Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

A gyerekeket meg kell hallgatni!

A gyerekek jogaiért és jóllétéért dolgozunk. Hisszük, hogy a gyerekeket meg kell hallgatni, a bajban segíteni kell őket. Az értük felelős felnőtteket támogatni kell abban, hogy erre képesek legyenek. Éjjel- nappal elérhető segélyvonalakon, chatszobában és levélben fordulhatnak hozzánk a gyerekek és a gyerekekért aggódó felnőttek. Beszélgetünk azokkal a gyerekekkel, fiatalokkal, akik velünk akarják megosztani történetüket. Ha veszélyben vannak, segítséget szervezünk számukra. Jelen vagyunk az iskolák világában prevenciós programunkkal, és a gyerekek biztonságos internethasználatával is kiemelten foglalkozunk.

Adószám:
18058118-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet
  • Futó kampányok
  • Korábbi kampányok

Szervezet hivatalos neve:
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Kék Vonal

Szervezet adószáma:
18058118-1-41

Honlap:
http://www.kek-vonal.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kekvonal

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10103173-40035423-00000009

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-3541029

A szervezet címe:
1054 Budapest, Szemere utca 21. IV. em. 2.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:

Kék Vonal Lelkisegély-vonal

A gyerekeket meg kell hallgatni!

A Kék Vonal Lelkisegély-vonal 1993 óta fogadja a segítségre szoruló gyerekek, fiatalok hívását.  A 116 111 szám ingyenesen, 24 órán át, az egész országból, minden hálózatból, anonim módon hívható. A segélyvonal e-mailben és chaten is elérhető (www.kek-vonal.hu). A Kék Vonal Lelkisegély-Vonal ügyeletét napközben  képzett önkéntesek, éjszaka pszichológusok, szociális munkások látják el. A Lelkisegély-vonalunkon keresztül hozzánk forduló veszélyeztetett gyermekek számára konkrét segítséget szervezünk a helyben elérhető gyermekjóléti vagy más speciális segítő szolgálatokkal konzultálva. Intervencióink során addig követjük az esetet, amíg a veszélyhelyzet el nem hárul, illetve a szükséges gyermekvédelmi intézkedések megtörténnek.

Segélyvonal a Bántalmazott és Eltűnt Gyerekekért

A gyerekek biztonsága közös felelősségünk!

A 116 000 segélyvonalon várjuk azoknak a felnőtteknek a hívásait, akik aggódnak egy gyermekért, akiknek kérdései, kételyei vannak egy gyerek biztonsága kapcsán, akik bizonytalanok, hogy kihez fordulhatnának segítségért. Mind a szülők, mind a gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakemberek számára elérhetőek vagyunk, konzultációs lehetőséget biztosítva a szakemberek dilemmáinak feloldásához is.

Személyes találkozást lehetővé tévő programok, szolgáltatások működtetése

Kortárs Segítés

A gyerekek könnyebben fordulnak problémáikkal a kortársaikhoz, szívesebben beszélgetnek velük, inkább elfogadják a tanácsaikat. Erre épül Kortárs Segítő programunk. Az érdeklődő fiatalokat megtanítjuk arra, hogyan segítsék kortársaikat, hogyan beszélgessenek velük, hogyan ismerjék fel azokat a helyzeteket, amikor felnőtt segítségére van szükség. A Kortárs Segítő Programhoz csatlakozó iskolákban a Kék Vonal mentorokat képez ki, akik aztán a saját intézményükben a Program valódi megvalósítói lesznek, a Kék Vonal konzultatív támogató hátterével.

Iskolalátogató Program

 A Kék Vonal Iskolalátogató Programja lehetőséget teremt a gyerekekkel közös személyes találkozásokra. A rendhagyó osztályfőnöki órák, tematikus napok és témahetek programsorozataiba jól beilleszthető interaktív foglalkozások célja sokrétű. Elsősorban az általunk nyújtott szolgáltatások ismertetése és a felkínált tematikák mentén a gyerekek, fiatalok érzékenyítése a célunk.

Önkéntesség

Éjjel-nappal ingyenesen elérhető vonalaink, online szolgálgatásaink és iskolai prevenciós programunk sem működhetne önkénteseink odaadó, önzetlen munkája nélkül. A hívásokat napközben, reggel 8 és este 21 óra között képzett önkéntesek fogadják, ők várják a megkeresőket chatszobánkban, válaszolnak a segítségkérő levelekre, viszik programjainkat iskolai foglalkozásokra.

Mire gyűjt:

A befolyt adományokat a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány működési költségeire kívánjuk fordítani. Ezen belül a segélyvonalak telefonköltségére, illetve az önkéntesek képzésére és szakmai támogatására.

Jogállás:
Közhasznú

Egyéb
Bankkártyás
kampány

A gyerekeket meg kell hallgatni!

Kék Vonal

A 116 111 Lelkisegély-vonalon évente közel 40 000 hívást fogadunk. A segélyvonal a hívóknak ingyenes, de az alapítványnak nem. A Te támogatásodra is szükségünk van, hogy minden gyereket meg tudjunk hallgatni!Összeg: 3.350.036 Ft
Támogatók száma: 482
Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
kampány

A gyerekeket meg kell hallgatni!

Kék Vonal

Támogasd az önkéntes képzésünket, hogy minden gyereket meg tudjunk hallgatni! Egy gyereknek sokszor kell hívnia a lelkisegély vonalat, míg segítő hangot hall! Több fogadott híváshoz több önkéntesre van szükség.

98% 336.112 Ft összegyűlt
340.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
kampány

Ajándékozz büszkeséget!

Kék Vonal

100% 241.000 Ft összegyűlt
240.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
kampány

Ajándékozz büszkeséget!

Kék Vonal

53% 214.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.