Hallatlan Alapítvány

A csend szerethető, a jelnyelv megtanulható. Nyiss a Világra!

Siket és nagyothalló emberek társadalmi integrációjának elősegítését, mindennapi életvitelük megkönnyítését tűztük ki célul, a különböző fejlesztések eredményeképpen előálló eszközök és alkalmazások segítségével. kiemelt figyelmet fordítunk az innovációra, a jelnyelv társadalmi elismertetésre.

Adószám:
18187128-1-42

A nyomtatható 1%-os nyilatkozat letöltése
Jelenleg a szervezetnek ezen az oldalon nincs aktív adománygyűjtése! Nézd meg a szervezet weboldalát vagy keress rá hasonló tevékenységű gyűjtésekre itt:
Keresés

  • Szervezet adatai
  • Korábbi adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Hallatlan Alapítvány

Szervezet adószáma:
18187128-1-42

Honlap:
http://www.hallatlan.hu

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/hallatlan

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/watch?v=nMLiBU1WhaI

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11793007-20105530

Közhasznú jogállás:
igen

A szervezet telefonszáma:
+3670-9494244

A szervezet címe:
1085 Budapest, József körút 30-32. III/ 6.

Tevékenységi kör:
Közhasznú oktatási tevékenység (kht)

Tevékenység leírása:
A Hallatlan Alapítvány fő tevékenysége a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők - ezen belül elsősorban a siketek és nagyothallók - integrációja (munkaerőpiac, információs társadalom, kultúra, ügyintézés): életvitelt segítő szolgáltatások, foglalkoztatás, közérdekű információk akadálymentesítés. Továbbá kiemelt figyelmet fordítunk az innovációra, a kutatásfejlesztésre, valamint a jelnyelv megismertetése és társadalmi elismertetése. A Hallatlan Alapítvány ezen hátrányos helyzetű emberek társadalmi integrációjának elősegítését, mindennapi életvitelük megkönnyítését tűzte ki célul, a különböző fejlesztések eredményeképpen előálló eszközök és alkalmazások segítségével.Jelnyelv oktatás, oktatási/vizsga anyagok fejlesztése. Online jelnyelvi szótárak, DVD tananyagok, mobil alkalmazások, online - videós jelnyelvi tolmácsszolgálat. Több mint 1500 tanuló vett részt közvetlen jelnyelvi képzéseinken. A multimédiás tananyagainknak köszönhetően a tanulás lényegesen könnyedebbé vált. Mobil alkalmazásainkat - jelnyelvi szótár alkalmazás - több mint 10.000 készülékre töltötték már le. Oktatási központunkban hétfőtől péntekig két tantermet is megtöltenek tanulóink. Online jelnyelvi tolmácsszolgálatunk bárhonnan s bármikor elérhető ingyenesen a már több mint 100 siket ügyfelünk szolgálatában. Sürgősségi esetben is a hét minden napján 24 órában. Magyarországon az elmúlt tíz év legsikeresebb nyelvi programjaként 2012-ben másodszor nyertük el az Európai Nyelvi Díjat, valamint a Világ Legjobb Digitális Tartalmaként a WSA (Wolrd Summit Award) díjat e-inclusion kategóriában. 2009-ben a Év Honlapja Díjjal, valamint számos hazai és nemzetközi elismeréssel tüntették ki már programjainkat. 2009-ben a Parlament elismert hivatalos nyelvként a magyar jelnyelvet, továbbá már az Alaptörvényben is helyet kapott jelnyelv, jelnyelvet használók védelme. Oldalainkat 167 országból látogatják, jelnyelvi keresztrejtvényünk saját találmány.

Mire gyűjt:

300 négyzetméteres oktatási központunk fenntartása, üzemeltetése,

tananyagaink, online jelnyelvi tolmácsszolgáltatásunk fejlsztése, 

 

Jogállás:
Közhasznú

Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Amerikai jelnyelvi szótár

Hallatlan Alapítvány

100% 182.500 Ft összegyűlt
182.500 Ft-ból
Érdekel
Oktatás
Közösségi
adománygyűjtés

Add a neved egy jelnek!

Hallatlan Alapítvány

22% 182.500 Ft összegyűlt
800.000 Ft-ból
Érdekel

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.