Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Közhasznú Alapítvány

Felelős gondolkodással az állatokért.

A legfontosabb feladat az ivartalanítás sürgető fontossága a felesleges szaporulatok elkerülése, ezzel a kóbor állat populáció csökkentése. A gazdátlan, sérült kóbor állatok mentése és befogadása, ivartalanítása, orvosi kezelése, majd gazdához juttatása. A lakosság körében szemléletformáló felvilágosító munka, hogy megfelelő legyen az állattartási kultúra, így a sok felelőtlen gazda miatt a szaporulat bízva lecsökkenne. A szaporítók felszámolása, az állatkínzásos esetek visszaszorítása.

Adószám:
18364004-1-03

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Közhasznú Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Mentsvár az Állatokért Alapítvány

Szervezet adószáma:
18364004-1-03

Honlap:
http://www.mentsvar.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/www.mentsvar.hu

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@mentsvarazallatokertalapit6902/videos

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11732002-20409803-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 204769693

A szervezet címe:
6000 Kecskemét Futár utca 43.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

2003. február 07-én hoztuk létre közhasznú állatvédő szervezetünket, a Mentsvár az Állatokért Alapítványt. Alapítványunk 20 éve folyamatos  munkát végez ivartalanítási akciók, gazditalálkozó szervezésében. Alapítványunk a tanyán tartott kutyák életkörülményeinek megsegítésére hozta létre azt a programját, ami napjainkban is működik a „le a láncról a kutyákat”. Segítjük a tanyán élő és rászoruló emberek állatainak tartását, állateledelt, tápot, húst, valamint szükség esetén házakat, a hideg ellen szalmát viszünk, orvosi segítséget is biztosítunk. Alapítványunk a környezet-és állatvédelem alapelveinek megfelelően, továbbá a lakosság megelégedésére és a jogszabályok betartásával végzi a munkáját. Munkánkkal szeretnénk elérni, hogy az állatokkal való kíméletes bánásmód, tudatos magatartás és a felelős, állatvédelmi kultúra minél szélesebb körben elterjedjen, hogy kedvenceinkre mihamarabb szebb, biztonságosabb, szeretet-teljesebb élet várjon. Menhelyünk és ebrendészetünk, Lajosmizse, Alsóbene tanya 652. szám alatt található. Telephelyünk általában maximális kapacitáson működik, az év döntő részében, a maximális kapacitásunkat bőven meghaladó szükség mutatkozik, így a menhely fejlesztése, bővítése kiemelt célunk. Munkánk hatékonysága kiemelkedő a sérült és a balesetet szenvedett ebek ellátásában, gyógyításában is. Mivel közel vagyunk a kiemelkedő tranzitforgalmat lebonyolító M5-ös autópályához sok a balesetes kutya. Fontos feladatunk az utcán kóborló állatok befogása és elhelyezése. Országosan is nagyon sok állatot  mentünk, mi oda is elmegyünk menteni, ahol lenne közelebbi szervezet, de nem tudják megoldani az elhelyezést. A befogadott állatokat minden esetben ivartalanítjuk, orvosi ellátást és gyógykezelést kapnak. Az állatok többféle módon kerülnek be hozzánk, nem tudják ellátni és kezelni, vagy a gazdának nincs már rá szüksége. Alapvető feladatunk a szemléletformálás elterjesztése, így osztályfőnöki óra keretében előadásokat tartunk iskolákban, óvodákban a felelős állattartásról, igyekszünk már gyermekkorban megtanítani az állatok iránti felelősségvállalást. Idősek otthonában terápiás jelleggel kutyasimogatás biztosítása, örökbefogadó és mentornapok szervezése sétáltatással egybekötve. Az Állatvédelmi Őrszolgálatot Magyarországon elsőként Kecskeméten 2006-ban Tőzsér Judit az alapítványunk elnöke hozta létre a hivatalos szervekkel és azért jött létre, hogy útmutatást nyújtson azoknak az állampolgároknak, akik környezetükben állatkínzást tapasztalnak, valamint a törvény adta lehetőségekkel hatékonyan lépjen fel az állatkínzókkal szemben. Az Őrszolgálat fenntartását a Mentsvár az Állatokért alapítvány finanszírozza és tartja fent az adózók által adományozott személyi jövedelemadó 1%-ból. Az ellenőrzéseket és az ezzel járó feladatokat is az alapítvány munkatársai, végzik, több aktivista segítségével.

Mire gyűjt:

A bajbajutott, sérűlt, kóbor állatok mentésére, biztonságos működő gépjárművel, a mentett és a menhelyen élő állatok egészségügyi ellátására, gyógyszereikre, orvosi költségeik támogatására, ivartalanításra, állateledelre és felszerelésekre.

Mint minden civil szervezet Alapítványunk is forráshiánnyal küzd, hatalmas költséget jelent számunka a telepünk fenntartása és tovább bővítése, melyhez építőanyagot, vagy akár pénzbeli támogatást is szívesen elfogadunk.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet ()

Állatvédelem
Bankkártyás
adománygyűjtés

Segíts mentett állatainkon!

Mentsvár az Állatokért Alapítvány

Több mint 200 kutyáról kell gondoskodnunk folyamatosan, a költségeink elképesztően magasak. Csak a segítségetekkel tudjuk ellátni őket. Támogasd mentett állatainkat!


Érdekel Támogatom
Állatvédelem
Telefonos
adománygyűjtés

Rengeteg a kidobott állat, segíts, hogy segíthessünk!

Mentsvár az Állatokért Alapítvány

Amire gyűjtünk: állatok elhelyezéséhez kennel építésre, korszerűsítésre, állateledelre, állatok mentésének költségeire, állatorvosi költségekre, kutyaházra, szállítóboxra


Telefonszám: 13600/81
93 hívás, 358 sms
Érdekel
Állatvédelem
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Neked csak 1% nekik az élt. Segíts, hogy segíthessünk!

Mentsvár az Állatokért Alapítvány

Az 1%-ból befolyt összeget állataink elletására orvosi kezelésükre, ivartalanításra, rosszul tartott megkínzott kutyák mentésére fordítjuk. Köszönjük hogy támogatod munkánkat!!!


Lezárult:
2024-05-22.
Adószám:
18364004-1-03
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.