PARA-FITT SPORTEGYESÜLET

Amit ma megtehetsz másokért, semmiképp ne halaszd holnapra!

Egyesületünket 2001 decemberében azzal a céllal alapítottuk, hogy a társadalom perifériáján élő értelmi és halmozottan sérült gyerekek, fiatalok és családjaik számára lelki és testi rehabilitációjukhoz lehetőséget nyújtsunk. Hétvégenként és a szünetekben több ingyenes szabadidőprogramot, informális oktatást szervezünk számukra.

Adószám:
18175330-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
PARA-FITT SPORTEGYESÜLET

Szervezet rövid neve:
Para-fitt SE

Szervezet adószáma:
18175330-1-43

Honlap:
http://www.parafitt.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/pages/Para-fitt/174969312543328

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=2wxcOMQHHO4

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
16200113-18514261-________

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 205148496

A szervezet címe:
1081 Budapest, Fiumei út 21-23. 9.lph. III.em. 120.

Tevékenységi kör:
Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

Egyesületünk 18 éve foglalkozik sérült fiatalok és gyerekek sportjával, szabadidős programok szervezésével, nonformális oktatással, családok mentális gondozásával. 
Terápiás úszást, vízhez-szoktatást és úszásoktatást heti 2 alkalommal 4 órában tartunk a X.kerületi önkormányzat tanuszodájában, havi egy alkalommal a Duna Arénában.
Hétvégi programjainkat kibővítjük  filmvetítéssel ( Suli-mozi Budapest Film), művészeti-alkotó foglalkozással a Műcsarnokban vagy a Petőfi Irodalmi Múzeumban ( ingyenes foglalkozások)
Egyesületünk a szakembereket egyedi megbízással vagy vállalkozói szerződéssel foglalkoztatja.
Részt vettünk az FSZK „Sportszakemberek kompetenciáinak bővítése értelmi fogyatékossággal és autizmussal élő személyek inkluziójával kapcsolatos képzési program” kidolgozásában.
2017-ben a Fővárosi Diáksport Szövetség elismerő oklevelét vehettük át a Városházán iskoláskorú gyerekeink fővárosi úszóversenyeken elért sikeres sportteljesítményért, 2019-ben a FODISZ úszódiákolimpián a legnagyobb létszámú csapatnak járó kupát hoztuk el.
Az első nálunk felnőtt generáció részére indítottuk 2012-ben Életrevalók programunkat (életvezetési ismeretek), amelyben hétköznapi feladatokat: közlekedés, vásárlás, szolgáltatások igénybevételét kell megoldaniuk a fiataloknak. Az általuk tesztelt üzletek, szolgáltatások felkerültek egy folyamatosan bővülő, akadálymentesített weboldalra. www.ittelfogadnak.hu ( akadálymentesített weboldal)
A programról készült filmünk bekerült  2014-ben g a Budapest Dokumentumfilm Fesztivál döntőjébe 70 alkotásból. 2017-ben a Belfast Human Rights filmfesztivál döntőjébe.
Részt vettünk a Integrált Ped.kedd a Ludwig Múzeumban - Művészetpedagógiai Műhely munkájában, hogy a múzeumokba ellátogató hátrányos helyzetű személyek fogadása minél inkább az igényeiknek megfelelő legyen. http://mokk.skanzen.hu/integralt-ped-kedd-a-ludwig-muzeumban.html 
Három éve a Petőfi Irodalmi Múzeummal és a Műcsarnokkal működünk együtt, illetve  tematikus integrált programokat szervezünk közösen: „Növünk együtt!”, melynek a társadalmi elfogadás elősegítése az egyik célja. https://pim.hu/hu/tanulas/elethosszig-tarto-tanulas/novunkegyutt
2,5 éve a Tempus közalapítvány által indított mentorprogram segítségével Erasmus képzéseken , tanári és ifjúsági cseréken veszünk részt.
Értelmi sérült tanítványaink így eljutottak Törökországba, szakembereink Portugáliába és Olaszországba, hosszútávú együttműködések kialakítását megcélozva a fogyatékos személyek inkluziója, képzése és társadalmi elfogadottságának segítése érdekében.
2019-ben elindult műanyagújrahasznosító műhelyünk, amellyel bemutatkoztunk a Sziget Fesztiválon és a Third Paradise fórumon az art marketen. A műhelyünk nyitott műhelyként működik, segítve a program disszeminációját.

Mire gyűjt:

Szeretnénk továbbra is kedvező áron  biztosítani a foglalkozásainkat felkészült oktatókkal, illetve megtartani az ingyenes sport és szabadidős programok lehetőségét azok számára, akiknek ez az egyetlen lehetőség a kikapcsolódásra, mozgásra.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Egyéb fájl: 2019-éves beszámoló

  Egyéb fájl: 2018-éves beszámoló

Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Akadálytalanul

Para-fitt SE

Legyél támogatásoddal Te is egy lépés az utunkon! Mozgássérült tanítványunk számára szeretnénk az uszodai akadálymentesítést megoldani egy beemelő lift segítségével.

101% 505.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.