Magyar Helsinki Bizottság

A te jogod, a mi hivatásunk.

Az emberi jogok magyarországi érvényesülésén őrködünk és jogi segítséget nyújtunk az emberi jogi sérelmek áldozatainak. Tevékenységünk fő területei: a jogállamiság védelme, a menekültek és a fogvatartottak jogainak védelme, a védelemhez való jog és a törvény előtti egyenlőség elvének érvényesülése.

Adószám:
19013983-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg ennek a szervezetnek nincs aktív adománygyűjtése! Keress rá az oldalon hasonló tevékenységű adománygyűjtésekre:
Keresés

  • Szervezet
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Magyar Helsinki Bizottság

Szervezet adószáma:
19013983-1-42

Honlap:
http://www.helsinki.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/helsinkibizottsag

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/HelsinkiBizottsag

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10201006-50247961-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-321-4141

A szervezet címe:
1074 Budapest, Dohány utca 20. II. 9.

Tevékenységi kör:
Emberi jogok védelme

Tevékenység leírása:

1. Emberi Jogi Tanácsadó Program: ingyenes jogi tanácsadás, esetenként ügyvédi képviselet emberi jogsértések esetén, akár az Alkotmánybíróság és a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága előtt 2. Jogállamvédők: civil fellépés a jogállamiság és alkotmányosság védelmében 3. Menedékkérők hatékony jogvédelme: ingyenes jogi segítség a menedékjogi eljárásban, emberi jogi megfigyelő látogatások és jogi elemzések 4. Az embertelen, megalázó bánásmód megelőzése: a fogva tartás emberi jogi megfigyelése (börtönmegfigyelés, fiatalkorúak zárt intézetei, menekültügyi és idegenrendészeti őrizet) 5. Az előzetes letartóztatás gyakorlatának reformja 6. A joghoz való hozzájutás elősegítése: kirendelt védői rendszer reformja 7. Antidiszkriminációs képzések joghallgatóknak és szakembereknek 8. Tematikus és általános jelentések az emberi jogok védelmének helyzetéről Magyarországon európa tanácsi, EU-s és ENSZ-szervezetek részére 9. Refugee Law Reader: ingyenes online menekültjogi szakkönyvtár angolul, franciául, spanyolul és oroszul 10. Civil együttműködés gyűlölet-bűncselekmények ellen 2016-ban: http://www.helsinki.hu/a-magyar-helsinki-bizottsag-eredmenyei-2016-ban/ Az elmúlt 20 évben: http://www.helsinki.hu/kik-vagyunk/eredmenyeink/

Mire gyűjt:

Az Emberi Jogi Tanácsadó Programunk évente 2000-3000 esetben nyújt ingyenes jogi tanácsot, esetenként jogi képviseletet az emberi jogi jogsértések áldozatainak. A Programban közreműködő ügyvédek elkötelezettek az emberi jogok védelme iránt és kimagasló szakmai tudással bírnak szakterületeiken. Ahhoz, hogy a jogi segítségnyújtó munkánkat a jövőben is folytathassuk, támogatásra van szükségünk. 

Így adhat nekünk adó 1%-ot.

Miből gazdálkodunk?

 

Jogállás:
Közhasznú

Jogvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Alfréd se perelje a rendőrséget hiába!

Magyar Helsinki Bizottság

100% 170.000 Ft összegyűlt
170.000 Ft-ból
Érdekel
Jogvédelem
Közösségi
adománygyűjtés

Segíts Norbertnek, hogy ne perelje a rendőrséget hiába!

Magyar Helsinki Bizottság

100% 180.000 Ft összegyűlt
180.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.