Legyél Te is Kék Madár, tárd ki Védő Szárnyaid!
(lezárult!)

A Kék Madár Alapítvány a beteg Gyermekekért Kalocsa és környéke tartósan és súlyosan beteg gyermekeinek támogatására jött létre.

Egészségügy
Egyszázalékos adománygyűjtés

Kék Madár Alapítvány a beteg gyermekekért

Bővebben

Adószám:
18340961-1-03 Határidő: 2022-05-22

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése


Legyél Te is Kék Madár, tárd ki Védő Szárnyaid!

Adószám:
18340961-1-03 Határidő: 2022-05-22

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai

Gyűjtés célja

"A Kék Madár Alapítvány és a Fesztivál egy csodálatos álomnak indult és lehet, hogy az óta is álmodunk? Harminchat éve egy autóbaleset után hosszú időt töltöttem kórházakban, ahol sok szomorú dolgot láttam. Felépülvén ebből a balesetből, még tolókocsiból kezdtem el szervezni egy jótékonysági koncertet, majd felbuzdulva e koncert sikerén összefogtunk barátaimmal, kollegáimmal, akiket szeretek, tisztelek, akik muzsikusok, képzőművészek, színészek, táncosok, írók…  s létrehoztunk egy fesztivált, a Kék Madár Fesztivált, a boldogság Kék Madaráét."  (Lakatos György alapító)

A Kék Madár Alapítvány a beteg gyermekekért küldetése a gondoskodás, a segíteni és tenni akarás, és az egymásnak adható legnagyobb és legfontosabb dolog: a szeretet. Azokon segíteni, akik a legrászorultabbak, akikről sokan nem is tudnak: a hátrányos helyzetű és súlyosan beteg gyermekeken. Az Alapítvány 1991 óta végzi tevékenységét, - hosszú éveken keresztül a Kalocsai Városi Kórház Gyermekosztályát támogatva. Az Osztály megszűnése miatt és hogy támogatása hatékonyabb legyen 1998-ban az alapítvány kiterjesztette tevékenységét: Minden év kora tavaszán pályázatot írunk ki súlyosan és tartósan beteg gyermekeket ápoló családok támogatására, akik Kalocsa környékén élnek és nevelik sokszor tragikus körülmények között beteg gyermeküket.

A Kék Madár Fesztivál minden évben június elején kerül megrendezésre. Több művészeti ágat tömörít: komolyzenei koncertek, oratóriumok, jazzkoncertek, színház, képzőművészet, népművészet (kiállítás és vásár formájában), népzene, gyermekműsor - párhuzamosan, több helyszínen. Ez a többszínűség biztosítja azt, hogy minden korosztály, lakosság minden rétege találjon benne olyat, ami felkelti érdeklődését. A művészek ingyen lépnek fel, mi megvendégeljük, mindennel ellátjuk Őket, jó körülményeket, jó hangulatot teremtünk, telt házakat szervezünk.

A Kék Madár Fesztivált azért szervezzük, és azért jobbítjuk, hogy egyre nagyobb bevételre tegyünk szert, mellyel egyre több súlyosan fogyatékos gyermeket tudunk támogatni. Az évek során 1060 gyermek gyógyulásához járultunk hozzá több, mint 63 millió forinttal.

Programunk hatása egyre több gyermek gyógyulása, de ha erre a súlyosabb esetekben nincs is lehetőség, legalább az állapotuk javulása, a remény, a hit visszaadása. Ezekkel a szerencsétlen sorsú családokkal sok esetben senki sem foglalkozik, sokukkal csak a mi alapítványunk tartja kapcsolatot. Az, hogy valaki, valakik törődnek velük, óriási erőt, elszánást adhat és ad is a folytatáshoz a gyógyulás, javulás nagyon hosszú útján. Nem csak a környékben, de az országban sincsen ilyen helyi alapítvány, ahova közvetlenül fordulhatnak a családok és kapnak anyagi segítséget a gon djaik megoldásához.

Így összekapcsoltunk két fontos társadalmi feladatot: igényes művészeti programokat nyújtva a környék lakosságának, anyagi alapot teremtünk környékünk beteg gyermekeinek támogatására.

Szervezet hivatalos neve:
Kék Madár Alapítvány a beteg gyermekekért

Szervezet rövid neve:
Kék Madár Alapítvány

Honlap:
http://www.kekmadar.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/kekmadarfesztival

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36-78-562985

A szervezet címe:
6300 Kalocsa, Kossuth L. u. 34-36.

Tovább az adatlapra