Kék Madár Alapítvány a beteg gyermekekért


A Kalocsai Kórház Gyermekosztályán kezelt súlyosan beteg és testi fogyatékos gyermekek erkölcsi és anyagi támogatása, a gyógyításhoz szükséges felszerelések, eszközök, gyógyszerek beszerzéséhez segítség biztosítása. A családokat az alapítvány pályázat formájában támogatja.

Adószám:
18340961-1-03

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Kék Madár Alapítvány a beteg gyermekekért

Szervezet rövid neve:
Kék Madár Alapítvány

Szervezet adószáma:
18340961-1-03

Honlap:
http://www.kekmadar.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kekmadarfesztival

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11996231-06103369-10000001

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+36-78-562985

A szervezet címe:
6300 Kalocsa, Kossuth L. u. 34-36.

Tevékenységi kör:
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Tevékenység leírása:

A Kék Madár Alapítvány a beteg gyermekek támogatására jött létre 1991-ben és működik az óta is igen szép, s egyre növekvő eredményekkel. Az Alapítvány minden évben - 1993 óta az idén már 22. alkalommal - megrendezi a Kék Madár Fesztivált Kalocsán, egy tizenhatezres lélekszámú kisvárosban. Bevétele a beteg gyermekek támogatását szolgálja. A környék zenei életében meghatározó, a városban pedig vezető szerepet tölt be ez az összművészeti, általában három napos fesztivál. Látványos, szórakoztató gyermekműsorral, kortárs képzőművészeti kiállítással, az ország legjobb kézműves mestereinek bemutatójával és vásárával indul, a programok gerincét azonban az előző évekhez hasonlóan a komolyzenei előadások képviselik. A szervezőbizottság a Kalocsai Művészeti Iskola, a Kulturális Központ, a Városmarketing Kft. és a Vagyonhasznosító Kft. dolgozói, tanárok, sok önkéntes civil és az Alapítvány kuratóriuma, akik egyéb főállású munkájuk mellett szervezik a programokat. Kalocsa Város Önkormányzata kezdetektől kiemelt rendezvényének tekinti a Fesztivált és mindig segítette anyagilag és természetben is.Mindig igyekeztünk a magyar zenei élet legkiválóbb eladóművészeit, zenekarait, kamaraegyütteseit megnyerni és a húsz év alatt megszokott minőséget biztosítani közönségünknek. Ez a fesztivál hozott először vidékre operát! A környékbeli emberek nagyobb része sohasem jutott még el az operába, itt azonban olcsón lehetősége volt megnézni már 10 előadást az évek során. Háromszor volt balett előadásunk, mindig rendezünk jazz-, vagy népzenei koncertet. Reméljük, hogy Kalocsa és környéke lakóinak és főképpen gyermekeinek a zenei ízlését lehetőségünk van formálni azzal, hogy elérhető áron és közelségben biztosítjuk az igényes előadásokat. Alapítványunk fő célja: a Fesztivál bevételéből Kalocsa és környéke tartósan és súlyosan beteg gyermekeinek nyújtunk támogatást. A támogatások összege függ a bevételünktől, azt tapasztaljuk azonban, hogy a családoknak már az is sokat jelent, hogy van hova fordulniuk, sok köszönő, hálás levelet kapunk. 1998-ig közvetlenül a Gyermekosztályt segítettük, a további 16 év alatt 727 gyermek kapott közvetlen anyagi támogatást közel 39 millió Forint értékben.

Mire gyűjt:

Kalocsa és környéke tartósan és súlyosan beteg gyermekeket nevelő családjai részére.

"Cseppenként telik meg a tenger. A Mi tengerünk is. Nem tudom ugyan pontosan, hogy hol van, pedig keressük sokan, azt hiszem mindannyian. …  Nem tudom, de sietünk, rohanunk, tülekedünk, könyökölünk, botladozunk, sántikálunk, hogy a partjára ülhessünk, csak legalább egy pillanatra megláthassuk, egy fuvallatát elkaphassuk.
A Tenger fölött madarak köröznek, sokfélék … Vigyázzunk fészkeikre, kicsinyeik röptére, ne bántsuk őket, s ha netán valamelyik a vállunkra repül, hallgassuk az énekét, ne zárjuk kalitkába egyiket se, a Kék Madarat se, … s talán Egymást se.
...cseppenként telik meg a Tenger, de ha nem telik meg , az se baj, csak ne száradjon ki soha." 
Lakatos György alapító

 

Jogállás:
Közhasznú

Egészségügy
Egyszázalékos
adománygyűjtés

Legyél Te is Kék Madár, tárd ki Védő Szárnyaid!

Kék Madár Alapítvány

A Kék Madár Alapítvány a beteg Gyermekekért Kalocsa és környéke tartósan és súlyosan beteg gyermekeinek támogatására jött létre.


Lezárult:
2022-05-22.
Adószám:
18340961-1-03
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából: név, cím, adószám, célkitűzés, közhasznú jogállás. A szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.