Ökotárs Alapítvány


Az Ökotárs célja, hogy az állampolgári önszerveződések támogatásával hozzájáruljon egy demokratikus, fenntartható és igazságos társadalom, valamint a nyilvánosság részvételén alapuló intézményrendszer fejlődéséhez.

Adószám:
18062427-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Ökotárs Alapítvány

Szervezet adószáma:
18062427-1-41

Honlap:
http://www.okotars.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/okotars

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCNgZWSAW869VO7oTQNuQ-BA

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10900028-00000007-62300934

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-411-3500

A szervezet címe:
1056 Budapest, Szerb u. 17-19. 17-19.

Tevékenységi kör:
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Tevékenység leírása:
Konzorciumvezetőként dolgozunk a Norvég Civil Támogatási Alap és Svájci-Magyar Civil és Ösztöndíj Alap lebonyolításán 2008 óta. Ezeken keresztül a szociális szolgáltatásoktól a demokráciafejlesztésen át a környezetvédelemig számos területen támogatunk civil, közösségi alapú kezdeményezéseket. (norvegcivilalap.hu, svajcivil.hu) Az Év Fája verseny megrendezésével az ember és természet kapcsolatára hívjuk fel a figyelmet. A vetélkedőbe bárki nevezheti kedvenc fáját, amelyek közül a közönség választja meg az Év Fáját. Így évente 10-15 ezren is kapcsolódnak kezdeményezésünkhöz. (evfaja.okotars.hu) Civil Társ programunkban a civil jogi szabályozás fejlesztésén dolgozunk, hogy a civil szervezetek egy barátságos és kiszámítható környezetben működhessenek. Tanácsainkkal segítjük is a szervezeteket abban, hogy alkalmazkodni tudjanak a változó szabályokhoz. (civiljogok.hu) A Zöldövezet programban vidéki közösségek és budapesti társasházak környezetszépítő és faültetési programjait támogatjuk. (zoldovezet.okotars.hu).A kezdetektől fogva ott voltunk a hazai zöld mozgalom megszületésénél, számos szervezet tőlünk kapta első adományát - fennállásunk során közel 2000 pályázatot támogattunk. Csak a Zöldövezet programban eddig több, mint 200 vidéki közösség és budapesti társasház környezetszépítő és faültetési programját támogattuk, így hozzájárulva a zöldterületek megújulásához és a helyiek közös élményeihez. A Norvég és Svájci Civil Alapok révén az elmúlt években nemcsak a zöld, hanem a szélesebb civil szektor elsőrendű független támogatójává váltunk. Segítségünkkel projektek százai valósulhattak és valósulhatnak meg, a tájfajták megőrzésétől és a közösségi gazdálkodás elindításától kezdve a különböző fogyatékkal élő és ép gyerekek összehozásán, roma fiatalok tehetségének kibontakoztatásán keresztül a közérdekű adatok nyilvánosságra hozásáig bezárólag. Kiadványainkat, például az új civil törvényhez készült “felhasználóbarát” útmutatót vagy a korábbi Testápoló kislexikont szervezetek és érdeklődők százai forgatják haszonnal.

Mire gyűjt:

Független támogatási alapunk bővítésére, melyből helyi közösségek és civil szervezetek munkáját támogatjuk. Így új kezdeményezéseknek adhatunk kezdő lökést, és akár hirtelen kialakuló helyi problémák megoldásában is tudunk segíteni. Széleskörű kapcsolatrendszerünk révén elérjük azokat az alulról jövő, hiteles civil kezdeményezéseket, akik a nagyközönség számára láthatatlanok, de akiknek működése helyben valóban számít. Pályázataink révén az átláthatóság, az igazságosság és a hatékonyság elveit szem előtt tartva, demokratikus úton választjuk ki azokat a szervezeteket, akiket támogatunk - így kívánunk nekik rugalmas, a szükségleteikhez igazodó, emberarcú támogatójuk lenni.

Jogállás:
Közhasznú

Zöld
Közösségi
adománygyűjtés

Minden fa számít. Ültessünk a klímáért!

Ökotárs Alapítvány

A legjobb fellépés a klímaváltozással szemben a faültetés! Támogasd akciónkat, hogy a TE nevedben is elültethessünk egy fát, hiszen minden fa számít!

32% 145.500 Ft összegyűlt
450.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Közösségi
adománygyűjtés

KözSzerVezz! – Alattvalókból állampolgárok

Ökotárs Alapítvány

A magányos ember kiszolgáltatott, de egy közösség tagjaként alattvalóból állampolgárrá válhat. Támogasd a láthatatlan hősnőket, akik szabadidejükben küzdenek közösségük életkörülményeinek javításáért!

101% 455.000 Ft összegyűlt
450.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.