Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás,Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány

Jól és sokat az, aki az adománnyal mosolyt is ad!

A rákban megbetegedett, valamint tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok, valamint családjaik (vagy családtagjaik) életbe történő beilleszkedésének segítése, támogatása. Nemzetközi hatáskörű, közhasznú szervezet.

Adószám:
18418299-1-05

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás,Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Kosztyu Ádám Alapítvány

Szervezet adószáma:
18418299-1-05

Honlap:
http://www.2004kosztyuadam.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/Kosztyusok

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11734138-20006802-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-20-4346201

A szervezet címe:
3890 Sátoraljaújhely Árpád u. 1. 1.

Tevékenységi kör:
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Tevékenység leírása:
Szívügyünk a magyar rákos gyermekek támogatása, kiemelten foglalkozunk Miskolc és Debrecen gyermekonkológiai ellátásába tartózó gyermekekkel, fiatalokkal. A két legszegényebb régióban élőket ellátó intézmények betegei civil szervezetek támogatásai és programjai terén hátrányt szenvednek, azaz ellátatlanok. Ezt a hiányt pótolja Alapítványunk. Itt a legmagasabb a romák, és a gyermeküket egyedül nevelők száma, a betegek főként alacsony szocializáltságú családokból kerülnek ki, a nyomor nem ritkaság. Rehabilitációs, egészségmegőrző, mentálhigiénés, jogi lehetőségeik ismertetése felzárkóztatásukat szolgálja. Dietetikai és higiénés tájékoztatónk a kezelések idejére a szükséges életkörülmények megismertetését, későbbiekben a mellékhatások és visszaesések kivédését, elkerülését is szolgálja. Adminisztratív segítséget biztosítunk, kérvényeket megírásában, nyomtatásában. Havi két alkalommal történő adományosztásainkkor tartós élelmiszereket, ruhaneműket és játékokat osztunk, a gyakran mélyszegénységben élő családok számára.Három területen állunk helyt: betegségmegelőzés, betegellátás segítése és a rehabilitáció. Társadalmi szerepvállalásunk motivációja, hogy Alapítványunk tagjaiként, mint leukémiás gyermekek szülői, személyes érintettségünk miatt tudunk azonosulni támogatottjaink nehézségeivel. Egyikőnk 8 év küzdelem után veszítette el gyermekét. Célunk a rákban megbetegedett, testi- és szellemi fogyatékkal élő gyermekek életbe történő beilleszkedésének segítése, támogatása, a társadalom „egészséges” tagjaival a segítségnyújtás, empátia, tolerancia fontosságának megismertetése. Az onkológiai betegellátásban résztvevő gyermeknek programokat szervezünk. Az élményterápia, drámapedagógia, művészetterápia eszközeit használjuk, programjaink rekreációs és interaktív jellegűek, a szabad játék szellemében. Húsvét, Gyermeknap, Mikulás ünnepség minden évben 3 helyszínen kerül megrendezésre. Nemzetközi szervezettől rendszeresen adományban részesülünk, melyek osztása folyamatos. 10 saját szervezésű, nemzetközi üdültetésünk volt: 7 Tündértánc Tábor és 3 balatoni üdülés, összesen 1300 fővel.

Mire gyűjt:

2015. 07. 06-12 időpontban Sárospatakon kerül megrendezésre a VIII. Tündértánc Nemzetközi és Élményterápiás Táborunk. Ez az egy hét mindnyájunk számára maga a csoda, a felhőtlen kikapcsolódás ideje. Élményterápiás programokat biztosítunk, amelyek az egészséges gyermekek életében jelen vannak, de a beteg gyermekek számára elérhetetlenek, és alkalmazkodnak a részvevők korlátaihoz. Ellátogatunk az újhelyi Kalandparkba, a végardói strandra, jönnek hozzánk interaktív bemutatóval kommandósok, karatésok, lovasok, bmx és free style bajnokok, zenészek, táncosok, motorosok. A programokat mindig „akadálymentesítjük”. Művészetterápiás programjainkon ékszert készítünk, porcelánt festünk, textil szobrászkodunk a szabad alkotás szellemében. Programadóink barátok, ismerősök, és a résztvevők. Orvos és szakápoló mindig van velünk.

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Közösségi
adománygyűjtés

VÁLTSUNK VALÓRA KÖZÖSEN EGY ÁLMOT!

Kosztyu Ádám Alapítvány

Segíts te is adományoddal, hogy legyen Alapítványunknak saját rekreációs pihenőháza! Megtaláltuk a megfelelő ingatlant, még 1,5 millió forint hiányzik a vételárhoz.

1% 22.000 Ft összegyűlt
1.500.000 Ft-ból
Érdekel
Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás,Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány

Kosztyu Ádám Alapítvány

Feltöltés alatt!


Adománygyűjtés indult: 2017.11.17.
Összeg: 382.127 Ft
Támogatók száma: 70
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.