus és kortárs bántalmazás esetén. Segíts te is!

76% 1.005.164 Ft összegyűlt
1.319.999 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.