Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány

25 éve kézen fogva a fogyatékos emberekkel

A KézenFogva Alapítvány 25 éve azért dolgozik, hogy a fogyatékos emberek elfogadásának növelésével, munkához való segítésével és hiánypótló, családsegítői szolgáltatások fejlesztésével elősegítse társadalmi életbe való bekapcsolódásukat és ezzel életminőségük növekedését is.

Adószám:
18050495-2-43

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Kézenfogva Összefogás a Fogyatékosokért Alapítvány

Szervezet rövid neve:
KézenFogva Alapítvány

Szervezet adószáma:
18050495-2-43

Honlap:
http://www.kezenfogva.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kezenfogva

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/user/HandinHandFoundation

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11991102-02135012-00000000

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36 12155213

A szervezet címe:
1093 Budapest, Lónyay u. 19. 19.

Tevékenységi kör:
Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása

Tevékenység leírása:

Időt és erőt adunk a családoknak. A családsegítő programjaink olyan hiánypótló szolgáltatások, amelyek a fogyatékos gyermeket nevelő családok életét segíti a családtagok időszakos tehermentesítésével, családterápiás alkalmakkal. http://kezenfogva.hu/csaladterapia

Munkát adunk a fogyatékos embereknek. A megváltozott munkaképességű emberek munkaerő-piaci elhelyezkedését segítjük személyre szabott szakmai segítségnyújtással, munkára való felkészítéssel, betanítással és kíséréssel, a munkáltatóknak nyújtott munkaerő-közvetítő szolgáltatással és érzékenyítő tréningek megtartásával. http://kezenfogva.hu/munkakozvetites

A KézenFogva fogyatékosságügyi jogsegély szolgálatunkkal azokat az embereket és családjaikat támogatjuk, akik fogyatékosságuk okán kerültek hátrányos helyzetbe életük különböző színterein. zolgalat 25 éve képezzük és fejlesztjük a fogyatékos személyeket segítő szakembereket, speciális programunk keretében fogyatékos és megváltozott munkaképességű munkavállalókat segítünk a munkába állásban, jogsegélyszolgálatunk évente közel 300 esetben nyújt jogi segítséget a hátrányos megkülönböztetések csökkentése érdekében. http://kezenfogva.hu/jogsegely-szolgalat

Mire gyűjt:

A KézenFogva Alapítvány a fogyatékos gyermekek családjainak terápiás és konzultációs támogatására, valamint a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkához juttatására gyűjt támogatásokat.

Családok segítése: ma Magyarországon 10-ből 9 család felbomlik, miután kiderül, hogy a gyermekük fogyatékos. Családterápiás szolgáltatásunk célja a családok meglévő kapacitásainak megerősítése, a család kohéziójának megújítása.  

Foglalkoztatás: hazánkban 10-ből 8 fiatal sérült ember nem talál munkát. A KézenFogva Alapítvány szakemberei, mentorai a komplett munkakeresési folyamatban segítséget nyújtanak: a képességek felmérésétől, a szóba jöhető pozíciók felkutatásán át az interjúra való felkészüléséig, és akár az első munkanapokon való személyes jelenlétig. Mindeközben pedig a munkáltatót és a teljes munkatársi közösséget is felkészíti a befogadással kapcsolatos kihívásokra.

 

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Adománygyűjtési beszámoló (Hogy együtt maradhassunk fogyatékos gyermekünkkel! beszámoló)

  Közhasznúsági melléklet (2021 évi beszámoló és közhasznúsági jelentés)

Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

Én is dolgozni akarok!

KézenFogva Alapítvány

Hazánkban 10-ből 8 fiatal sérült ember nem talál munkát. Szakembereink a komplett munkakeresési folyamatban segítséget nyújtanak, a munkáltatót és a teljes munkatársi közösséget is felkészítik a befogadásra.Összeg: 145.000 Ft
Támogatók száma: 9
Érdekel Támogatom
Szociális
Telefonos
adománygyűjtés

Hogy együtt maradhassunk fogyatékos gyermekünkkel!

KézenFogva Alapítvány

Eltökélt célunk, hogy segítsük a fogyatékos gyermeket nevelő családok együtt maradását családterápiával, konzultációval. Átlagosan egy család segítése 8 ülésen 150.000 Ft-ba kerül.


Telefonszám: 13600/13
741 hívás, 3117 sms
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Adj egy lélegzetvételnyi időt!

KézenFogva Alapítvány

110% 496.000 Ft összegyűlt
450.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.