Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

A gyerekeket meg kell hallgatni!

A gyerekek jogaiért és jóllétéért dolgozunk. Hisszük, hogy a gyerekeket meg kell hallgatni, a bajban segíteni kell őket. Az értük felelős felnőtteket támogatni kell abban, hogy erre képesek legyenek. Éjjel- nappal elérhető segélyvonalakon, chatszobában és levélben fordulhatnak hozzánk a gyerekek és a gyerekekért aggódó felnőttek. Beszélgetünk azokkal a gyerekekkel, fiatalokkal, akik velünk akarják megosztani történetüket. Ha veszélyben vannak, segítséget szervezünk számukra. Jelen vagyunk az iskolák világában prevenciós programunkkal, és a gyerekek biztonságos internethasználatával is kiemelten foglalkozunk.

Adószám:
18058118-1-41

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

Szervezet adószáma:
18058118-1-41

Honlap:
http://www.kek-vonal.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kekvonal

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/channel/UCUU7-U-mkaRbtYEb_tlzi-g

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
10103173-40035423-00000009

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-1-3541029

A szervezet címe:
1054 Budapest, Szemere utca 21. IV. em. 2.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Tevékenység leírása:

Kék Vonal Lelkisegély-vonal

A gyerekeket meg kell hallgatni!

A Kék Vonal Lelkisegély-vonal 1993 óta fogadja a segítségre szoruló gyerekek, fiatalok hívását.  A 116 111 szám ingyenesen, 24 órán át, az egész országból, minden hálózatból, anonim módon hívható. A segélyvonal e-mailben és chaten is elérhető (www.kek-vonal.hu). A Kék Vonal Lelkisegély-Vonal ügyeletét napközben  képzett önkéntesek, éjszaka pszichológusok, szociális munkások látják el. A Lelkisegély-vonalunkon keresztül hozzánk forduló veszélyeztetett gyermekek számára konkrét segítséget szervezünk a helyben elérhető gyermekjóléti vagy más speciális segítő szolgálatokkal konzultálva. Intervencióink során addig követjük az esetet, amíg a veszélyhelyzet el nem hárul, illetve a szükséges gyermekvédelmi intézkedések megtörténnek.

Segélyvonal a Bántalmazott és Eltűnt Gyerekekért

A gyerekek biztonsága közös felelősségünk!

A 116 000 segélyvonalon várjuk azoknak a felnőtteknek a hívásait, akik aggódnak egy gyermekért, akiknek kérdései, kételyei vannak egy gyerek biztonsága kapcsán, akik bizonytalanok, hogy kihez fordulhatnának segítségért. Mind a szülők, mind a gyerekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakemberek számára elérhetőek vagyunk, konzultációs lehetőséget biztosítva a szakemberek dilemmáinak feloldásához is.

Személyes találkozást lehetővé tévő programok, szolgáltatások működtetése

Kortárs Segítés

A gyerekek könnyebben fordulnak problémáikkal a kortársaikhoz, szívesebben beszélgetnek velük, inkább elfogadják a tanácsaikat. Erre épül Kortárs Segítő programunk. Az érdeklődő fiatalokat megtanítjuk arra, hogyan segítsék kortársaikat, hogyan beszélgessenek velük, hogyan ismerjék fel azokat a helyzeteket, amikor felnőtt segítségére van szükség. A Kortárs Segítő Programhoz csatlakozó iskolákban a Kék Vonal mentorokat képez ki, akik aztán a saját intézményükben a Program valódi megvalósítói lesznek, a Kék Vonal konzultatív támogató hátterével.

Iskolalátogató Program

 A Kék Vonal Iskolalátogató Programja lehetőséget teremt a gyerekekkel közös személyes találkozásokra. A rendhagyó osztályfőnöki órák, tematikus napok és témahetek programsorozataiba jól beilleszthető interaktív foglalkozások célja sokrétű. Elsősorban az általunk nyújtott szolgáltatások ismertetése és a felkínált tematikák mentén a gyerekek, fiatalok érzékenyítése a célunk.

Önkéntesség

Éjjel-nappal ingyenesen elérhető vonalaink, online szolgálgatásaink és iskolai prevenciós programunk sem működhetne önkénteseink odaadó, önzetlen munkája nélkül. A hívásokat napközben, reggel 8 és este 21 óra között képzett önkéntesek fogadják, ők várják a megkeresőket chatszobánkban, válaszolnak a segítségkérő levelekre, viszik programjainkat iskolai foglalkozásokra.

Mire gyűjt:

A befolyt adományokat a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány működési költségeire kívánjuk fordítani. Ezen belül a segélyvonalak telefonköltségére, illetve az önkéntesek képzésére és szakmai támogatására.

Jogállás:
Közhasznú

Dokumentumok:

  Közhasznúsági melléklet ()

Szociális
Telefonos
adománygyűjtés

Támogasd a Kék Vonal lelkisegély-vonalait 500 Ft-tal!

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

A Kék Vonal évente több, mint 50.000 segélykérő hívást fogad gyerekektől és fiataloktól. Ha számodra is fontos, hogy minden bajba jutott gyerek kérhessen segítséget, támogasd vonalaink működését 500 forinttal!


Telefonszám: 13600/51
255 hívás, 473 sms
Érdekel
Egyéb
Bankkártyás
adománygyűjtés

A gyerekeket meg kell hallgatni!

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

A 116 111 Lelkisegély-vonalon évente közel 40 000 hívást fogadunk. A segélyvonal a hívóknak ingyenes, de az alapítványnak nem. A Te támogatásodra is szükségünk van, hogy minden gyereket meg tudjunk hallgatni!Összeg: 4.904.171 Ft
Támogatók száma: 524
Érdekel Támogatom
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Adj figyelmet! Segíts, hogy célba érjen az üzenet!

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

Segíts 1000 gyerekkel beszélgetni, 1000 gyereknek figyelmet adni. Támogatásod mellett most üzeneteddel is bátoríthatod a bajban lévő gyerekeket.

100% 500.000 Ft összegyűlt
500.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

A gyerekeket meg kell hallgatni!

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

Támogasd az önkéntes képzésünket, hogy minden gyereket meg tudjunk hallgatni! Egy gyereknek sokszor kell hívnia a lelkisegély vonalat, míg segítő hangot hall! Több fogadott híváshoz több önkéntesre van szükség.

98% 336.112 Ft összegyűlt
340.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Ajándékozz büszkeséget!

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

100% 241.000 Ft összegyűlt
240.000 Ft-ból
Érdekel
Szociális
Közösségi
adománygyűjtés

Ajándékozz büszkeséget!

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

53% 214.000 Ft összegyűlt
400.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.