NEM ADOM FEL Alapítvány

Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen!

Célunk a társadalom hátrányos helyzetű csoportjainak, tagjainak támogatása, elősegítve állapotuk, helyzetük javulását, társadalmi integrációjukat. Hozzásegítve ezeket az embereket ahhoz, hogy saját erejüket, tehetségüket felhasználva programjainknak aktív közreműködői, sőt létrehozói legyenek.

Adószám:
18256529-1-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
NEM ADOM FEL Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Nemadomfel

Szervezet adószáma:
18256529-1-43

Honlap:
http://www.nemadomfel.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/nemadomfel

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/nemadomfelonline

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10700206-43547104-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 202962686

A szervezet címe:
1093 Budapest, Lónyay utca 3. 2. 1.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:

Munkahelyteremtő program, akkreditált foglalkoztatás: A programba legfőképpen megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő munkavállalók jelentkezését várjuk. Felmérjük képességeiket, eddigi munkatapasztalataikat, és ennek megfelelően próbálunk számukra munkát biztosítani.

Tapasztalati szakértők képzése, szemléletformáló tréningek tartása: Alapítványunk fogyatékossággal élő tapasztalati szakértőket készít fel arra, hogy bevonásukkal szemléletformáló (érzékenyítő), beilleszkedést elősegítő és csapatépítő tréningeket tartson egészen az óvodás korúaktól a nyugdíjas korosztályig, óvodák, iskolák, és cégek közreműködésével.

Nemadomfel Ház program: Fejlesztő, felzárkóztató program, hátrányos helyzetben élő, főként roma származású gyermekeknek. A gyerekek itt napi szinten gyakorolhatják mindazokat a tevékenységeket, amelyekre az adott családi háttér miatt otthon nincs lehetőségük, elősegítve a hazulról hozott hátrányok leküzdését, társadalmi integrációjukat. A 2010-ben indult program jelenleg 3 településen működik: Martonyi, Szendrőlád, Pánd.

Léleköntő program autizmussal élő gyermekekért és családjaikért: 2012 óta foglalkozunk autista gyermekek terápiás fejlesztésével és családjaik mentorálásával. Fejlesztéseink közé sorolható az ambuláns terápiás fejlesztés, zenei interakciós terápia, intenzív terápiás napok, intenzív terápiás nyári tábor, a családok otthoni terápiás és mentálhigiénés támogatása. Célunk, hogy az autista gyermek családi közegben is könnyedén, szülők által támogatva tudjon fejlődni, és később a társadalomba aktív közösségi tagként beilleszkedni.

Integrált táboraink: a táborban fogyatékossággal élő fiatalok, szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek és felnőttek, illetve középiskolás diákok, egyetemisták együtt töltenek egy tematikus hetet, lehetőséget adva mindenkinek, hogy a benne lévő tehetség kibontakozhasson.

Jobb Velünk a Világ! programsorozat: December 3-a a Fogyatékos Emberek Világnapja. Ezen a napon 2008 óta, hagyományteremtő szándékkal jótékonysági rendezvényeket valósítunk meg.

NEMADOMFEL Együttes: olyan integrált zenekar, amelyben a szólisták kivétel nélkül sérült (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült) előadók.

Never Give Up Gospel kórus: elsősorban fogyatékos élethelyzetben élő tagokból álló kórus, amely Nick Vujicic (végtagok nélkül született világhírű prédikátor és motivációs tréner)

Támogató Szolgálat: a fogyatékossággal élő embereknek segítjük a munkahely, az oktatás és a szabadidős programok helyszíneinek elérését 2012-től. Különlegessége, hogy a támogató szolgálatok többségével ellentétben szükség esetén nonstop, az esti órákban és hétvégén is rendelkezésére áll a szolgáltatást igénybevevő klienseknek.

 

 

Mire gyűjt:

Hisszük, hogy programjainkkal olyan integrációs hidat tudunk teremteni az ép és a fogyatékkal élő társadalom között, amely képes arra, hogy egy befogadóbb, és elfogadóbb társadalmat tudjon megalkotni. Segíts, hogy ez megvalósulhasson.

"Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másokon segítsen."

 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Bankkártyás
adománygyűjtés

Nem Adom Fel Alapítvány

Nemadomfel

A NEM ADOM FEL nem pusztán egy szervezet neve, hanem egy lelkület, újfajta megközelítés a szociális területen, amely áthatja csapatunkat.Összeg: 350.215 Ft
Támogatók száma: 30
Érdekel Támogatom
Szociális
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Neked 1%, nekünk 1 kilóméter!

Nemadomfel

A megváltozott élethelyzetben élő emberek közlekedési szabadsága sajnos sok esetben korlátozott, mert a megfelelő feltételek utazáshoz nem teljesülhetnek. Idén még egy szállító autó vásárlását tervezzük.


Határidő:
2020-05-20
Adószám:
18256529-1-43
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Nem Adom Fel Betyár Tábor

Nemadomfel

Te emlékszel még gyermekkorod vakációira? A nyári táborokra? Sokunknak a legizgalmasabb dolog volt: felhőtlen szórakozás szülői felügyelet nélkül! :) Segítsd hozzá ehhez az élményhez most a legszegényebbeket...

45% 114.400 Ft összegyűlt
250.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Legyen idén is Nemadomfel tábor!

Nemadomfel

100% 500.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Nemadomfel tábor

Nemadomfel

100% 301.500 Ft összegyűlt
300.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Legyen Csodaszép a Karácsonyuk

Nemadomfel

101% 202.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Legyen Csodaszép a Karácsonyuk!

Nemadomfel

34% 137.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.