Kompánia Alapítvány

Utat mutatunk!

Kompánia Alapítvány 1997-ben jött létre a céllal, hogy tevékenységével hozzájáruljon a fiatalok lelki egészségének, önismeretének fejlesztéséhez, veszélyeztetettségének csökkentéséhez. Folyamatosan törekszünk arra, hogy gyermekek és kamaszok számára komplex programokat, szolgáltatásokat kínáljunk.


  • Szervezet
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Kompánia Alapítvány

Szervezet adószáma:
18087097-1-13

Honlap:
http://www.kompania.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kompaniaalapitvany/

A szervezet e-mail címe:
kompania@kompania.hu

Bankszámlaszám:
10700024-04481209-51100005

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-2990471

A szervezet címe:
2022 Tahitótfalu, Ereszvények u. 3424/2. hrsz.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Tevékenység leírása:

Kompánia Tanoda:

Tanodánk célja, hogy felzárkózási lehetőséget nyújtson az iskolarendszerben nehezen, illetve rosszul teljesítő 10-16 éves gyerekek számára. A szülőkkel és gyermekeikkel egyéni szerződést kötünk, melyben az ő vállalásaik is szerepelnek.

A Tanodában a kora délutáni órákban mentoraink közreműködésével tanulószoba működik. A házi feladatok elkészítésén és megtanulásán túl egyéni fejlesztéseket, korrepetálást, számítógép-használatot, angol nyelvgyakorlási lehetőséget biztosítunk. Délutánonként a gyerekeket érdeklő, mozgósító, ugyanakkor fejlődésüket, életfelfogásukat formáló foglalkozásokat tartunk, a főzőklubtól a filmklubig, az angol nyelv gyakorlásától a magyar történelem játékos tanulásáig, kommunikációs és társas kapcsolataik fejlesztéséig.

A Tanoda 2013. augusztus 1-je óta működik, ez idő alatt több mint 250 gyerekkel foglalkoztunk, mely folyamatba lehetőség szerint a szülőket is bevontuk, bevonjuk. Programjainkon 35-45 gyermek vesz részt naponta.

Munkánk eredményeképpen évente 60 szociálisan hátrányos helyzetű gyermek képes belül maradni az oktatási hálón és felsőbb osztályba lépni, valamint tanulmányait eredményesen elvégezni/befejezni vagy iskolai végzettséget szerezni.

Kompánia Alter:

Célja a szenvedélybeteg fiatalok és közvetlen környezetük minél szélesebb körének elérése, fogadása és ellátása; a még nem szenvedélybeteg, ám szerhasználatukból adódóan magas kockázati magatartású fiatalok és környezetük elérése, a szenvedélybeteggé válás lehetséges megelőzése, vonzó, alternatív programok kínálata számukra. A szolgáltatásaink heti 30 órában elérhetőek fiatal segítő szakemberek és kortárssegítők közreműködésével.

Azért dolgozunk, hogy megelőzzük a szenvedélybeteggé válást, és azért, hogy a már szerhasználattal érintett fiatalok állapotuknak megfelelő segítséget kapjanak. Éves szinten 1500-2000 alkalommal nyújtunk segítséget a program keretében.

Mire gyűjt:

Gyűjtünk a Kompánia Tanodába járó gyerekek 

  • délutáni programjaira: hip-hop edzés, főzőklub, filmklub, drámajátékok, társasjátékok
  • kirándulásokra, sportfoglalkozásokra,

...hogy a gyerekek felfedezhessék saját egyéniségüket.

 

Gyűjtünk a Kompánia Alterba járó fiatalok 

  • programjaira, tanácsadásokra, kirándulásokra és társasjátékokra,

...hogy az unalom, céltalanság helyett alternatívát tudjunk nyújtani számukra. 

Jogállás:
Közhasznú

Szociális
Közösségi
kampány

Legyél Te is karácsonyi angyal!

Kompánia Alapítvány

A Kompánia Tanoda kisgyermekeinek a Te segítségedre van szüksége, hogy karácsonyi kívánságaik valóra váljanak! Legyél Te is karácsonyi angyal!

126% 313.931 Ft összegyűlt
250.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
kampány

Az internet szabadság, a Tanoda biztonság!

Kompánia Alapítvány

100% 155.000 Ft összegyűlt
155.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
kampány

Az internet szabadság, a Tanoda biztonság!

Kompánia Alapítvány

78% 155.000 Ft összegyűlt
200.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
kampány

Táncolni szeretnénk!

Kompánia Alapítvány

102% 142.500 Ft összegyűlt
140.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, tisztségviselők neve, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.