Támogasd az úszásoktatást a biztonságos iskolába járásért!

Támogasd egy úszóstég építését, és az úszásoktatás elindítását Nyugat-Ugandában a Bunyonyi-tavon, ahol évente körülbelül 40 ember fullad bele a tóba. Ennek közösen véget vethetünk!

Oktatás
Bankkártyás adománygyűjtés

Földkelte Alapítvány

Bővebben

Összeg:
5.000 Ft 1 támogató közreműködésével
Adománygyűjtés indult: 2024.03.22.

Támogatom

Támogasd az úszásoktatást a biztonságos iskolába járásért!

Összeg:
5.000 Ft 1 támogató közreműködésével

  • Adománygyűjtés
  • Szervezet
  • Támogatások
  • Adománygyűjtés
  • Szervezet adatai
  • Támogatások

Gyűjtés célja

A támogatásoddal egy úszóstég, és úszásoktatás elindítását tervezzük Nyugat-Ugandában. A Bunyonyi-tó körül élők közül csak nagyon kevesen tudnak úszni, és évente körülbelül 40 ember fullad bele a tóba. Ezt a nem megfelelő védőfelszerelés, és az autentikus, de könnyen boruló kenuk, és a néha kedvezőtlen időjárás eredményezik.

Most a segítségeddel változtathatunk ezen! Adományoddal most életet menthetsz!

A Bunyonyi-tó 900 méter mély, vagyis Afrika 2. legmélyebb tava, és hirtelen mélyül, így szükséges a part menti mederrész feltöltése, vagy az úszóstég padlózása, kötélzettel való felszerelése. A vízbe fulladások megszüntetésének érdekében egy úszó stéget tervezünk építeni, ami mint egy medence működne a tóban.

Egy négyzet alakú stég lesz, aminek a belsejében folyik az úszásoktatás. Az alján egy drótháló, vagy kötélzet biztosítja majd, hogy leérjen a lába a gyerekeknek, felnőtteknek. Fontos, hogy az úszásoktatás minden gyereknek megadja a jövőben a víz biztonságot, de természetesen a felnőttek is igénybe vehetik majd a lehetőséget. A tavon 29 sziget található, melyek egyikén egy általános-, és egy középiskola működik.

Ezekbe az iskolákba körülbelül 800 gyerek jár, akik nem tudnak úszni, így elsőként őket tanítanánk meg iskolaidőben, majd az iskolai szünidőben, vagy tanítás után a felnőtteknek is lehetőségük nyílna erre. Az oktatáshoz szükség van oktatókra is. Egy férfi, és egy női úszóedzőre, akiknek a bérére is szeretnénk gyűjteni.

Az úszóstégre, az oktatáshoz szükséges karúszókra, bólyákra, az oktatást vezetők munkabérének támogatásában, és az iskolahajók üzemeltetésében, amik a helyszínre szállítják a gyerekeket, kérjük a segítségeteket. 

Támogasd a gyermekek úszás oktatását, ami most életet ment!

A projekt hosszú távú finanszírozást igényel, így óriási segítség, ha rendszeres adománnyal tudsz mellénk állni, akár kisebb, havi támogatás keretében. 

Köszönjük!

Szervezet hivatalos neve:
Földkelte Alapítvány

Szervezet rövid neve:
Földkelte Alapítvány

Honlap:
https://www.planetrise.org/

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/foldkelte

Youtube oldal:
https://www.youtube.com/@egyesuletfoldkelte7628/featured

A szervezet e-mail címe:
[email protected]

A szervezet telefonszáma:
+36 307240274

A szervezet címe:
4600 Kisvárda Toldi Miklós út 27.

Tovább az adatlapra
2024-04-10
 

B. Kata
5 000 Ft