Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány

-

Holokauszt-túlélõk és rászoruló, gyermekes családok szociális gondozása, zsidó közösségi élet, hagyományok és kultúra megőrzése, egészségvédő és humanitárius programok.

Adószám:
19664651-2-42

Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány

Szervezet rövid neve:
MAZS Alapítvány

Szervezet adószáma:
19664651-2-42

Honlap:
http://www.mazs.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/MAZS.Alapitvany/

Youtube oldal:
https://youtu.be/kig-Vul4xaQ

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10800021-20000001-09199036

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 18889400

A szervezet címe:
1075 Budapest, Síp 12.

Tevékenységi kör:
Többcélú humanitárius szervezetek

Tevékenység leírása:

Szociális támogatás 1991 óta az alapítvány partnereivel karöltve, több mint 100 000 embernek nyújtott segítséget (kiemelten: Holokauszt Túlélők program, Jaffe Családsegítő, Narancsliget Adományközpont). Az időseknél cél, hogy amíg lehetséges, saját otthonuk nyugalmában élhessék napjaikat, a nehéz helyzetben élő, gyermekes családoknál a naprakész segítség javít sokat a családok életkörülményein. Közösségépítés Alapítványunk egyik legfontosabb küldetése a hazai zsidó közösségi élet tartalommal való megtöltése, a zsidó és nem zsidó közönség megismertetése a zsidó kultúra és hagyományok rendszerével (Bálint Ház, Judafest, ZSIFI). Az alapítvány tevékenysége nem korlátozódik a zsidó közösségek szolgálatára. A zsidó hagyományban a „tikkun olam”, a világ jobbá tételére való törekvés minden zsidó ember erkölcsi kötelessége. Női Egészségmegőrző programunk ebben a szellemben a leszakadó régiókban élő nőknek nyújt felvilágosítást és egészségügyi szűréseket. A Holokauszt Túlélők programja több mint 5100 idős embernek nyújt rendszeres támogatást személyre szabott szolgáltatáscsomaggal. A Bálint Ház évente több mint 20 000 látogatónak nyújt színes, a zsidó kultúrát bemutató, a párbeszédet előtérbe helyező programokat (előadások, beszélgetések, zene, tánc, film, ünnepek, gyerekprogramok stb.). A Judafest Utcafesztivál évi 8000 látogatójával ez egyik legnépszerűbb budapesti, nyári rendezvény. A Jaffe Családsegítő 2006 óta 583 regisztrát családnak/1060 gyereknek segített jobb életkörülményeik létrehozásában. A Női Egészségmegőrző programban 2007 óta 15 000 fő vett részt a felvilágosító előadásokon és szűréseken.

Mire gyűjt:

A sokrétű szociális és közösségépítő munkához nemcsak anyagi támogatókat keresünk, hanem olyanokat is, akik tudásukkal, jó meglátásaikkal és kapcsolatrendszerükkel segíthetik küldetésünk minél sikeresebb teljesítését.

Ám a színvonalas programokhoz anyagi forrásokra is szükség van. Ezért az alapítvány az adományozási kultúra elterjeszésének felvállalásával egy állandó támogatói kör kiépítését tűzte ki célul.

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Telefonos
adománygyűjtés

Idén adománygyűjtéssel ünnepeljük a Zsidó Új Évet!

MAZS Alapítvány

Ez az elmélyülés és a jövőbe tekintés időszaka. Ilyenkor a közösségre is mint életünk fontos tényezőjére tekintünk. Jó alkalom ez arra, hogy a Jaffe Családsegítő nélkülöző gyermekeinek támogatást gyűjtsünk.


217 hívás, 47 sms
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.