Partners For Democratic Change Hungary Partners Hungary Alapítvány


Jövőképünk egy olyan színes és befogadó társadalom, amelyben az együttműködés és a párbeszéd az egyének között, a közösségeken belül és a közösségek között is megjelenik. Korszerű, részvételen alapuló módszerekkel dolgozunk: a konfliktuskezelés területén mediációval, resztoratív gyakorlatokkal; az oktatás területén Lépésről Lépésre pedagógiai programunkkal, akkreditált pedagógus továbbképzésekkel a konfliktus- és bullying kezelés, valamint az intézményfejlesztés területén; a hazánkban egyedülálló interkulturális mediáció módszerével a roma integráció területén.

Adószám:
18068038-2-42

Támogatom

 • Szervezet
 • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Partners For Democratic Change Hungary Partners Hungary Alapítvány

Szervezet adószáma:
18068038-2-42

Honlap:
https://partnershungary.hu/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/PartnersHungary

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/partnershungary

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-84237637

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 709446196

A szervezet címe:
1072 Budapest, Rákóczi út 22. 4 em. 24

Tevékenységi kör:
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Tevékenység leírása:

Stratégiai területeink

Oktatás

Korszerű és bevált oktatási és közösségfejlesztő módszerekkel dolgozunk, óvodákban, iskolákban tanodákkal és más szakmai szervezetekkel együttműködve.

A Partners Hungary Alapítvány a Lépésről Lépésre gyermekközpontú alternatív pedagógiai program magyarországi gazdája. A Lépésről Lépésre programot, a International Step by Step Association támogatásával, 25 éve, több, mint 30 országban alkalmazzák a szakemberek annak érdekében, hogy a tanulás egy személyre szabott, örömteli folyamat legyen.

Közösségfejlesztés, konfliktuskezelés: alternatív konfliktuskezelő és közösségfejlesztő módszereink, a mediáció és a resztoratív gyakorlatok, ahhoz segítik hozzá az óvodákat és iskolákat, hogy megelőzhessék az egyre gyakrabban agresszióba forduló konfliktusokat,bántalmazást, kiközösítést, és megtartó közösségekben tanulhassák meg a gyerekek, szülők, tanárok és kapcsolódó szakemberek, hogy hogyan kell jól kezelni a nehéz társas helyzeteket, az előítéleteket és a kulturális különbségeket.

Intézményfejlesztés: változási folyamatokon kísérjük végig azokat az óvodákat és iskolákat, akik elkötelezettek a szakmai újítások és a közösségfejlesztés mellett.

Alternatív konfliktuskezelés

1994 óta dolgozunk a mediáció módszerével, a hazai szakma meghatározó szereplőjeként. Tapasztalt szakembereink nem csak saját képzéseinken, hanem felsőoktatási intézményekben is oktatják a módszereket. Fontos számunkra a szakmai közösségépítés és a minőségfejlesztés, ezért állandó szakmai párbeszédet folytatunk a már képzett mediátorokkal és a társszakmák képviselőivel: jogászokkal, bírókkal, a szociális szakma képviselőivel és pszichológusokkal. A mediáció mellett sikerrel alkalmazzuk a resztoratív és facilitációs módszereket a legkülönfélébb területeken: óvodai, iskolai, családi, párkapcsolati, szomszédsági, üzleti és munkahelyi konfliktusokban.

Társadalmi integráció

Roma közösségeket teszünk képessé arra, hogy tehessenek önmagukért. A Magyarországon egyedülálló interkulturális mediáció módszertanával olyan roma szakembereket képzünk, akik közösségi akciócsoportokat szerveznek, és a helyi önkormányzattal, valamint egészségügyi, oktatási, szociális szereplőkkel együtt dolgozva javítanak életkörülményeiken, legyen szó egészségügyről, a szülők és a pedagógusok együttműködéséről vagy a lakóházak rendbehozataláról. Programjaink által helyi szinten csökkennek a társadalmi szakadékok, és tartós együttműködések jönnek létre azok között, akik korábban nem, vagy kevés

Mire gyűjt:

Szakmai programjaink működtetésére:

 • Ingyenes képzések szervezésére, hátrányos helyzetű roma gyerekekkel foglalakozó szakemberek számára. Alapítványunk  működteti a REYN - Roma Early Years Network hálózatot, amelyben a tagság ingyenes: https://reyn.hu/
 • Meséd (Mesélő Édesanyák) program terjesztésére, amely az édesanyák olvasási kompetenciáját emeli, illetve a gyerekeikkel való kapcsolatot mélyíti, de indirekten hosszú távon a tanulásra való felkészítést szolgálta a szókincsbővítés, a mesék fantázia és kreativitást erősítő hatásán keresztül.
 • Kismamák mentális, lelki és pszichikai egészségének segítése és a tudatos nevelésre való felkészítése projektek költségeinek finanszírozására.
 • Nagydoboson és Csobánkán létrehozott Játéktár működtetésére, mesekönyvek, játékok beszerzésére, rendezvények (Gyereknap, Húsvét, Karácsony, Mikulás, stb.) finanszírozására
 • A romák közegészségügyi helyzetének javításáért projekt keretében vitaminok, tisztító- és tisztálkodószerek beszerzésére
 • Ismeretterjesztő kiadványok készítésének költségeire
 • Ösztöndíj alapot gyűjtünk, hogy azok a gyerekekkel és hátrányos helyzetű közösségekkel foglalkozó bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális szakemberek is részt vehessenek továbbképzéseinken, akik nem tudnák saját zsebből finanszírozni a képzést.

Alapműködésre

 • Irodafenntartás költségeinek finanszírozására
 • Szervezetfejlesztésre, munkatársaink, önkénteseink szakmai fejlesztésére
 • Kommunikációs tevékenységünk finanszírozására

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Konfliktuskezelés, roma integráció, oktatás - segíts te is!

Partners For Democratic Change Hungary Partners Hungary Alapítvány

Óvodáknak, iskoláknak, hátrányos helyzetű roma közösségeknek segítünk módszereinkkel - most te is tehetsz egy élhetőbb társdalomért! Támogasd programjainkat!


Adománygyűjtés indult: 2021.09.24.
Összeg: 13.000 Ft
Támogatók száma: 3
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.