Tisztelt Partnerünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2024. április 28. 18.00 - 24.00-ig tervezett rendszer-fejlesztési munkálatok miatt az Adjukössze.hu oldal elérése szünetelni fog.

Az esetleges kellemetlenségért elnézését kérjük, türelmét és megértését előre is köszönjük.

Adjukössze csapata

Földkelte Alapítvány

Együtt a remény útján, itthon és Afrikában. Változtassuk meg a világot!

Az alapítvány létrehozásának célja elősegíteni a fenntartható fejlődés folyamatát, a sokszínű kultúra megőrzését, az egészséges életmód kialakítását a társadalom minden szintén egy élhetőbb, egységesebb világ megalapozása érdekében.

Adószám:
19298575-1-15

Támogatom

  • Szervezet adatai
  • Futó adománygyűjtések

Szervezet hivatalos neve:
Földkelte Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Földkelte Alapítvány

Szervezet adószáma:
19298575-1-15

Honlap:
https://www.planetrise.org/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/foldkelte

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@egyesuletfoldkelte7628/featured

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

Bankszámlaszám:
11600006-00000000-94557352

A szervezet telefonszáma:
+36 307240274

A szervezet címe:
4600 Kisvárda, Toldi Miklós út 27.

Tevékenységi kör:
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

Tevékenység leírása:

A fenti cél megvalósítása érdekében az alapítvány tevékenység: - máshová nem sorolt egyéb közösségi, társadalmi tevékenység - tudományos tevékenység, kutatás - nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés - kulturális tevékenység - környezetvédelem - gyermek-és ifjúsági érdekképviselet - hátrányos helyzetű társadalmi csoportok elősegítése - máshová nem sorolt szociális ellátás bentlakás nélkül - magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenységek - euroatlanti integráció elősegítése

Mire gyűjt:

Afrikai programunk:

Úszóstég, úszásoktatás Nyugat-Ugandában a Bunyonyi-tó körül élők közül csak nagyon kevesen tudnak úszni, és évente körülbelül 80 ember fullad bele a tóba. Ezt a nem megfelelő védőfelszerelés, és az autentikus, de könnyen boruló kenuk, és a néha kedvezőtlen időjárás eredményezik. A Bunyonyi-tó 900 méter mély, vagyis Afrika 2. legmélyebb tava, és hirtelen mélyül, így szükséges a part menti mederrész feltöltése, vagy az úszóstég padlózása, kötélzettel való felszerelése. A vízbe fulladások megszüntetésének érdekében egy úszó stéget tervezünk építeni, ami mint egy medence működne a tóban. Egy négyzet alakú stég lesz, aminek a belsejében folyik az úszásoktatás. Az alján egy drótháló, vagy kötélzet biztosítja majd, hogy leérjen a lába a gyerekeknek, felnőtteknek. Fontos, hogy az úszásoktatás minden gyereknek megadja a jövőben a víz biztonságot, de természetesen a felnőttek is igénybe vehetik majd a lehetőséget. A tavon 29 sziget található, melyek egyikén egy általános-, és egy középiskola működik. Ezekbe az iskolákba körülbelül 800 gyerek jár, akik nem tudnak úszni, így elsőként őket tanítanánk meg iskolaidőben, majd az iskolai szünidőben, vagy tanítás után a felnőtteknek is lehetőségük nyílna erre. Az oktatáshoz szükség van oktatókra is. Egy férfi, és egy női úszóedzőre, akiknek a bérére is szeretnénk gyűjteni. Az úszóstégre, az oktatáshoz szükséges karúszókra, bólyákra, az oktatást vezetők munkabérének támogatásában, és az iskolahajók üzemeltetésében, amik a helyszínre szállítják a gyerekeket kérjük a segítségeteket. 

Oktatás
Bankkártyás
adománygyűjtés

Támogasd az úszásoktatást a biztonságos iskolába járásért!

Földkelte Alapítvány

Támogasd egy úszóstég építését, és az úszásoktatás elindítását Nyugat-Ugandában a Bunyonyi-tavon, ahol évente körülbelül 40 ember fullad bele a tóba. Ennek közösen véget vethetünk!


Adománygyűjtés indult: 2024.03.22.
Összeg: 5.000 Ft
Támogatók száma: 1
Érdekel Támogatom

Az alábbi adatok jelennek meg: NAV 1%-os adatbázisából: név, cím, adószám, továbbá az Országos Bírósági Hivatal (OBH) civil szervezeti nyilvántartásából 2021-es adatok alapján: célkitűzés.
Regisztrált szervezetek esetén a szervezet célkitűzésének szövege a szervezet által bővíthető.